ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?

Партията иска оставки в МВР и парламентарна комисия по случая
Обновена: 17 мар 2014 16:01 | 17 мар 2014 13:21,
150
ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се съмнява, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. Това обяви в извънредно изявление за медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като уточни, че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи.

Подобни информации по думите му будели съмнение за нарочно затъмнение и прикриване на факти за кървавия инцидент, при който 53-годишен мъж застреля униформен и рани трима негови колеги.

Още по темата

"С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда", отчете Цветанов.

Затова и от партията настояват анкетна комисия да изслуша всички, които са имали отношение към планирането на тази операция и към всички експертизи в миналото по случая със стрелеца.

Ексвътрешният министър не отрече, че през 2012 г. е имало планирана акция срещу Петко Савов, защо обаче не е проведена също можело да бъде предмет на проучване на анкетната комисия.

По думите му оставката на главния секретар на вътрешното ведомство е наложителна, защото именно Светлозар Лазаров носи персоналната вина за този случай.

Според Цветанов цялостната организация на операцията в Лясковец е показала дефицита и дефектите на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца.

По отношение на начина, по който се правят кадровите назначения в МВР от страна на политическото ръководство, Цветан Цветанов каза: "Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната ГД "Национална сигурност" показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност", категоричен бе той.

По думите му при ГЕРБ е имало приемственост и нещата са стояли другояче – през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров е станал заместник-министър, директорът на "Национална полиция" Калин Георгиев бил назначен за главен секретар на МВР, а тогавашният му заместник Ангел Антонов станал директор на  "Национална полиция".

"Беше резонно да запазим всички тези професионалисти", заключи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
8
 
! Отговори
Стаси преди 10 години
Те от лудницата без полиция пак нямаше да могат да го приберат. Този луд застреля един полицай, а представяте ли си колко лекари и санитари щеше да застреля, ако бяха отишли? Чия е работата да прибира въоръжените?
85
13
 
10
 
! Отговори
Оги преди 10 години
По време на герб лудите бяха пуснати по улиците, защото трябваше да се закриват болници. Да беше само този инцидент, ами те десетки!
84
12
 
12
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Един луд застреля полицай. Защо лудият не е вкаран отдавна в лудницата питам аз? А от Герб се правят на луди за проблема.
83
11
 
11
 
! Отговори
Жана преди 10 години
Толкова бяхте ефективни и добри Цецо, че гръмнахте Сарафово. А на всичкото отгоре и разследването ви до никъде не стигна. Много сте добри.
82
7
 
8
 
! Отговори
Васко преди 10 години
То кадрите са същите като в мандата на Герб. Просто при предишните имаше един, които се правеше, че работи качествено. Сега излизат истините за предишните некадърници.
81
6
 
11
 
! Отговори
Пепо преди 10 години
Цвъки, че тоя и преди 3 години пак си бил луд, а ти що му даде пистолет?
80
1
 
10
 
! Отговори
Тото преди 10 години
Един луд направи на луди баретите. За какво плащаме за барети, да не плащаме за луди!
79
3
 
3
 
! Отговори
shumaher преди 10 години
До Йордан-shte si nai golqmata amba ako go napravish
78
12
 
27
 
! Отговори
Йордан преди 10 години
Прав е! И това е една от причините отново да гласувам за ГЕРБ!
77
11
 
10
 
! Отговори
вот преди 10 години
Цецо Радара нали обеща, че ако се докаже подслушването излиза от политиката ? Еми не се е доказало, факт, няма пукнато подслушване и всичко е само кьорфишек за овце.Цацаров, къде са колите с двойни дъна и дойде ли най - накрая експертизата от Лондон????Риторични въпроси.
76
0
 
4
 
! Отговори
ANDONOV ROBERT преди 10 години
Обвземат ме сериозни съмнения , относно това , дали не е издадена заповед на СОБТ да не убиват обекта протичащ по мероприятието за задържане.Ако е така , то действително , ще се стигне до тази продължителна престрелка.Извинявам се , ако съм засегнал някой , не умаловажавам самоотвержеността на служителите .
75
20
 
9
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Поредното некомпетентно и нагло изказване на Цветанов демонстриращо, че мястото му не е в парламента
74
21
 
8
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Поредния опит за саботаж от ГЕРБ. Вместо да се опитват да помогнат в тази тежка ситуация те създават само проблеми
73
20
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Смешно е Цветанов, който е бил най-некадърния човек оглавявал някога МВР да иска оставка на когото и да е от службата
72
15
 
9
 
! Отговори
Симона преди 10 години
По какъв друг начин може да се очаква да се изкаже един от представителите на БГ мафията?
71
11
 
9
 
! Отговори
Радо преди 10 години
За пореден път се убеждавам,колко голям лицемер е Цветанов и изобщо цялата партия ГЕРБ
70
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Българите питат, а вие до кога ..?
69
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е грозен дори и за милиционер...На кой му пука , какво мисли Гестапото?***.
68
2
 
30
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Каквото и да си говорим, МВР не е имало подобна издънка от Белите Брези до днес!Факт е че последните месеци масово се пенсионират и принуждават да напуснат стотици доказани служите без тяхното място да се заема от подготвени хора!Това е политиката която доведе до тази касапница!За съжаление същите хора ще планират и други акции,да не дава господ да се налага!Затова тези хора трябва да се махнат веднага - министъра и дружката на бареков - Глав.сека!Тези хора са вредни за сигурността на България!!
67
25
 
12
 
! Отговори
ББ преди 10 години
ЦВЪЦКО ПРЕСТАНИ ДА СИ ПОКАЗВАШ ТЪПАТА МУЦУНА И ДА СЕ ИЗЯВЯВАШ КАТО *** -НЕ РАЗРРА ЛИ ЧЕ ТВОЕТО ВРЕМЕ ОТМИНА ДАЙ ПЪТ НА СВЕСТНИ МЛАДИ НЕКОРУМПИРАНИ ОБРАЗОВАНИ ЧЕСТИ И МИСЛЕЩИ ХОРА-БЪЛГАРИ А ТИ СЕ СКРИИ В ДЪН ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