Референдум ще има, убеден е президентът

Той призова контракултурата да остане в 2013 г.
Обновена: 14 мар 2014 17:40 | 14 мар 2014 12:45, Веселина Йорданова
87
Референдум ще има, убеден е президентът
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев смята, че нацията не е разделена по всички въпроси, а това се прави изкуствено.

Плевнелиев, който по-рано днес направи обръщение в пленарна зала, каза, че е призовал „контракултурата да остане в 2013 година“.

Видяхме контраавтобуси, контрапротестиращите, контрастудентите. Очакваше се дори, че ще има контраподписка и контрареферендум, извинете но това вече наистина е крайно недемократично, каза още президентът.

Още по темата
Той попита риторично, за какво се иска имунитетът му. Както Dnes.bg писа, по-рано днес депутатите от „Атака“ издигнаха по време на изказването на Плевнелиев плакати с надписи "Ние свалихме имунитета, ти - кога?"

За какво се иска моят имунитет, за това, че спазвам Конституцията, коментира държавният глава.

Плевнелиев посочи, че референдумът сам по себе си е акт на обединение. Референдум ще има, убеден е президентът, според когото въпросът е той да бъде проведен заедно с евроизборите, за да бъде оптимизиран ограниченият ресурс на държавата.

Президентът беше категоричен, че трябва политиците да работят за това колкото се може повече хора да гласуват на евроизборите на 25 май.

Вярвам, че провеждането на референдум заедно с европейски избори ще доведе до повишаване на избирателната активност, коментира Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
Включи и Тиквата!
77
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
почнем от комуниста Плевнелиев.
76
0
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
На роб не можеш да му дадеш. Той е свикнал на робията. Говоря за БСП. БСП - равносилно на конспирация(Строго секретно) :)))) Ще се изчистим ли някога от тях?
75
0
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
Руския референдум лош, а нашичкият мнооого добричък, ей комсомолска му работа прогнила. Оставка, няма оправия с тоя ***.
74
0
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
Комсомолеца пак ли мрънка за нещо ? Как можа тази колебаеща се карикатура да застане на този пост ? Сещам се за доста жени, които са с по-корав и мъжки характер от този лигльо ! На колене пред бойко - това най-му отива !
73
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 10 години
Тоя *** комсомолски секретар , да не чака американците да го преизберат на следващите избори, за президент.
72
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
Списъкът с обещанията замръзна. 40 ангажимента заяви Росен Плевнелиев с встъпването си в длъжност през януари 2012 г. Още в първите седмици от мандата си държавният глава започна прилежно да го попълва. От година насам обаче той стои на все едно и също ниво и повечето точки още са отбелязани с курсив: в процес на изпълнение".
71
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 10 години
Щом прави лустрация, не трябва ли да започне със себе си?
70
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
За лустрацията вече се е погрижил и в канцеларията му няма агенти на бившата Държавна сигурност. Точка 5 от плана Плевнелиев" обаче все повече отива в графа неизпълнено" - да работи за репутацията и доброто име на България" заради непрекъснатите му гафове както в национален ефир, така и сред чужди дипломати.
69
0
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Няма как да не харесваш тази карикатура, след като и ти си такова недоразумение.Тоя , така наречен президент и партия ГЕРБ, са вредни за нацията.От една година само пречат на работата на държавата и я плюят където им падне.Главната мутра само на алах не се е оплаквал. Но животът си върви.И не благодарение и на тях, А ВЪПРЕКИ ТЯХ!!! А кой фалшифицира избори и децата знаят!Всички в Б-я видяха кой разнасяше човалите с бюлетините, без да му е работа да се вре там.А Костинброд си остава класика и пример за неуспял опит за манипулиране на избори(от мутрите).Естествено,..
68
0
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Аз не съм виждал по-дебаторащ президент до сега. Среща се редовно с всякакви групи и политици, за да осъществи контакт. Друг е въпросът, че си има опашка от комунити и атакисти, който са се закачили за него и бойкотират диалога. Комунисти и фашисти са двете тъмни страни на лумпенската част от света. А сега са се обеинили, понеже иначе се загубват сред демократичното общество. Щом стигнаха до там да печелят избори с измама на главен прокурор; щом стигнаха до там да се обединят комунисти с фашисти
67
0
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
Той ще бъде запомнен сред средноевропейските лидери като президента, бъркащ Чехия с Полша. Да бъде президент на регионите", също не е сред успешните заявки, защото и досега Плевнелиев не ходи редовно на срещи с избирателите си. Организирането на дебати преди вземането на ключови за държавата решения също отива в неизпълнените обещания.
66
0
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
За референдумите, лансирани от него напоследък, той не се допита до никого освен до ГЕРБ. Фондът за иновации и подкрепа на младите хора в науката още виси във въздуха, а диалогът за здравеопазването няма изгледи дори да се организира.
65
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 10 години
Като главнокомандващ си е поставил за цел да се бори за боеспособни Въоръжени сили, но досега само е дал своето да" за намаляването на армейската численост. Да ходи редовно в парламента, също вече не му е приоритет, защото от откриването на 42-рото Народно събрание той не се е вясвал при депутатите. Едно от малкото обещания в графа изпълнено" пък е лично дело на вицепрезидента Маргарита Попова. Тя действително осветли правилата за помилване и за получаване на българско гражданство.
64
0
 
0
 
! Отговори
митко преди 10 години
Ами, докато има такива недоразумения, поставен от мутрите за президент. Още в ноща на изборите, главната мутра каза, че който и да беше предложил, щеше да бъде избран.А тоя ***, при толкова обвинения на Атака, се прави на непукист.Всеки нормален политик (не *** и герберист) в такава ситуация, или напуска политиката, или опровергава обвиненията и дава под съд за клевета.А нашият му...ъо само си прави екскурзии за държавна сметка.Газ ще кара от Катар! Айде, де.Ние , до сега, нито от Румъния, нито от Турция или от Гърция (които са ни под носа), сме успели..
63
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
в НС беше най-големия комунист Росен Асенов Плевнелиев.
62
0
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
До сега не бе се случвало в историята на България да има президент ***, но и това доживяхме. Цялата нескопосана реч на недоразумението беше лобистка, народа бе споменаван само между другото - да замаже очите на открития лобизъм и популизъм, който Пръднелиев нервно и услужливо четеше.
61
0
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
че Плевнелиев продължава да премълчава факти от комсомолската и комунистическата си принадлежност, от мътното си минало, безбройните далавери и зависимости, както и за неясния си произход на средствата, не означава, че тези факти не съществуват и че няма да се търси отговорност.
60
0
 
0
 
! Отговори
ели преди 10 години
че твърдиш от трибуната на НС, че референдум, който е народно допитване и произтича от народната воля, "категорично" ще има, е сам по-себе си манипулативен и говори за ЗАДКУЛИСИЕ и НАГЛАСЕНОСТ, другарю Плевнелиев. За това не ти вяраме, не че за друго ти вярва някой
59
0
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
Плевнелиев избяга като плъх от парламента, срам и позор.