Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!

Снощи той се срещна с наши сънародници, днес – с кралицата
Обновена: 18 мар 2014 14:19 | 18 мар 2014 12:01,
136
Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!
Срещата на президента с нашите сънародници. Снимка: Президенство

Президентът Росен Плевнелиев изрази загрижеността си от възможността съзнателно партии в парламента да отлагат за лятото провеждането на инициирания от него референдум за изборните правила.

"Това би било непочтено отношение, затова в рамките на Конституцията ще дам всичко от себе си този референдум да се проведе по един достоен начин", коментира той на среща с близо 200 сънародници в българското посолство в Лондон.

Още по темата
По думите му българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила и идеята за национално допитване да изпадне в бюрократични процедури с неясен край.

"Вярвам в отговорното отношение и продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Не искам да вярвам, че партиите в парламента имат интерес от ниска избирателна активност", допълни държавният ни глава.

Пред Плевнелиев сънародниците ни пък поставиха въпроса за създаването на Съвет за българите в чужбина.

Плевнелиев от Лондон: Отлагане на референдума е непочтено!
Снимка: Президенство

"По бъдещата Стратегия за българите в чужбина все още се дебатира, поясни президентът, цитиран от прессекретариата на държавния глава, като напомни, че президентската институция няма законодателна инициатива.

"Една част от тази стратегия трябва да бъде и възможността българите да могат да гласуват електронно и във всяка част на планетата, но е необходима политическа воля това да се случи", каза той.

Сред темите, поставени от сънародниците ни в Лондон, са възможностите за по-бърза образователна и професионална адаптация и реализация на завършили образованието си в чужбина млади българи, реформа в съдебната система и репутацията на страната ни в чужбина.

"Системата на правораздаване в България е реформирана пет пъти! Това е удобно извинение да не насочим вниманието към постигнатите резултати. Решението е политиците да се откажат да кадруват в системата. Не трябват повече реформи, трябват резултати", подчерта държавният глава.

По думите му когато брутният вътрешен продукт на глава от населението достигне около 60 на сто от средния за Европейския съюз, тогава сънародниците ни ще започнат да се връщат в България.

Той даде за пример редица държави с аналогични процеси, сред които Испания, Гърция, Португалия, Полша, Словакия, Чехия. В тези страни, по думите на държавния глава, процесът на завръщане на емигрантите в родните им страни протича или вече е приключил.

"Днес БВП на България е 47% и имаме още много да работим", каза още държавният глава.

По-късно днес президентът Росен Плевнелиев ще разговаря на аудиенция с Нейно величество Кралица Елизабет II.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
10
 
7
 
! Отговори
ДО 16 преди 10 години
До ХМНОГО МЕ КЕФИ,КОГАТО СОЦИАЛИСТЧЕТА,ТРОЛЧЕТА ОСВЕН ДА ОБИЖДАТ ЗА ДРУГО НЕ МОГАТ ДА СЕ СЕТЯТ!ХАХАХА *** ТО САМО ГЕРБ ВИ Е В ГЛАВАТА НА ВАС ЙОТОВЧЕТА,АМА ОТ ДЕ ТОЛКОВА МОЗЪК ДА ЕС СЕТИТЕ,ЧЕ ХОРАТА МОГАТ ДА МИСЛЯТ И ТО РАЗЛИЧНО ОТ ВАС! ОБИДИТЕ ВИ ИЗДАВАТ МАНТАЛИТЕТА ВИ И БЕЗПОМОЩНОТО ВИ МРЪНКАНЕ! НЕ СИ СТРУВА ДАЖЕ ДА ТИ ЧЕТА КОМЕНТАРА!-НИСОИНТЕЛИГЕНТЕН
19
3
 
