Местан: Вярно е, че г-н Доган е най-високо

Лидерът на ДПС определи тезата на Борисов като несъстоятелна
Обновена: 15 мар 2014 20:07 | 15 мар 2014 20:06, Петя Славова
77
Местан: Вярно е, че г-н Доган е най-високо
Снимка: Булфото

Тезата на Борисов, че Местан управлява държавата, е абсолютно несъстоятелна, но съзнателна, обясни лидерът на ДПС във Велико Търново.

Той посочи, че единственото вярно в изказването е, че Доган е най-високо. „Вярно е, че г-н Доган е най-високо, тъй като живее в Бояна, а Бояна е високо. Всичко друго е в главата на Борисов”, заяви Местан и посочи, че това не е поредната случайно изтървана нелепица, а ясна стратегия на лидера на ГЕРБ.

Според него с тезата, че най-високия пост е на Доган, а Местан управлява държавата, Борисов прави опит да повтори случилото се през 2009 година, пише Агенция "Фокус". „Тогава той успя да отпуши мощна анти-ДПС вълна, която го качи на власт. Този път няма да му се получи, защото няма никакви основания за подобна теза”, категоричен бе Местан.

По отношение на отвореното писмо на Съюза на съдиите в България /ССБ/, разпратено днес до медиите, Местан каза, че реакцията на Съюза на съдиите е разбираема, защото те отстояват независимостта си, "но не съм аз този, който би могъл да бъде повод те да се почустват обект на намеса", отбеляза той.

През годините много представители на ДПС от местната власт, както и членове на парламентарната група на партията са били обект на наказателно преследване, срещу тях текат съдебни дела, но никога председателят на ДПС не е коментирал който и да било съдебен процес срещу който и да е кадър на ДПС, посочи Местан.

Още по темата

Според думите му, стана ясно още, че ДПС не може да бъде обвинено в каквато и да е намеса в независимата съдебна власт. Той допълни, че като председател на партията негов политически дълг е било да артикулира настроенията на избирателите на ДПС от трибуната от Народното събрание.

Според Местан, през годините много кадри на ДПС, от местната власт до членове на парламентарната група, са били обект на наказателно преследване. Срещу тях и в момента текат съдебни дела, но нито председателят на ДПС, нито който и да е от ДПС, не е коментирал съдебен процес срещу кадър на ДПС.

Лютви Местан коментира и случая в Лясковец и пожела да бъде направена проверка за да се установи допуснати ли са грешки и от кого. По думите му, трагичният инцидент не е основание да се поставя въпросът за политическата отговорност на министър Цветлин Йовчев.

Той определи искането на оставката на вътрешния министър заради този случай за несериозно. По думите му профилът на Цветлин Йовчев не може да бъде обвързван нито с БСП, нито с ДПС, а с експертността и надпартийността. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напротив, напълно състоятелна е. Затова се хвърляш така да се защитаваш. Не се хаби, тъй като никой не ти вярва. И ти влезе в групата на превратаджиите. Мисля си, че никога не си бил извън нея. На това се крепи и коалицията ви с БСП и Атака. Абсолютна безпринципност. Със зъби и нокти ще стискате властта, че само с нея ще опазите открадените милиони. Прекалихте с алчността. Потопихте се в корупцията изцяло. Затова никой не ви иска коалицията, с която загробихте България и избирателите си също.
14
4
 
27
 
! Отговори
Бивш от ДПС преди 10 години
Не надценявайте този Доган - и дума не може да става за някакъв висок интелект, а пък и в последните няколко години пие доста (както каза Бойко - мирише на джибри) и рядко е адекватен.
13
1
 
18
 
! Отговори
не смее да покаже но преди 10 години
Вярно е, че г-н Доган е най-високо-Най-нависоко са умрелите. Или душите уплашените.Доган се крие в хана на Витоша и не смее да покаже нос - а душата му вече не е в тялото!Свърши се с доганя, по-известен като ***.
12
2
 
18
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Доган е най на високо защото е стъпил върху откраднатите един и половина лева от българският данакоплатец. Пачките пари обаче са нестабилна основа. Очакваме срутване.
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ден в които да не му покажат Мутрата на Този !!!!Всички на избори !!! За да се махне този израстък от Българската политика !!!!
10
2
 
26
 
! Отговори
мсд преди 10 години
БОРИСОВ. СЕГА РАЗБРАЛИ КЪДЕ СГРЕШИ. ТРЯБВАШЕ ДА НАМЕРИШ НАЧИН ДА ЗАБРАНИШ ДПС ИЛИ ПОНЕ ДА ВКАРАШ ВЪРХУШКАТА ИМ В ЗАТВОРА АНАДЪНМА
9
1
 
24
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 10 години
Защо ми се струва, че Октай Енимехмедов е доста по-високо от СОП*ЛА ? И все повече българо-мохамедани ще го разбират ! И Соп*ла ще свърши в затвора, при другите фек*лии от политическата мафия, където му е мястото ! ВЪЗМЕЗДИЕТО ЩЕ ДОЙДЕ, ВСИЧКИ ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ !!!!!
8
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3-*** като Доган да ни управляват, пак по-добре от мутрата Борисов!
7
1
 
6
 
! Отговори
Машаллах! преди 10 години
Православният лагер "Артек" ще бъде разположен в живописен резерват в България - парк "Странджа". Подобен опит службата за поклонение на Руската православна църква вече има, но с малки частни младежки лагери, обяснява ръководителят на отдела за детски и младежки туризъм на Центъра за поклонение на Московската патриаршия свещеник Йоан Федоринов:Цялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_03_15/Ruskijat-pravoslaven-lager-Artek-shhe-se-pojavi-v-Blgarija-8319/
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Машаллах!И кой даде монопол върху православието на пияните ***? И до кога ще позволяваме тази азиатска деспотия да използва православието и пан-славизмът като инструменти за налагане на имперско влияние?
5
1
 
16
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс чрез бсп и атака ограбват Българските данъци и ги дават на потомствено не работещите роми, защо ли???? а българчетата си кротуват като агънце за гергьовден. ОПОРНА ТОЧКА
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко да спаси България от тази напаст Местан=Доган ,че са се оплели като змии и само смучат от Държавата
3
3
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
"Той посочи, че единственото вярно в изказването е, че Доган е най-високо. Вярно е, че г-н Доган е най-високо, тъй като живее в Бояна, а Бояна е високо. Всичко друго е в главата на Борисов, заяви Местан и посочи, че това не е поредната случайно изтървана нелепица, а ясна стратегия на лидера на ГЕРБ."Наглият *** *** се опитва да бъде забавен за избирателите си на гърба на думите на Тиквата, но в случая доказва за пореден път колко долен примитивно-циничен злобен индивид може да бъде.
2
2
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 10 години
Тихо, тихо да не събудим Българите. Отново казаха, че Доган коли и беси. Иначе важното е да си има ракийчица и дискотечка. Ония нека ни се подиграват.
1
1
 
23
 
! Отговори
муте преди 10 години
***