ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?

Партията иска оставки в МВР и парламентарна комисия по случая
Обновена: 17 мар 2014 16:01 | 17 мар 2014 13:21,
150
ГЕРБ питат: Само три барети ли са ранени в Лясковец?
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ се съмнява, че ранените барети при петъчната акция в Лясковец са само трима. Това обяви в извънредно изявление за медиите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, като уточни, че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи.

Подобни информации по думите му будели съмнение за нарочно затъмнение и прикриване на факти за кървавия инцидент, при който 53-годишен мъж застреля униформен и рани трима негови колеги.

Още по темата

"С тази операция, проведена по този начин, действително се застраши човешки живот, не само на тези, които участваха в нея, но и на всички тези, които живеят в близост до тази сграда", отчете Цветанов.

Затова и от партията настояват анкетна комисия да изслуша всички, които са имали отношение към планирането на тази операция и към всички експертизи в миналото по случая със стрелеца.

Ексвътрешният министър не отрече, че през 2012 г. е имало планирана акция срещу Петко Савов, защо обаче не е проведена също можело да бъде предмет на проучване на анкетната комисия.

По думите му оставката на главния секретар на вътрешното ведомство е наложителна, защото именно Светлозар Лазаров носи персоналната вина за този случай.

Според Цветанов цялостната организация на операцията в Лясковец е показала дефицита и дефектите на всички законодателни промени, които се правят в сектор "Сигурност" в последните девет месеца.

По отношение на начина, по който се правят кадровите назначения в МВР от страна на политическото ръководство, Цветан Цветанов каза: "Доминирането на представители от структурите на контраразузнавателната ГД "Национална сигурност" показва пороците и тези грешки, които се постигат в момента в МВР. Не е нормално главният секретар да дойде от ДАНС, директорът на финансовата служба да дойде от ДАНС, директорът, който беше назначен в СДОТО, да дойде от ДАНС. Има поредица служители, които нямат никаква професионална подготовка в полицейската дейност", категоричен бе той.

По думите му при ГЕРБ е имало приемственост и нещата са стояли другояче – през 2009 г., тогавашният главен секретар Павлин Димитров е станал заместник-министър, директорът на "Национална полиция" Калин Георгиев бил назначен за главен секретар на МВР, а тогавашният му заместник Ангел Антонов станал директор на  "Национална полиция".

"Беше резонно да запазим всички тези професионалисти", заключи Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ех, чиляка да не попита нещо
5
18
 
18
 
! Отговори
Флорес Флорес преди 10 години
В общественото пространство се появиха твърдения, че Цецо е *** физкултурник и хроничен лъжец.
4
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С раво пита , човекът!То на тея *** вяра да нямаш...
3
12
 
17
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 10 години
"че в общественото пространство са се появили твърдения за 5-7 ранени спецполицаи."Ние от пратия ГЕРБ разчитаме само на достоверни и авторитетни източници като фейсбук и вестник "Шок".
2
23
 
19
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Определено ГЕРБ искат още много да са били ранени и убити ! ПРОКЛЕТНЦИ !
1
15
 
28
 
! Отговори
помнещия вълци преди 10 години
Ние обаче г'усин Цветанов помним и вашите показни арести на лекари, помним и *** ви изказвания в Българския парламент, с които убихте без съд и присъда едни достойни хора. Така че замълчете !Това не значи, че тези '' капацитети'' измислили тази акция, убила един достоен мъж и ранила 3 са за съжаление... Те трябва да си ходят, но не сте вие човека ми е думата !