Готвят пътна карта със срокове за е-управлението

Усвояваме 145 млн. евро за цифров растеж до 2020 г.
3
Готвят пътна карта със срокове за е-управлението
Данаил Папазов. Снимка: БТА, архив

145 милиона евро за цифров растеж и 30 милиона евро за инфраструктура са предвидени през следващия програмен период, съобщи транспортният министър Данаил Папазов след изнесеното заседание на правителството във Видин.

Министерският съвет прие днес Стратегията за развитие на електронното управление в България 2014-2020 г. По думите на министъра документът дава възможност да се осъществи програмата на транспортното министерство във връзка с реализирането на електронното управление през следващия програмен период.

Папазов съобщи, че в рамките на следващите три седмици ще бъде изработена и пътна карта, която ще даде конкретните срокове за въвеждане на електронното управление. Предвижда се проектът на пътна карта да бъде одобрен до края на април.

Ще бъде създадено Централно управление на електронното управление, което ще бъде председателствано от Съвет за електронно управление. Всяко министерство ще има представител в този съвет.

Ще бъде изградена и структура на системен оператор, която ще обединява всички регистри и ще отговаря за електронното управление. В центъра на стратегията е поставен потребителят като основен фактор в процесите на комуникация и услуги в електронна среда.

С решение от днес Министерството на транспорта върна на Областна администрация - Видин помещение, което досега се е ползвало за нуждите на администрацията при изграждането на Дунав мост 2.

Помещението е с площ над 180 кв. метра, а за неговото подобряване министерството е вложило над 200 000 лева.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
ТАка е по лицето ее разбира,ч епарите ще са усвоени, а е-упраление пак няма да има.
1
2
 
4
 
! Отговори
Дъбър преди 10 години
Пътна карта? Каква, топографска, природо-научна ли, каква? Или искате да ползвате директен превод от английското понятие "Road Map", което в контекста означава ПЛАН (за действие или изпънение на дадена идея), така наречената РАМКА!