Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна

Местан: Той дълги години е в тежка политическа изолация
Обновена: 15 мар 2014 13:25 | 15 мар 2014 13:09, Камелия Цветанова
88
Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна
Снимка: Булфоот, архив

"С тезата "Местан управлява страната" Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизацията", това е абсолютно невъзможно". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на твърденията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано настоя, че: „Категорично Местан управлява държавата. Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”.

Още по темата
Заради това Местан припомни, че  ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които "един е автентичен депесар - д-р Хасан Адемов". Другите двама министри са от гражданската квота, но не са членове на ДПС.

Партията има и петима областни управители, както и други двама, които, според Местан, са "откровено решение на самия министър-председател и не са членове на ДПС". Става дума за областните управители на Пазарджик и на Пловдив.

"Винаги съм бил коректен да оценявам и позитивните страни на нашите опоненти. Борисов ми се видя по-внимателен, по-обран в изказа си, изненадващо предпазлив. Изглежда самотата вече му тежи. Той дълги години е в тежка политическа изолация и има проблем с партньорството - дори в дясното политическо пространство", заяви Местан.

Лидерът на ДПС съобщи още, цитиран от БТА, че окончателен вариант на листата с кандидати за евродепутати на движението  не може да се очаква преди 15 април, а по-вероятно е това да се случи към 20 април.

Той обясни, че до края на този месец или най-късно до края на първата седмица от април, се очакват предложенията от областните организации на партията.

"След това предстои заседание на централното ръководство, в което с диалог с областните структури ще се подреди окончателно листата", обясни Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ДПСместанборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
22
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Лютви поне до изборите махни очилата със златните рамки и златни ръкавели. Нямали да дадеш отчет по коя схема ти се позлатиха очилата!
34
5
 
38
 
! Отговори
111 преди 10 години
за съжаление този път -борисов има право
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а ти правиш впечатляващ опит да спечелиш първо място в дисциплината "съботно красноречие на български"
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дойдоха ДПС и БСП който ни обещаха ,че ще се справят с олигарсите и монополите а какво стана ?НИЩО. даже бсп И ДПС работят и са част от монополите .нищо ,ама нищо не се е променило ,българина продължава да работи без пари и монополите да му взимат парите за ток ,парно ,телефон.
31
2
 
23
 
! Отговори
e преди 10 години
Между другото,Борисов е много прав в случая! Това статукво от областни управители -мнозинство от турски етност е Рисков фактор със степен на оасност "3" спрямо директивите на Националната сигурност.Да,така е! Между другото-пак, с масонска директива чрез европраграми като "Културно наследство" се инвестира в idolopoklonicheski попски "църкви " и джамии ! Но никоя страна няма официална национално-ефирна телевизия-Християнство.Това са директивите за "Контрол",които се налагат и от ЕС.
30
0
 
10
 
! Отговори
kiki riki преди 10 години
До АнонименКолко сте жалки и наивни и наистина прости,делете се хубаво да ни разкатаят мам...ата на всички .Голямо промиване на мозъците ви са направили ,освен това сте и слепи за огромно съжаление.Докато сте пристрастени към партии и партийки ,нищо в тая държава няма да тръгне в положителна посока.Лаят си кучетата .....а керванът си върви.
29
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев е виовен и оня националист Сидеров ,те ни докараха до дъното .
28
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, Бойко. Каза две думи, а на Местан му трябваха две страници официална реч, за да те обори. Просто дай им на мюсюлманите от ДПС да мрънкат и протестират недоволни.България им е крива на фесовете и ибрикчиите.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а народа къде го забрави бе местане ,народа не ви обича ,народа ,народа реве от вашата алчост
26
0
 
14
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
До Наско Шукри- АлчоНаско и там още какъвто си - не е лъжица за твоята уста да правиш обобщения... Въздържай се от оценки...
25
2
 
28
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Дааа... г-н Местан започва все по-често да си изпуска нервите, но това си има обяснение...
24
19
 
5
 
! Отговори
Наско Шукри- Алчо преди 10 години
Българите, днес какви сте? Турци ли сте, комунисти ли сте, не е много ясно. Ясно е само, че сте глупави, неграмотни и прости.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАКЪВТО И ОПИТ ДА ПРАВИ БОРИСОВ,ФЕРЕДЖЕТАТА И БУРКИТЕ ПАК ЩЕ СИ ГЛАСУВАТ ЗА ДПС,СПОКОЙНО БАЙ МЕСТАНЕ,НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ПОЗВОЛИ ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА,НИТО НА ТЕБ,НИТО НА ДОГАН,СЕРГЕЙ И БОЙКО,НИВОТО ВИ Е НИСКО,ОТ КИЛОМЕТРИ СЕ ВИЖДА ЧЕ СТЕ КУКЛИЧКИ В РЪЦЕТЕ НА ВЛАСТНИ ХОРА,ЕДНООБРАЗНИ СТЕ ВСИЧКИ
22
0
 
18
 
! Отговори
Мислител преди 10 години
"Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна"Ами като нещо се запуши (от Доган или Местан) би трябвало да се отпуши след това. Философски казано. Мятате помия и лъжи в медиите и после като се каже истината негодувате. Ей го е Местан - ВЕДНАГА ТЪРЧИ ДА ЗАПУШВА ОТНОВО ОТНОШЕНИЯТА.Утре пак ще ревеш и ще се правиш на малтретиран като дете, за да докажеш правотата си, Местан Бей. Като някой с нарушени права. :))))
21
0
 
23
 
! Отговори
До ИСТ от ФАКТ преди 10 години
Изключително точен и умен коментар!!! Имам много български турци, които са образовани и ги е срам от ДПС. Дано и останалите се усетят, че ДПС РАБОТИ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!
20
16
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри- Алчо преди 10 години
Прави ми впечатление, че най- отявлените "националисти" пишат неграмотно и на шльокавица. Явно следващите избори, пак ние ще ги спечелим. Така е редно, след като в България вече няма българи.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ мразя ДПС !Считам я за Антикунституционна и Корпоративна!
18
21
 
3
 
! Отговори
Наско Шукри- Алчо преди 10 години
До ИСТТи явно не знаеш, че в тази държава българите сте нежелано племе и не сте вие хората, които определяте нещата. Вашия расизъм и ксенофобия нямат край.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оо тя толкова е запушена...
16
1
 
30
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Местане, българите не мразят българските турци. Те са трудолюбиве добродушни и не достатъчно образовани. Зато са лесни за манипулация. Народа намрази ръководството на ДПС, Доган, Пеевски, Бисеров, Данчо ментата и най вече тебе, защото като бивши гадни доносници от ДС, вие работите п ротив българското и дори против турското малцинство.Ти си нагъл и аргантен антибългарин.