Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост

"Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи"
Обновена: 15 мар 2014 11:14 | 15 мар 2014 11:10, Камелия Цветанова
189
Борисов: Местан управлява, Доган е на най-високия пост
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на опозицията Бойко Борисов за породен път разкритикува управляващите.

„Категорично Местан управлява държавата“, отсече той по bTV. „Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”, добави експремиерът.

Той определи лидера на ДПС като „смел, красив, чаровен”, така че нямало за какво да завижда на опозиционния си колега.

Още по темата

Според него обаче председателят на БСП Сергей Станишев със сигурност му завижда, „защото досега не ме е побеждавал на избори. Ако сега ме победи на евровота, ще видите каква еуфория ще настане. Първанов е съвсем различна класа”.

„Аз съм спортсмен и трябва да признаваш успехите на противника. Нашите състезания са изборите. Когато за 24 години г-н Доган поне 5 пъти е управлявал държавата, не мога да не му призная резултата. Почетен председател, не подписва нищо, не ходи в парламента. Затова питам - ако Станишев ни обясняваше, че е най-подготвеният за премиер, защо не стана премиер”, коментира Борисов.

На въпрос дали депутатът от ДПС Делян Пеевски „го страхува“, бившият министър-председател отговори лаконично,че „те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.

Борисов изрази увереност, че партията му пак ще управлява още след следващия парламентарен вот. Причината успешния му предишен мандат и провалите на сегашното правителство.

„Парите за добавки на пенсионерите не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система. След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, посочи той.

„Няма да кажа лошо за МВР, стават такива работи. Дано близките на загиналия полицай имат силите да го понесат. Не познавам обстановката, не обичам да давам оценки, но не е добре, щом има загинали и ранени”. Така Бойко Борисов коментира акцията в Лясковец отпреди ден, когато 53-годишен мъж с психически отклонения уби спецполицай и рани други трима.

„В случая е трябвало да се подходи с повече внимание. В такива случаи навсякъде по света първо се пази живота на полицаите, на гражданите и едва след това на опасния човек”, добави експремиерът.

По-рано на своя сайт той коментира, че „при четирима простреляни полицаи, по-добре от МВР да си мълчат, и да изкажем съболезнования на близките”. В публикацията Борисов припомня случая с Чакъра в Харманли, когато лидерът на ГЕРБ беше главен секретар на МВР, като уточнява, че само късметът тогава е оставил спецполицаите живи.

Борисов оправда действията на полицаите, ранили убиеца Петко Петков и вижда вина в областния директор на полицията в Лясковец. Не било правилно да се говори за „МВР на Цветанов” или „МВР на Йовчев”, а за работата именно на областния директор и на полицията.

„Те са всеки ден, затова взимат заплата, затова са независими, затова са експерти. Със сигурност, не само ще има наказани, ще има и повдигнати обвинения”, смята лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto li Boiko e obijdan po forumite che e MUTRA , i nikoga ne pretendiral che ne e takav ?
109
7
 
16
 
! Отговори
DIM преди 10 години
абе червени *** и вие самите не си вярвавате на писанията си,ама за някоя жълта стотинка човек какво ли не прави.почваите с минусите
108
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиквa простaк мутра
107
9
 
4
 
! Отговори
Дер Фюрер преди 10 години
Доживяхме и мутра да ни управлява, и издунки на комунисти като Станишев, марсианците ли още трябва да дойдат да си правят упражнения по политика, на тази иначе целуната от Господ земя
106
10
 
6
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Вместо да разправя просташки вицове, да облича зелената тениска на 20 март и да вкарва 4 бързи гола на Местая и така да донесе победата за Лудогорец с краен резултат 4:3 !Няма как иначе да му гласувам доверие ...
105
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko go qd , che podade ostavka ! Eventoalno ako ima presrochni izbori i specheli Boiko fudbolista , nikoga nqma da podade ostavka , dori i Venetu dase sabudi ot groba si !
104
12
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Той сам каза , че е бил *** . Дали е така, той си знае . Но ние НЕ сме прости и поради тази причина смятам, че хора като него НЕ трябва да управляват държавата , защото това води само към пропастта ! А и финансистите му избягаха от него, което е най - добрият индикатор за собственото му ' аз ' .Но нека си продължава с просташкия хумор - изборът за това и респ. проблемът са си изцяло негови !
103
13
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
За европейския парламент трябват сериозни и отговорни хора, а не хора с просташки хумор !Е, как тогава да му гласувам доверие ? Разсмиваше цялата държава с футболните си изяви на зеления терен, като вкарваше по 4 гола на ' Арена ' . Само че, футбол къща не храни .Няма никакво съмнение, че през 2009 - 2012 г. управляваше държавата в скрита коалиция с Доган, Д. Пеевски и Гоце, с които още си е в добри отношения и с които продължава да разиграва театър, като си играе на ' алтернативи ' .
102
13
 