12
 
! Отговори
Някой преди 10 години
А понеже мнението на Атака, за позицията ни към Украйна, че НС трябва да се свика и да се промени дупедавската ни политика спрямо ЕС - това може би е почтенно, Плевенлиев.Това е една дупедавска политика наложена от вас и Орешарски и няма нищо общо с мнението на народа.Искам референдум.ПП: Или пък е най-лесно да си продадеш *** на ЕС.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съгласен съм, че плевнелиев не е подходящ за президент. Жалкото е, че и 240 от НС и още 20 от МС не са подходящи за депутати и министри. Нивото на заплатите в България доказва некадърността на управляващите и показва че те работя за разрушаване на държавата, а не за нейния просперитет.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
П утьо койтъ ибаваза слива бре ***
16
5
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 10 години
Нов виц , Плевнелиев бил почтен , а отлагане на референдума било непочтено!!!Май беше обратното , а Плевньо?
15
6
 
10
 
! Отговори
Orda преди 10 години
Мошенник говори за почтенност, егати наглостта.
14
6
 
10
 
! Отговори
до плевнята преди 10 години
Непочтеното е, че никой не ти го е турил досега!
13
13
 
10
 
! Отговори
ДО ПЛЮВАЩИТЕ преди 10 години
ЕЙЙЙЙ ОПОРНОТОЧКОВЦИ ПЛАЩА ЛИ ЙОТОВА А? ЗА ПРЕЗЕДЕНТА ВСИЧКИ ВИЖДАТ,ЧЕ ГО КАНЯТ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ,А ЗА ПРЕМИЕРА И ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ МАЙ НЕЩАТА СТОЯТ ПО ДРУГ НАЧИН! И СТИГА С ТАЯ РУСИЯ,ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОД. МАЙ САМО С КОМУНИЗМА И ДИКТОВКИТЕ СЕ Е ПРОЯВИЛА У НАС!
12
6
 
11
 
! Отговори
don baston преди 10 години
Дано само и пред кралицата не дръпне едни речи като в народното събрание, където въпреки че четеше от листче на няколко пъти дикцията му бе под всякаква критика. Не вярвам тази бизнес визита иначе да има кой знае какъв успех, пълен провал в Китай с един договор, празни обещания от Катар, които бизнеса прие скептично.
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой по червения *** , докато се строши !
10
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев къде са референдумите за излизане нА България от ЕС и Нато,изгонване на монополите,забрана за продажба на земята на чужденци,забрана на Дпс??Къде са тия въпроси бе индивид???ИМПИЙЧМЪНТ ВЕДНАГА!!!
9
14
 
9
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво на президента ни, един от малкото политици в България, който се опитва да прави нещо за България. Естетсвено това дразни ужасно много червената мафия, все пак тя служи на Русия и не обича България.! А червените драскачи тук - как така референдум в Крим може, а в България не може???
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Против е кримския референдум, ама за неговия си е "за", типичен западно лицемерен лакей. Друг е въпроса защо балъка на снимката не организира този референдум преди последните избори- защото стои на каишка при Боко, който дръпна конците на Роската за референдум, на който малко биха отказали, породен от реваншизъм към сегашното правителство и всички много добре знаете, че това е така.
7
14
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 10 години
До Анонимен С обръщението си май говориш сам за себе си! Истински са подписите в предвид колко хора са възмутени от тройната коалиция и от пречките им да има референдум! Само в София биха надвишили 500 000 подписа,като се знае колко протеста имаше до скоро,а и още има хора,които протестират! Така,че да не ни пробутват това с подписите,щото се разбра,че за реф. "Беляне" май имаше доста фалшиви подписи от соц партията все са на принципа"Крадеца вика дръжте крадеца"!
6
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам ме е, че този е президент на България! Даже срам е меко казано! Този шут за нищо не става!
5
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я напиши на референдума, че се отказваме от ЕС и от НАТО и искаме да се присъединим към Русия, да видиш какви резултати "ЗА" ще видиш от народа!Само такъв референдум признаваме, всичко друго са политически игрички, за това може да направите като вятъра!
4
11
 
26
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Три години къде спа, та не проведе референдум?!?! Сега ще почакаш още три, за да го проведат други!
3
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срам ме е, че този изнежен *** ни е президент.
2
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти от *** рЕзак и Десар почтенност ли очакваш?