БСП: Никой не воюва с ЕРП-тата

Държавата нямала намерение да национализира дружествата
Обновена: 20 мар 2014 14:55 | 20 мар 2014 12:56, Камелия Цветанова
22
БСП: Никой не воюва с ЕРП-тата
Снимка: архив, БТА

Заради проблемите с дълговете на ЕРП-тата към НЕК от БСП днес категорично поискаха да разсеят всякакви спекулации, че държавата се готви да национализира дружествата.

„Никой не се бори и не воюва с ЕРП-тата, единственото нещо, което се опитва да направи ДКЕВР, е да накара всеки един в системата да спазва закона,  няма да ги национализираме, никъде в нито едно от изказванията на когото и да е от ДКЕВР или от правителството думата „национализация” не е използвана, а става въпрос за това, че ако се отнеме лиценза трябва да се смени ръководството на дружеството, назначава се нов управител, който няма право нито да продава собственост, нито да прехвърля, така че това е една огромна спекулация, тъй като става въпрос за система, от която всички сме зависими”, обясни социалистът Таско Ерменков.

Още по темата
Според него отнемане на лиценза не означава смяна на собствеността.
 
„Бяхме свидетели и вчера, и днес на заглавия „Държавата отнема лиценза на ЕРП-татат”,  категорично отхвърляме по този начин да бъде внушавана намеса на държавата”, заяви и депутатът от БСП Красимир Янков.
 
Той добави, че вчера регулаторът е открил процедура от отнемане на лиценза на трите дружества, но ДКЕВР е независим орган.
 
„Има решение на съда от 30 януари тази година по този казус, с което съдът по категоричен начин се произнася, че взаимоотношенията между ЕРП-тата и по-специално за разходите, за които има спор с НЕК, са от компетенцията на ДКЕВР. Откритата процедура е от Закона за енергетиката. Така че спекулации в тази посока не бива да се правят”, заяви Янков.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЕРПТаско Ерменков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
4
 
! Отговори
бобо преди 10 години
До Анонимен 18: Как може да си толкова *** или проста!!! ГЕРБ - ограбиха народа, ами преди това аз,не си спомням някога бълг.народ да е бил богат и да е живял в охолство!!! Сега вече да разбирам,че народа цъфти и връзва!!! Много си *** саше!!! На тебе даже и ток не ти трябва,само хабиш крушки!!! ***!!! айде да видим колко ще издържите!!!??? После да не се окаже,че Орешарски е виновен за фалита на държавата!!! Щото след комунистите нищо нерасте освен дълговете и простотията!!!
18
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
Глупав, по-глупав, най-глупав, социалистически гласоподавател, който мисли, че парите извират от кладенеца пълен със злато, накрая на дъгата, под лъчите на светлото бъдеще.
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако герб бяха на власт, щяха да увеличат цената на тока с 20-30% и да "решат" проблема.
16
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите играха от една страна с ЕРП-тата и ограбиха народа. Сега БСП опитват да оправят кашата им.
15
0
 
2
 
! Отговори
До vas преди 10 години
Благодаря!Но ако някой мисли да заравя томахавки и само да ни залъгва,нека да не забравя че идат избори а все си мисля че тези избори все пак са доста важни за всички политици.А бе на кой му трябват сърдити избиратели, щото в този случай по добре да не бяха подхващали тая болезнена тема за почти всички избиратели.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е лоша идеята да се разкара крадливия висш мениджмънд на ЕРП-тата и техния кръг от близки фирми.Но като се сложат нови хора този път да им се наложи тотален контрол на народната пара дето я харчат.
13
2
 
14
 
! Отговори
vas преди 10 години
Българи, честит ви нов държавен заем в размер на 3 000 000 000 /три милиарда/лева, теглен от това правителство! Колкото до "войната" с ЕРП-тата - министър Стойнев вече е заровил томахавката! Или още има българи, дето си мислят, че някой мисли за цената на тока за крайния потребител?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не воюва с РЕП -та , защото са с голи дупета ......бедна ни е фантазията какво ни очаква до изборите
11
4
 
12
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
ЕРП-тата СА АБСОЛЮТНО ЧАСТНИ ФИРМИ!!!*** ОТ МИНИСТЕРСТВОТО , ПРОСТО ГИ ПРИТИСКАТ ЗА ПАРИ!ЕТО НЕЩО....КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ.ДРУГАРИ...ХА,ХА,ХА,ХААААААА...ТОВА СА САМО ПРЕДИЗБОРНИ ПЕСНИЧКИ НА ....ЧЕРВЕНИТЕ ЦИРКАДЖИЙ....ХА,ХА,ХААААА
10
0
 