11
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Не разбирам само защо пък трябва да става премиер !?Та нали точно той на 20.02.2013 г. хвърли оставка и се отказа от властта , като спомогна за създаването на хаоса в държавата ?Не разбирам и защо продължава с просташкия си хумор в стил ' правешки хитрец ' !? Опитва се да унижи Цветанов и Фидосова и да прехвърли цялата вина за собствената си неудачност върху тях ?Защо не разкаже някой виц за Маджо, Пашата, Маргините, братя Галеви ?Нима Барозу разправя просташки вицове в публичното пространство ?
101
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според ГЕРБерастите има два вида комунисти - добри и лоши.Те, разбира се, са добрите.
100
13
 
9
 
! Отговори
:( преди 10 години
Този чалгарин-мутрак на снимката дотам ни докара, че да търпим *** и фесовете, само за да не се върне крадливата му мафия ГРОБ. Дано Господ го съди за това, което причини на България и българите.
99
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе аз не слушам интервюта ама гледам какво ставаше покрай мене по времето на Тиквата и виждам 400 000 безработни Българи, 100 000 фалирали фирми, тотална безизходица и безнадеждният, хора палещи по улиците. Цени качващи се всеки ден и заплати непомръднали за 4 години. Изпарил се фискален резерв и ораден 4 млрд от здравната каса. Хората са сведени до кучета с препоръка да копаят картофи и лук. Ако това е доброто бъдеще на Бойко да си гледа наркоканалите и да не се занимава с управление на страна
98
1
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
ГЛУПОСТИ!!!Управлява Мафията, а вас ви заблуждават с приказки за Демокрация и социална държава за да могат да крадат на воля!
97
14
 
21
 
! Отговори
IND преди 10 години
Не виждам нито една лъжа да е казал Борисов!Слушах това интервю - няма такъв голем човек... даже се пошегува и със собствената си партия като разказа виц за него, Фидосова, и Цветанов :)Просто за мен няма кой да му се опре - другите са мишки... които са на светлинни години и като поведение и като управленчески способности!
96
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днеска го слушах този и просто се изумявам. Той не казва ние Българите ще живеем по добре, а казва ако дойда на власт ще спечелим отново уважението на нашите евро партнори. И как точно ще го спечелим, като вкараме заплатите отново във фризера, като пак стегнем коланите, като пак вдигаме цената на тока с 40% на година. Докато има Тикви като бойко за които мнението на ЕС е по важно от мнението на народа няма да стигнем до никъде. ЕС никога не са искали ние сме добре и са го доказвали много пъти.
95
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом като червените селяни реват значи Бойко правилно говори.
94
3
 
12
 
! Отговори
Дей България ?!? преди 10 години
Горди наследници на Ботев и Левски,Много поздрави на Вашите майки, Вашите сестри и прчие женска рода !Управляват Ви един херсонски гей и едно рязано ченге...Гонят ви от родината Ви за да си я поделят пусинивци и ердогановци !Спете спокойно де... аз съм ***, лудия
93
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не остана! Още малко и Станишев ще разкрие онези 250 000 работни места.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС НИКОГА НЕ СА БИЛА ПРИ ПОЖАРНИКАРЯ В ЪГЪЛА,ДПС,ГЕРБОВЕ ,БЕСЕПЕТА,ВСИЧКИ СА КОЛЕГИ ОТ ДС,НА ДПС КАТО МАХНЕТЕ П,СТАВА ДС,ДПС НЕ Е ТУРСКА ПАРТИЯ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ,ПО СКОРО ГЕРБ СЕ ТУРЧЕЯТ С ШИРОКОТЕ СИ ВРЪЗКИ С ЕРДОГАН,БСП ТЕ ПЪК ТАМ САМО МЕКИ КИТКИ БИТА КАРТА СА,АЗ МИСЛЯ ЧЕ СКОРО ГОСПОДАРИТЕ НА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМ ДЪРПАТ УШИТЕ ЗА ЕДНООБРАЗИЕТО,РАЗОБЛИЧЕНИ СА ЧЕ ШЕФА ИМ Е ЕДИН,И ТОЙ Е ,НЕГОВОТО ИМЕ Е ,СОРООС,НЯМА ПЕС НЯМА ЕНП ВСИЧКО СЕ КЛАНЯ НА СОРОС ВЪВ ЕВРОПА
91
6
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Защо Лудогорец загуби от Валенсия с 0:3 ?Защото най - възрастният футболист на планетата не излезе на зеления терен . Ако Любимец 13 беше излязъл на терена, Лудогорец щяха да бият с 13:0 ...