Миков зове за обща позиция за Украйна

Всеки дърпал чергата към себе си и нямало сближаване на позиции
Обновена: 19 мар 2014 13:59 | 19 мар 2014 12:09, Камелия Цветанова
38
Миков зове за обща позиция за Украйна
Снимка: архив, Булфото

Ако има позиция на парламента за Украйна, тя не трябва да е на тази или онази партия, трябва да е максимално обща. Очевидно e, че засега не се постига такава позиция.

Това обяви председателят на парламента Михаил Миков, след като не се оправдаха очакванията - днес Народното събрание да излезе с позиция за кризата и референдума в Крим, въпреки че вчера лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че левицата ще настоява това да се случи в сряда.

Още по темата
"Атака" пък искаше да се свика извънредно заседание още в понеделник или вторник, но и това не стана факт.

Миков лаконично коментира, че се обсъждат различни позиции, но все още няма сближаване, за да се излъчи национална позиция по въпроса.

По думите му в дневния ред на НС не е включено разглеждането на трите декларации, предложени от БСП, ГЕРБ и "Атака", за да не се създава излишна конфронтация по въпроси, по които няма постигнато съгласие.

"Но потърсете друг европейски парламент, колко са европейските парламенти, които са се ангажирали с позиции", посъветва Миков.

Засега е ясно, че националистите настояват България да запази пълен неутралитет за случващото се в Украйна.

От БСП искат позицията ни да бъде в духа на тази, изработена от ЕС, но и да се отчете националният интерес, защото както обясни червеният лидер - "в Украйна живеят 250 хиляди българи, в същото време сме зависими от газовите доставки от Русия, а нашият туризъм предоставя услуги на много и украинци, и руснаци".

ГЕРБ пък поддържа териториалната цялост и суверенитета на Украйна и настоява за спазването на международните договори.

Опозицията подкрепя възможно най-скорошното подписване на Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна заедно с пакета от мерки за икономическо стабилизиране на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
КРИМ БЕШЕ РУСКА И РУСКА СТАНА КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА РУСИЯ НЯМА ДА ПРОСТИ НА НИКОЙ ЗАРАДИ КРИМ РАЗБЕРЕТЕ ГО ПРАВИЛНО АЗ СЪМ ВЪВ МОСКВА И ГИ ГЛЕДАМ И ГИ СЛУШАМ
34
0
 
0
 
! Отговори
Бате Гойко преди 10 години
Миков кажи СКАКАУУЕЕЦ
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи, когато Сидеров предлага да се излезе с обща декларация за Крим всички се ослушват, а след малко в педуинските медии излиза заглавие как Миков предлагал същото! предлага, но нищо не прави.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са купени, то е ясно
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се учудвайте на позицията на герберите, те си получават надницата от американското посолство , продажни еничари..
30
0
 
5
 
! Отговори
Македония преди 10 години
Македония е България,Украйна е Русия.Само продажниците и *** са на друго мнение.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от БСП сте я постигнали заедно с ДПС каквото ви наредят Доган и Пеевски това говорите
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако в Македония се проведе референдум и 90% гласуват за присъединяване към България, но от ЕС не го приемат резултатите - как ли ще се почувстваме тогава?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тия само се чудят с какво да ни отвличат вниманието
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миков , кажи "ПИЛE СЪС ЗEЛE" от трибуната на НС и ще гласувам за вас .
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарю Миков, оправете си батака в България па после мислете за чуждите проблеми!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блансирана трябва да е позицията. И да се обяви че евентуални санкции срещу Русия ще се отразят негативна на ЕС и по-голяма степен на източна европа!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 16Аз не съм #2 , но той не е далеч от истината.Процентите може и да не са 75 , но ще са малконад 60 .
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До AnonymousТова, че не се стремим към Русия не веждам какво общо има с темата. Ти като подкрепяш САЩ, подкрепяш ли това което направиха във Виетнам или в Босна, щото аз и в тия държави нямам намерение да ходя. Въпросът е принципен - за правото на самоопределиение на живеещите в Крим и правото им да не бъдат управлявани от националисти украинци. САЩ и ЕС не казват, да е имало нарушения при провеждането на референдума, т.е. това е истинското желание на жителите в Крим, но... бил незаконен.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Миков, и като как ще постигнете такава "обща позиция", като всички политици работите против интересите на България?
20
0
 
3
 
! Отговори
зарев преди 10 години
Декларациите за независимост може да нарушават вътрешното законодателство, но това не означава, че това е нарушаване и на международното право. цитирам декларацията на САЩ по повод отделянето на Косово от Сърбия през 2009 г.Сами са го написали, надуха ни главите с него, а сега се възмущават. Действията на жителите на Крим точно се вписват в тази инструкция. Неизвестно защо това, което е позволено на албанците в Косово (а ние се отнасяме към тях с уважение), е забранено на руснаците, украинците и татарите в Крим
19
1
 
5
 
! Отговори
мел преди 10 години
От няколко дена ме "мъчи" един такъв въпрос - Дали САЩ са легитимни след отделянето си от Британската империя?
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не зная как зове. Може би няма нужда от заявяване на специална позиция. Нали тя трябва да е съвсем ясна. Никой няма право да прекроява границите на суверенна държава. *** парчета като тези от Атака да си правят предизборна агитация другаде, не в парламента. Знаете само да се правите на много загрижени. Истинската ви грижа е само удържане на властта, за да можете да си крадете до безкрайност. Не давате да ви се отнеме откраденото от народа, но няма кой да ви пита. Хората най-после ви разбраха.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ не признават референдума в Украйна - бил противозаконен. А защо настояваха за Противоконституционен референдум в България - по конституция, гласуването в РБ не може да е задължително. Защо веднага се съгласяваме с това което кажат от ЕС? Ние нямаме ли си достойнство и не сме ли задължени да пазим правата на българите живеещи в Крим.Какво са ни помогнали от ЕС и САЩ. Нашите земеделци получават много по малко субсидии от тези в Гърция например. Време е да си покажем рогата за да ни уважават.
16
2
 
8
 
! Отговори
стига пияници преди 10 години
стига с тия пияници бе!! ТОЙ НА СНИМКАТА ЗАКУСВА СЪС ШИШЕ ВОДКА!