8
 
! Отговори
ИСАЯ от Пирот преди 10 години
Дано тея *** от Гнойната коалиция се задавят от омразата на хората към тях! Дано се запречи в стомасите им, хляба с койтосе хранят и който купуват с крадени от народа пари!!! Дано главите им се пръснат от болка, болка която хиляди болни изпитват, но не могат да лекуват, заради ненормалното здравеопазване. Дано децата им се раждат с интелекта на амебите, защото съсипват умишлено образованието и децата ни са необразовани!! Всичката неправда, която въздават над народа си - да се върне в/у тях и
9
1
 
4
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Абе вие щом не воювате, май трябва ние да почнем!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Естествено че невояват - просто водят партизанска война - циркаджии.
7
1
 
8
 
! Отговори
Еее.. преди 10 години
Стига с този цирк на енерг.министър, той най - добре знае,че национализацията не може да се случи,поради простата причина че няма пари за това. Предизборните ви акции другари, са повече от смешни!
6
2
 
8
 
! Отговори
ТАМ ВИ Е ГРЕШКАТА преди 10 години
Ще разберете след изборите
5
0
 
12
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА преди 10 години
ТИЯ ЛИЦЕМЕРНИ ПРИКАЗКИ ЗА" ВЗИМААНЕ НА ЛИЦЕНЗИ".....ЩЕ СА САМО ДО ИЗБОРИТЕ!!БАЛАМИТЕ ЩЕ СЕ РАДВАТ:...."УРААААЯАА--НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА Я ,ПОЧНАХМЕ....?..."УРААААААА...ДОЙДЕНОВИЯ 9-СЕПТЕМВРИ ...ЗА БКП...ха,ха,хааа.НЕМА ТАКОВА НЕЩО ---НЕМА И ДА ВИ СЕ СЛУЧИ!!!!НОМЕРА Е ДА СА НАЛЕЯТ ПАРИ В ШАПКАТА --НЕК , КОЙТО НА ПРАКТИКА Е ФАЛИРАЛ!ЦЕЛТА Е ДА СА ВЪЗСТАНОВЕ ПИРАМИДАТА НА "МОНОПОЛА НА НЕК""МОНОПОЛА" В ЕНЕРГЕТИКАТА Е --ЦЕЛТА НА ОЛИГАРХИЯТА НА БКП !!БЕЗ МОНОПОЛ--ТЕ НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой в последна сметка разбра ли какво ще стане с ЕРП -та - ликвидация, национализация, делицензация, глобация, нищо не правация или само шумолизация за заблуждация. ***... и те ще управляват живота ни.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 3 -- ami ti kakvo si mislish che ste praviat darzhavnite ERP-ta???!!! nali i te sastoto - da pecheliat oste poveche otkolkoto segashnite, che idvat izbori! Vsiako targovsko druzhestvo ima edna edinstvena tzael - pechalba. nezavisimo dlai e darzhavno, obstinsko ili chastno . Mnogo ste mi smeshni vsichki tezi, koito ne vlagata elementarna logika i zdrav razum kato se izkazvate.. A ot druga strana - - kakva e tazi firma, (NEK) koiato izpada vav *** pri ednomesechno zakasnenie na prihodite
2
2
 
6
 
! Отговори
Киро Майтапа преди 10 години
Тези ЕРП-та гледат в края на месеца да им излезне баланса и да са на печалба, не ги интересува, кой колко е изгорил, кой набутан и тн... те трябва да си получат парите, независимо как. Плащаме зелени, пембени и незнам какви енергии, които не ползваме. Направо трябва да ги разкарат
1
5
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Стига с тия ЕРП-та. Това е най-крадливата система - като се почне от далаверите с Козлодуй, мине се през НЕК и онова ненужно холдингче, мине се през всякакви заводски и т.н. централи и ВЕИ-та дет получават пари за непроизведен ток. Чак тогава идват ЕРП-тата с техните далавери и милионните заплати на шефовете си. А всичко това накуп е товари на гърба на тия дет чинно си плащат тока. Щот ***, общини и предприятия не си го плащат.Е за това е скъп и все за вдигане говорят.