Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!

Снощи той се срещна с наши сънародници, днес – с кралицата
Обновена: 18 мар 2014 14:19 | 18 мар 2014 12:01,
136
Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!
Срещата на президента с нашите сънародници. Снимка: Президенство

Президентът Росен Плевнелиев изрази загрижеността си от възможността съзнателно партии в парламента да отлагат за лятото провеждането на инициирания от него референдум за изборните правила.

"Това би било непочтено отношение, затова в рамките на Конституцията ще дам всичко от себе си този референдум да се проведе по един достоен начин", коментира той на среща с близо 200 сънародници в българското посолство в Лондон.

Още по темата
По думите му българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край.

"Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Не искам да вярвам, че партиите в парламента имат интерес от ниска избирателна активност", допълни държавният ни глава.

Пред Плевнелиев сънародниците ни пък поставиха въпроса за създаването на Съвет за българите в чужбина.

Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!
Снимка: Президенство

"По бъдещата Стратегия за българите в чужбина все още се дебатира, поясни президентът, цитиран от прессекретариата на държавния глава, като напомни, че президентската институция няма законодателна инициатива.

"Една част от тази стратегия трябва да бъде и възможността българите да могат да гласуват електронно и във всяка част на планетата, но е необходима политическа воля това да се случи", каза той.

Сред темите, поставени от сънародниците ни в Лондон, са възможностите за по-бърза образователна и професионална адаптация и реализация на завършили образованието си в чужбина млади българи, реформа в съдебната система и репутацията на страната ни в чужбина.

"Системата на правораздаване в България е реформирана пет пъти! Това е удобно извинение да не насочим вниманието към постигнатите резултати. Решението е политиците да се откажат да кадруват в системата. Не трябват повече реформи, трябват резултати", подчерта държавният глава.

По думите му когато брутният вътрешен продукт на глава от населението достигне около 60 на сто от средния за Европейския съюз, тогава сънародниците ни ще започнат да се връщат в България.

Той даде за пример редица държави с аналогични процеси, сред които Испания, Гърция, Португалия, Полша, Словакия, Чехия. В тези страни, по думите на държавния глава, процесът на завръщане на емигрантите в родните им страни протича или вече е приключил.

"Днес БВП на България е 47% и имаме още много да работим", каза още държавният глава.

По-късно днес президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на аудиенция с Нейно величество Кралица Елизабет II.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
20
 
! Отговори
66 преди 10 години
66, Не понасям Станишев, но герберската простотия ме дразни повече. Затова ще ти отговоря - Станишев е шеф на ПЕС, а Бойко го викат за да му дадат инструкции, да му плеснат дебелия врат и да се посмеят със ***.
59
6
 
16
 
! Отговори
bicheto преди 10 години
Росен Плевнелиев е непочтен да лъже гражданите, че работи за тях, след като работи за олигархията !
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До 71Нашият президент все повече ми заприличва на *** селският ***.Той така се закани и на Великобритания, относно емигрантите.А това пък ми напомня един виц: Седяло си зайчето на една полянка и се провиквало:Къде е Баба Меца, искам да я изклатя.Покрай него минали всички горски животни и ето, че стигнало до ушите на въпросната възжелана. Тръгнала тя към полянката с тежки стъпки и отдалеч се провикнала: Ето ме, какво искаш и за какво говориш!? Аааа, нищо, нищо! Седя си тук, пиля си ноктичките и си говоря глупости, отговорилотворкото-президент!
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой президент не си е позволявал по този ужасен начин да разделя нацията и открито да застава зад едно престъпно управление свързано с наркотици, рекет, убииства.Какъв е този Български президен който 3-та поредна година на връх 3-ти март - национален празник на Република България в словото си не споменава нито веднъж КОЙ ОСВОБОЖДАВА БЪЛГАРИЯ И ОТ КАКВО СЕ ОСВОБОЖДАТА БЪЛГАРИЯ. Очевидно освен *** Америка се е надупил и на Турция, както винаги, където САЩ там и Анкара, а тоя със смъкнати ***.
56
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев от Лондон: НЕ МЕ БРЪСНАТ И ЗА СЛИВА
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Единствения президент досега, който ярко и безпардонно показа личните си, комерсиалните си и политическите си интереси за сметка на добруването на нацията
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роска остави референдума и кажи какво направи срещу дискриминацията на англичаните срещу българските работници и студенти в Англия.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Мъчно му е за германските паркинЗи, затова е решил да си направи собствен...
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Пастирката ще свърши като овцете, които пасе напоително с речи и вето
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Наглостта и простотията ГЕРБ-ажийска няма граници.
50
2
 
3
 
! Отговори
социолог преди 10 години
****тите от БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ мислят за референдум само когата имат изгода. Какво направиха с референдума за Белене. Нищо но от сърце. А забравих похарчиха 16 милиона лева за този, който клати гората. Това е показателно за цялата политика на тройната мафия. Правят всичко което им позволява да крадат и лъжат народа.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Набеденият за творец редовно забавлява публиката с политическите си проблясъци, обагрени с емоции, присъщиповече на жените, отколкото на мъже, претендиращи за излишък от тестостерон
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
101 вият български туристически обект ще бъде - Обиколка на паркинзите на Плевнелиев с преспиване в Лада седмица и обяд на вестник
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Иширитетите на псевдоспасителя на нацията вече даже не са смешни.
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Президент,ние които имаме една риза скъсана повече от теб, тряябва да ти кажем, че последната ми риза е скъсана от такива като като теб, и не за доброто на страната ни, а за да си развявате знамето на вашета ДЕМОКРАЦИЯ.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да кажеш, че Плевнелиев е най- добрия президент, трябва да не си със всичкия си. Не е задължително да си червен ***, за да виждаш нещо с просто око. Не може един човек който е бил комунист и е взимал решения, осъждал хора с прогресивни виждания, да бъде президент , та дори и на България. Да не говорим, че не може да се оправи със жена си и т. н., а ще ни представлява пред света. По душа може да е добър, но не е та президентството.
44
3
 
5
 
! Отговори
bob77 преди 10 години
Заветната цел на Росен Плевнелиев е да върне ГЕРБ на власт, само при това управление може да продължат, съвместно с олигарха Иво Прокопиев да източват държавната хазна и парите на данъкоплатците, да ги кътат в офшорки и да си купуват имоти за милиони.
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Доган ли да пратим там или Пеевски, а може би СИДЕР АГА. *** платен червен ***...."като гледам как ти накликаха минусите явно Пеевски и Доган трябва да са следващите президенти. Жалък народ, това комуниститие и атака нямат равни
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя няма ли да говори от България ами от Лондон
41
10
 
7
 
! Отговори
Росен........ преди 10 години
Росен Плевнелиев президент? -- това е много,много непочтено