Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна

Местан: Той дълги години е в тежка политическа изолация
Обновена: 15 мар 2014 13:25 | 15 мар 2014 13:09, Камелия Цветанова
88
Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна
Снимка: Булфоот, архив

"С тезата "Местан управлява страната" Бойко Борисов прави опит да повтори номера от 2009 г., когато успя да отпуши една много мощна анти-ДПС вълна. Този опит няма да успее и затова го определям като жалък, защото няма как да се внуши на българското общество тезата за "Местанизацията", това е абсолютно невъзможно". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на твърденията на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано настоя, че: „Категорично Местан управлява държавата. Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”.

Още по темата
Заради това Местан припомни, че  ДПС участва в кабинета с трима свои министри, от които "един е автентичен депесар - д-р Хасан Адемов". Другите двама министри са от гражданската квота, но не са членове на ДПС.

Партията има и петима областни управители, както и други двама, които, според Местан, са "откровено решение на самия министър-председател и не са членове на ДПС". Става дума за областните управители на Пазарджик и на Пловдив.

"Винаги съм бил коректен да оценявам и позитивните страни на нашите опоненти. Борисов ми се видя по-внимателен, по-обран в изказа си, изненадващо предпазлив. Изглежда самотата вече му тежи. Той дълги години е в тежка политическа изолация и има проблем с партньорството - дори в дясното политическо пространство", заяви Местан.

Лидерът на ДПС съобщи още, цитиран от БТА, че окончателен вариант на листата с кандидати за евродепутати на движението  не може да се очаква преди 15 април, а по-вероятно е това да се случи към 20 април.

Той обясни, че до края на този месец или най-късно до края на първата седмица от април, се очакват предложенията от областните организации на партията.

"След това предстои заседание на централното ръководство, в което с диалог с областните структури ще се подреди окончателно листата", обясни Местан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: ДПСместанборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AMI kakvo go bavite vkaraite go v zatvora i pove4e nikoga da ne 4uvame za tova prosto pojarnikar4e prevarnal se vav varhovnata MUTRA kakvo 4akate
74
0
 
2
 
! Отговори
CH преди 10 години
Tyoutube/watch?v=nJpLk3WCpe4 TOZI ETNI4ESKI MIR PROKUDI 2 MIL RUSIA E ZAGUBILA PO-MALKO, KATO PROCENT PRES 2-TA SVETOVNA
73
0
 
5
 
! Отговори
е ми.. преди 10 години
Жалък, много жалък! Ще умрът от страх, да не се върне Борисов че този път, вече няма да има власт никога. Единственото,което прави в това НС е да се занимава с Борисов.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страх те гони неистов, защото си има причини. Не Борисов те кара да участваш в преврати. Не Борисов слага в устата ти ужасни думи на закана, злоба и мъст. Такава ви е политиката. По-елементарните ви депутати издават опорните точки. Използувате трибуната в парламента само и единствено за партийна агитация, но истински нищо не правите за хората. Затова се и коалирахте с БСП и Атака. За да си прикривате сделките и да продължавате да богатеете с популизъм, закани и недоволство от съдебната система.
71
0
 
5
 
! Отговори
Castor преди 10 години
До етнически турчин: Радвам се, че го разбирате. ДПС и Атака са едно цяло и постоянно се опитват да настройват хората едни срещу други! При младите, обаче номера не минава!
70
0
 
8
 
! Отговори
ахаха преди 10 години
Фестан се е окичил с злато като дърта ***....златни очилца, златен часовник...сигурно и тоалетната му чиния е златна на агата....
69
0
 
10
 
! Отговори
соцчип преди 10 години
Лютви, не можеш да надскочиш соцматрицата на мислене:ТРЯБВА ТИ ВРАГ!!Въртиш, сучиш- само с Борисов и ГЕРБ се занимаваш.Стига, нищо ГРАДИВНО не правиш, само отрицателна енергия излъчваш.Смешен си с тези надувки, а и всичко, което говориш, е ПРЕЛИВАНЕ от ПУСТО в ПРАЗНО.Грешни НАШИ ПАРИ ПОЛУЧАВАШ.ПО соцмодел си с БКП.БСП, когато е удобно с Атака- въпреки, че Сидеров ви би на джамията преди няколко години; "не чуваш" какво казва Бареков за ТВОЙТО ДПС...Сакън, да не нарушиш режисурата и сюжетната
68
0
 
7
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Защо си мисли,че хората не го виждат това нещо,а чакат някой да им то каже?
67
0
 
10
 
! Отговори
Castor преди 10 години
Вие с Атака я отпушихте. Стана пределно ясно, че работите заедно. Двете страни на една и съща монета. Няма вече кой да ви се връзва и затова сте изпаднали в паника, ***!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан е едно дрънкало.Нищо не казва освен простотии.Няма мъдрост на политик а иска да управлява.
65
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Ха,ха Борисов бил предизвиквал анти-ДПС вълната,смях!НАГЛОСТТА,алчността и антибългарската политика на ДПС правят тази партия най-мразена.
64
0
 
11
 
! Отговори
мдаааа преди 10 години
Фестан е просто кукла на конци, алкохолика от сарайте там е дявола...Ама и той си има началник....
63
0
 
17
 
! Отговори
етнически турчин преди 10 години
Най-големият мит е, че ДПС е гарант за етническият мир, точно обратното ДПС е в основата, в корена на междуетническата омраза....
62
0
 
12
 
! Отговори
истината преди 10 години
Фестан ага е най-наглият политикан в новата ни история...!
61
0
 
15
 
! Отговори
izbiratelna amneziq? преди 10 години
Лютви Местан,чета те и се чудя ЗА КАКВО ПОЛУЧАВАШ заплата? Откакто си на "власт" само омраза СЕЕШ и несъществуващи обвинения по адрес на Борисов.( по-рано беше Костов, който обираше несъществуващи негативи.)1.Има нещо актуално, което ти ГУЗНО не споменаваш НИКЪДЕ:ЦИРК дьо БАРЕК,България без цензура,Бареков, който в мОМЕНТА говори чудовищни неща против ДПС, натика ви в *** @ъs( tazi pogoworka e turska),но ти великодушно мълчиш.ВАШ ПРОЕКТ е ББЦ,нали?И ръфаш Борисов,да "казваш нещо".Споразумелис
60
0
 
6
 
! Отговори
PUMA преди 10 години
AMAN OT 4ITACI
59
0
 
7
 
! Отговори
УУУ преди 10 години
ОТВРАТИТЕЛНА НАПАСТ..
58
3
 
8
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Октай Енимехмедов вече не е в затвора, той ще ви оправи вас ! Въпроса е някой с българксо име да се захване със Съсела, Тиквата и останалата политическа *** !
57
0
 
16
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Павле, нали решенията на съда не се коментираха, особено когато съдийката на Доган реши, че той е 'велик' хидроинженер и си е заслужил онзи прословут милион от Цанков камък ?Или сега Доган вече прави 'велики' научни изследвания и в областта на алкохолните ферментации ?Павле, беше ли 'самоубит' Ахмед Емин ? Имаше ли някакво негово тефтерче, в което да е записвал всички тайни на Доган и впоследствие да е решил да се разкае в публичното пространство ?
56
15
 
3
 
! Отговори
трикове на Тодор Жив преди 10 години
Борисов използва трикове на Тодор Живков , той така използва Възродителен Процес за да излезе на чисто 1989 Фалита на България , тоест унищожението на Държавата България