Станишев бил длъжен да оглави листата заради АБВ

Йотова: Основният опонент на БСП на евровота ще е ГЕРБ
Обновена: 17 мар 2014 11:18 | 17 мар 2014 11:18,
62
Станишев бил длъжен да оглави листата заради АБВ
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше длъжен да поеме отговорността и за изборите, и за евролистата след случилото се с АБВ. Това заяви евродепутатът Илияна Йотова в сутрешния блок на TV7.

По думите й оглавяването на листата на БСП от Станишев е и жест към към европейските партньори, че лидерът на ПЕС ще участва активно, поемайки отговорността в собствената си държава.

Йотова определи листата на БСП за предстоящите избори за евродепутати като добре балансирана, а хората в нея като достойни.

Още по темата
Основният политически опонент на БСП за евровота ще бъде ГЕРБ, защото те са представители на европейската десница, заяви Йотова по повод отправената от Ивайло Калфин покана за дебат между БСП и АБВ.

„Ако някой има претенции към господин Станишев за дебат, то това са представителите на партия ГЕРБ“, каза тя.

Що се отнася до Ивайло Калфин, за мен много по-интересен ще бъде един дебат между Първанов и Станишев за европейското бъдеще на България“, допълни тя.

На въпроса има ли път назад в отношенията на Столетницата и отцепниците, тя коментира, че никога не трябва да се казва никога, но на този етап БСП ще върви по своя път такъв, какъвто го е избрала и ще спечели, защото не тя е предизвикала това.

„Калфин освен всичко друго е близък наш колега и приятел, бяхме един чудесен екип и естествено, че ще ни липсва, но не ние избрахме този път. Емоциите минават и времето лекува“, добави Йотова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
violeto3455 преди 10 години
Браво на Станишев, че ще води листата. Това е поведение на достоен лидер. Иначе щеше и да е интересно да има диспут с БОрисов, но за него Брюксел е голям залък, а и си мисля, че там ще му е скучно.
54
0
 
0
 
! Отговори
violeto3455 преди 10 години
Станишев постъпва много правилно като застава на водаческата позиция на листата за евроизборите. Това е добър пример за това как трябва да се държи един лидер. А иначе щеше да се получи много интересен диспут между Станишев и Борисов. Обаче за Борисов Брюсел е прекалено голям залък, а и си мисля, че ще му е скучно там.
53
0
 
0
 
! Отговори
А.М. преди 10 години
Много добър пример дава Станишев на всички лидери на парти и в Европа, и в страната. Един истински лидер трябва да води, както прави той. Иначе щеше да е много интересно да има диспут с Борисов, но за него европарламента е голям залък, а и си мисля, че ще му е скучно там.
52
0
 
0
 
! Отговори
АлениМалини преди 10 години
Станишев постъпва много достойно като застава начело на листата за евроизборите. Щеше да е много интересно и ако Борисов застане начело на тяхната листа, но и той няма работа в Брюксел. Там за него ще е скучно.
51
0
 
0
 
! Отговори
АлениМалини преди 10 години
Много отговорна постъпка от страна на Станишев да води листата за евроизборите. Това можеха да направят и от опозицията, но техния водач ще скучае в Брюксел.
50
0
 
1
 
! Отговори
Драго преди 10 години
Едни бягат в Брюксел, други капитулират в Банкя. Честно е, нали?
49
0
 
0
 
! Отговори
Giga преди 10 години
Решенията на Европарламента рефлектират върху европейските политики, а с това и на тези в страните-участнички. Работата си е много отговорна и подготвен кадър като Станишев е най-логичното развитие на нещата.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мис Пиги се е разгрухтяла яко .
47
0
 
8
 
! Отговори
Митов преди 10 години
Ама чакайте,другари! Нали Станишката нямаше да се цани на евроизборите! Амче,той ни е нужен тука , да ръководи,да управлява,да се бори с омразните бойковисти....Как не ви е срам ,бе! Нали видяхме колко струва като премиер ,че сега и евродепутат ще става - като че оправи всички бакии на държавата и се доказа като успешен политик и държавник,та да заслужи тази номинация! То бива , ама пък такъв гьонсуратлък...не бях виждал! Ама,така е. Все да е във властта , щото иначе - тежко се живее,брате...
46
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ако това е най точния избор,пази боже от останалите.
45
0
 
6
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
НА ТАЗИ ПОРЪЧКОВА ТВ 7 И НА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ НА ЙОТОВА ИМА ЛИ КОЙ ДА СЕ ВРЪЗВА?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ ТОА СТАНИШКАТА, ША СЕ ИЗСУЛИ ПО ТАРЛЪЦИ ПРАВО У БРЮКСЕЛ ША ЗЕМИ И МОНИКА, БРАВОС, 20 ХИЛЯДАРКИ В ЕВРО, СПОКОЕН ЖИВОТ, УРЕДЕН ЖИВОТ, А НИЕ БАЛАМУРНИЦИТЕ В ТАА СКАПАНА ДАРЖАВА ША ДУХАМЕ СУПАТА СТУДЕНА, ТВА Е, *** РАБОТА ОТСЕКАДЕ,
43
7
 
1
 
! Отговори
иван преди 10 години
На акъл и на ум Станишката никой не може да го бие
42
9
 
0
 
! Отговори
коко преди 10 години
Станишев заслужава да оглави листата
41
1
 
10
 
! Отговори
petyo9 преди 10 години
"По думите й оглавяването на листата на БСП от Станишев е и жест към към европейските партньори, че лидерът на ПЕС ще участва активно, поемайки отговорността в собствената си държава."Че държавата ни е собственост на Станишев го подозирахме. Най-после се намери някой да го каже на глас.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Него мислете няма спечелен изор със Станишев Това е факт
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пу! Маматимръсна!
38
19
 
0
 
! Отговори
petar.stoimenov.18 преди 10 години
Истински професионалисти са в листата на БСП, поздравления за избраните имена.
37
20
 
0
 
! Отговори
petar.stoimenov.18 преди 10 години
Едва ли има по-точен и стойностен човек от Станишев, който да оглави листата на БСП.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички знаят че гея *** пак се е уплашил от Борисов