Местан: Вярно е, че г-н Доган е най-високо

Лидерът на ДПС определи тезата на Борисов като несъстоятелна
Обновена: 15 мар 2014 20:07 | 15 мар 2014 20:06, Петя Славова
77
Местан: Вярно е, че г-н Доган е най-високо
Снимка: Булфото

Тезата на Борисов, че Местан управлява държавата, е абсолютно несъстоятелна, но съзнателна, обясни лидерът на ДПС във Велико Търново.

Той посочи, че единственото вярно в изказването е, че Доган е най-високо. „Вярно е, че г-н Доган е най-високо, тъй като живее в Бояна, а Бояна е високо. Всичко друго е в главата на Борисов”, заяви Местан и посочи, че това не е поредната случайно изтървана нелепица, а ясна стратегия на лидера на ГЕРБ.

Според него с тезата, че най-високия пост е на Доган, а Местан управлява държавата, Борисов прави опит да повтори случилото се през 2009 година, пише Агенция "Фокус". „Тогава той успя да отпуши мощна анти-ДПС вълна, която го качи на власт. Този път няма да му се получи, защото няма никакви основания за подобна теза”, категоричен бе Местан.

По отношение на отвореното писмо на Съюза на съдиите в България /ССБ/, разпратено днес до медиите, Местан каза, че реакцията на Съюза на съдиите е разбираема, защото те отстояват независимостта си, "но не съм аз този, който би могъл да бъде повод те да се почустват обект на намеса", отбеляза той.

През годините много представители на ДПС от местната власт, както и членове на парламентарната група на партията са били обект на наказателно преследване, срещу тях текат съдебни дела, но никога председателят на ДПС не е коментирал който и да било съдебен процес срещу който и да е кадър на ДПС, посочи Местан.

Още по темата

Според думите му, стана ясно още, че ДПС не може да бъде обвинено в каквато и да е намеса в независимата съдебна власт. Той допълни, че като председател на партията негов политически дълг е било да артикулира настроенията на избирателите на ДПС от трибуната от Народното събрание.

Според Местан, през годините много кадри на ДПС, от местната власт до членове на парламентарната група, са били обект на наказателно преследване. Срещу тях и в момента текат съдебни дела, но нито председателят на ДПС, нито който и да е от ДПС, не е коментирал съдебен процес срещу кадър на ДПС.

Лютви Местан коментира и случая в Лясковец и пожела да бъде направена проверка за да се установи допуснати ли са грешки и от кого. По думите му, трагичният инцидент не е основание да се поставя въпросът за политическата отговорност на министър Цветлин Йовчев.

Той определи искането на оставката на вътрешния министър заради този случай за несериозно. По думите му профилът на Цветлин Йовчев не може да бъде обвързван нито с БСП, нито с ДПС, а с експертността и надпартийността. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Безкрайно е българското търпение!Щом понасяме тоя(и най-вече оня в сараите ) да ни управлява,хак ни е!Когато ДПС-арите гласуват над 100%,ние се ядем помежду си-кой е по-ляв и кой по-десен.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 55Ти си много *** бе ако падне Русия мажи на майка си *** с вазелин че ще дойде аскера от анадола да ви обижда
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неграмотни *** на неграмотен турски диктатор, мразен от интелигенцията на собствения си народ!
52
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 10 години
КАКВО ПАДЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА , НЯКАКЪВ НЕГРАМОТЕН БЪЛГАРИН , ИЗПОВЯДВАЩ ИСЛЯМА , АГЕНТ - ДОНОСНИК ОТ ТИЙНЕЙДЖЪРСКА ВЪЗРАСТ , С ПЛАТЕНА ДИПЛОМА ПО ФИЛОСОФИЯ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ...
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МРЪСЕН, БРАДАТ КОЗЕЛ.
50
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAMO DPS -BSP
49
1
 
9
 
! Отговори
Iordan преди 10 години
Ei chitak- tozi teatar koito napravixte s atentata sreshtu glavniya vi chitak shte vi se otrazi po toya nachin po koito deistvate nyama da stane zor shte vi e da prevzemete Balgariya
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напротив, напълно състоятелна е. Затова се хвърляш така да се защитаваш. Не се хаби, тъй като никой не ти вярва. И ти влезе в групата на превратаджиите. Мисля си, че никога не си бил извън нея. На това се крепи и коалицията ви с БСП и Атака. Абсолютна безпринципност. Със зъби и нокти ще стискате властта, че само с нея ще опазите открадените милиони. Прекалихте с алчността. Потопихте се в корупцията изцяло. Затова никой не ви иска коалицията, с която загробихте България и избирателите си също.
47
0
 
21
 
! Отговори
Избори преди 10 години
Хора гласувайте .там е истината
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вие повечето не сте никакви турци.Минал и заминал покрай истинския турчин.В бг крякат турчин сум а на запад бг съм бе
45
0
 
20
 
! Отговори
да преди 10 години
Червените *** и техните слабоумни съмишленици, гласуват за ДСП чрез БСП. Факт!
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако Русия падне си мажете задниците с вазелин и слагаите шалварите щото анадолците ще дойдат тук за 1 час
43
3
 
16
 
! Отговори
superMuzzy преди 10 години
Но г-н "професоре", който високо лети от високо пада! Не се ежи толкова!..не питай старило, питай патило..Борисов добре знае какво казва!
42
1
 
18
 
! Отговори
психиатрична помощ преди 10 години
То вярно, че чичо им Ахмед пак се е качил на крушата, има дори официална психиатрична експертиза и епикриза, ама чледам, че и чичо им Лютфи и той подскача по клоните на крушата.
41
11
 
3
 
! Отговори
karaman преди 10 години
F ostata na vs bugari mrete ot glad prosti chukunduri shte si ostanete prodajni i zlobni robi i slugi do kraq na sveta oFtze bezdushni
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
da jivee BULGARIA
39
3
 
28
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Грешката и страха на българина е че не знае как да спечели правата и свободата си.
38
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще тикнете в затвора тиквата Б.Б и Ц.Ц
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
O bulgarino Ne moja li da razbere6 che Ne Zapada a turcia vie problema za da ste zle.no tozi put ia niama Russia za da vi osvobodi.s
36
3
 
4
 
! Отговори
дo: Вашия преди 10 години
Хахаха тебе те е страх от Османската империя а мене ме страх от Путин