В съдебната власт има дефицити, упрекна Местан

"Те имат проявления, които хвърлиха в смут избирателите ни"
24
В съдебната власт има дефицити, упрекна Местан
Книмка: Булфоот, архив

Ние имаме много висока култура на уважение на принципа на разделение на властите. Това каза в Разград лидерът на ДПС Лютви Местан по повод решението на Софийския Апелативен съд за пускането "под домашен арест" на Октай Енимехмедов, съобщи БТА.

Още по темата

Той посочи, че като политически лидер е бил длъжен да изкаже от трибуната на Народното събрание настроенията на своите избиратели. Искам обаче да бъда съвършено категоричен – направих изрична уговорка, че не визирам съдебната власт като цяло, каза Местан. Той подчерта, че в съдебната система работят хиляди от достойни по-достойни магистрати, но според него самият факт, че Европейската комисия продължава да налага на страната ни механизма за наблюдение и контрол в тази система означава, че в нея има дефицити, които трябва да бъдат запълнени с общи усилия.

А тези дефицити имат своите конкретни проявления, които хвърлиха в смут нашите избиратели, коментира лидерът на ДПС. Той добави, че почти е невъзможно някой да го вкара в режима на човек, който се е намесил в съдебната власт или който волно или неволно би могъл да създаде усещане за намеса или натиск върху съдебната власт. Нашата култура не ни позволява това, но това не означава, че не трябва да посочваме и недъзите,това е наш дълг, допълни Лютви Местан.

Лидерът на ДПС заедно с членове на централното ръководство на партията беше късно снощи в Разград на среща с членовете и симпатизантите на партията от региона. Той посочи, че това е част от предизборната му обиколка, започнала миналата седмица.

Според Местан обиколките в страната и срещите с активистите на движението са важна особеност на политическия стил на Движението за права и свободи. Нашата сила извира от непрекъснатия контакт със структурите ни, с избирателите ни, каза лидерът на ДПС. Той подчерта, че целите на движението за европейските избори не са скромни и добави, че разградската организация, въпреки миграцията се очаква да постигне най-добрия си резултат, който е успявала да регистрира на европейски избори досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
7676 преди 10 години
Театърът ви, е жалък!
13
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Докато хората не осъзнаят ,че трябва да ударят по един здрав шут на всички във властта ,чиито опит се свежда до писането на доноси и отчети в миналото ,а сега на планове и стратегии за светло бъдеще няма да мръднем ,а държавните ресурси ще изчезват яко дим.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Такъв Тартюф не е имало в България и по комунистическо време. Не напразно тогавашните органиса го избрали за агент. И понеже самозабвено говори за дефицити навежда на извода, че самият той пък е излишък, отвратителен излишък в българското държавно управление, лъжец, когото, за жалост българският народ, у който турското робство успешно е ампутирало чувството за достоинство и борбеност, стоически търпи.
11
2
 
5
 
! Отговори
Държавна Сигурност преди 10 години
бей ефенди Зидаров, съдебната власт не е там да ти трогва избирателите
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В съдебната власт има дефицити, упрекна Местан "Има я. Щом още не са ви свалили турските сериали от екран. Това си е дефицит.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да. Има дефицит. Нали не осъди нито хидроинженера, нито вас - нали не сте излизали от властта и управлявате с БСП открай време. Публичните целувки бяха официалното ви съглашение. Питахте ли избирателите си затова. "Край на задкулисието". Катарзисът е направен и то гласовито от парламента. Едно говорите, друго вършите, г-н Местан. Това не е екзактно. Българите са толерантни, затова търпят изцепките ви, но това няма да е вечно. Има граници, които не бива да се преминават. Не го ли знаете?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Ние имаме много висока култура на уважение на принципа на разделение на властите"Извинявай. Не го бях забелязъл, Местанли Бей. Но щом го казваш - това означава, че повече няма да плюеш по българското.
7
2
 
10
 
! Отговори
Пандисчия преди 10 години
Цяло щастие за местан е че българската съдебна система не е като хамериканската. За такова изказване щеше да получи поне 5 години и то във федерален затвор, където Сфи́нктера му щеше да стане като тръбата на южен паток.
6
2
 
11
 
! Отговори
Часовникар преди 10 години
Местан-ага,интересно защо не ви хвърлят в смут хилядите отвратителни прояви у нас по които правораздавателните органи с години мълчат и обслужват нечии интереси,а сега това тяхно човешко решение тоооолкова много ви смути?!Да,наистина правосъдието у нас не е на висота,но защо чак сега се забелязва от теб и твоите активисти?! Или безчинствата на килъри, крадци и обирджии за теб,Местане,не са никак важни,а те смути отношението към този млад човек?Правиш се на много умен,а животът показва обратното
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко ли плаща Доган -Местан на журналистите, за да сте все по медиите.и в управлението
4
2
 
17
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Егати и Държавата щом като не се знае кой е премиер и кой командва парада. Сега всеки граби и взима заеми и пак граби. Явно това е цената , която трябва да плати народа за да разбере, че проклятието на България е БСП-ДПС-ДС / тесни социалисти /.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем очевидно е прав, след като съдебната система позволява регистриране и съществуване на етническа партия!
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яд ли те е, че пуснаха Енимехмедов по домашен арест и го оправдаха по обвинението за опит за убийство? Вие с Доган ще се спукате от яд.
1
2
 
17
 
! Отговори
ОБРАН БУСТАН преди 10 години
АКО БЕШЕ УСПЕШЕН АТЕНТА СРЕЩУ ХИДРОЛОГ НОМЕР ЕДНО,ТОВА НЯМАШЕ ДА Е НИКАКВА ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ,А НАПРОТИВ ЩЕШЕ ДА СПЕЧЕЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ,САМО ОХРАНАТА НА САРАЙТЕ МУ СТРУВА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ 2 МИЛИОНА ЛЕВА ,А ДРУГИТЕ РАЗХОДИ ПО ПОДРЪЖКИТЕ НАДХВЪЛЯТ 10 МИЛИОНА ЛЕВА, ОХХХХХХХХХ БОЖЕ КОЛКО ПЕНСИИ СА ТОВА