Много въпроси за Лясковец, но липсват отговори

ГЕРБ внесоха искане в НС за анкетна комисия по случая
21 мар 2014 15:00,
25
Много въпроси за Лясковец, но липсват отговори
Снимка: архив, БТА

Депутатите от ГЕРБ внесоха в деловодството на парламента искане за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи всички факти около операцията в Лясковец от миналия петък, при която 53-годишният Петко Петков с психически проблеми уби спецполицай и рани други трима.

Според бившия вътрешен министър и настоящ депутат Цветан Цветанов през последните дни се чуват много въпроси около акцията, но липсват отговори.

Още по темата
„Когато висшето професионално  ръководство на МВР не може  да даде отговорите, ние искаме да имаме яснота за планирането, провеждането и последствието от тази слаба и много лошо организирана операция”, коментира той.

Цветанов призна, че опозицията е  силно обезпокоена от начина, по който се подготвят подобни операции и начина, по който се използват спецполицаите.
 
Според него в комисията трябва да се намерят  отговорите на  въпросите кой направи проучването на сградата, защо не е използван спецотделът на баретите, който има основни функции винаги преди операция да прави преглед на жилището, защо не са  евакуирани хората от къщата, защо не е спряно газифицирането и тока преди операцията.
 
Цветанов разкритикува главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че отказва да посочи дали командосите са били с леко или тежко въоръжение.
 
По думите му жалбите на Петко Петков от учениците и съседите му са започнали още през 1999 г, но преди няколко месеци вече са станали агресивни и са били с острите заплахи, поради което е била планирана акцията на баретите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Medal преди 10 години
Toya Petko si e zaslujil ordena za hrabrost ot bg voenen minister Angel Naidenov. Opasil e bulgarskia si jivot (estestveno zad zdravite ogradi na Shengen vse oste), jivota na maikata si, bulgarskata si teritoria - kastata si, dvora si. Ukraintzite - edin mnogomilionen narod s ogromna armia - iztarvaha tzyal poluostrov, barabar s mestnoto rusko naselenie.
20
0
 
3
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ЦЯЛАТА ТАЗИ ''АКЦИЯ''СМЪРДИ ОТ ВСЯКЪДЕ.ВЪПРОСИТЕ СА МНОГО.ЕДИНСТВЕНОТО НАРУШЕНИЕ НА ПЕТКО Е ЧЕ НЕ Е ВЪРНАЛ ОРЪЖИЯТА СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНОТО.ЗАЩО СЛУЖБА К.О.С. НЕ СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА 2 ГОДИНИ?ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЩУРМУВА ЖИЛИЩЕТО НАПЕТКО ОТ ТЕЗИ ''БАРЕТИ''? ИМА ПОНЕ НЯКОЛКО СЪЕСЕМ РАЗУМНИ И СИГУРНИ НАЧИНА ПЕТКО ДА БЪДЕ ИЗВЕДЕН ОТ ЖИЛИЩЕТО И ЗАДЪРЖАН,НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАДЪРЖАН СЛЕД КАТО НЕ Е ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ?ВЪЗ ОСНОВА НА КАКВО МУ ПРАЩАТ ПОЛИЦИЯ?ОТ СЛУЖБА К.О.С. ЗАЩО НЕ СА ГО ТЪ
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 18Няма знечение какво е било при ГЕРБ важното е че БСП като дойде на власт каза че намада са като придишните ама май те са по-зле и от ГЕРБ нали избрахме бсп уж за по-добре а то същата простотия
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
боже, какви гнусутий ни карат да обсъждаме всеки ден ,вместо да си говорим кой колко книги е прочел,кой какъв театър и спектакъл е гледал ,кой на кой концерт е ходил ,кой как ще се забавлява през почивнити дни ,те ни облъчват със некаръноста си и алчноста си всеки ден .всички тези горе във власта са *** и затъпяват българина като ни карат слушме и гледаме само техните интриги и сплетни за власт и пари .Държавата не върви на добре и Петко не е единствиния в България .
17
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм....По времето на ГЕРБ... замазваха гафовете с думи от сорта "А вие знаете ли, че бият *** в Алабама..."А сега.... скачат като зайчета
16
1
 
8
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Ей Гелосан не се крий като плъх въпросите са към теб заради тебе загина ЧОВЕК
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хм.... По времето на ГЕРБ... замазваха гафовети с думи от сорта "А вие знаете ли, че бият *** в Алабама..." А сега.... скачат като зайчета !
14
4
 
4
 
! Отговори
преди 10 години
Това, че не живеем в цветущи условия и има глад, мизерия и безработица НЕ Е и няма как да бъде оправдание за всички психично болни хора.Най-големият проблем в случая на Петко не е мизерията и безработицата,а неговото психично здраве и това на два пъти по-лудата му майка.Не може да живееш със сина си и да не забележиш странностите в характера и поведението и това, че го е прикривала волно или неволно е довело до такъв резултат.Всички живем в тези условия,но не сме грабнали пушките...
13
5
 
14
 
! Отговори
varg преди 10 години
Паметник на този доблестен българин осмелили се да се опълчи срещу системата,която ни превръща в зомбита всеки ден.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
както некомпетентно постъпиха при залавянето на Петко ,така некомпетентно се управлява и държавата вече много години .
11
13
 
2
 
! Отговори
важен въпрос преди 10 години
Петко Петков (маминото синче):Искам при Мама, при Мама...Съдът:Няма, няма!
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече е сигурно че България си остава *** .
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато повечето полицаи гледат как да изкарат нЕкой лев върху заплатата - така ще е!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговорите са два и то много ясни: 1. Хората изтрещяха2. Спецчастите нямат нужната подготовка да реагират адекватно в такива случаи.
7
11
 
7
 
! Отговори
Диляна Маркосян преди 10 години
И аз ще внеса Доклад в парламента за действията на бившия министър Цветанов! Нека отговори този *** защо си затвори очите за престъпленията на бившия директор на ОДП враца - Росен Иванов, за Борислав Цанов и Александър Маричков от РУП Роман, както и за още престъпни служители от областа! Със сигурност и сега Йовчевата свита е за яко дране, НО този Цветанов да си понесе първо той наказание! Има читави служители в системата със сигурност, но страдат заради НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ВИСШИТЕ ЕТАЖИ!
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
политиците нямат мярка в долните си престъпни дела и народа стана същия и последствията са налице .Стрелят се народ и полиция като на война . Изчезна човещината тука в България .
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров е като всички останали политици е готов да го плят, но да е главен секретар.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много въпроси за Лясковец, но липсват отговори.............................отговора е този -благодарение на адекватната политика на политиците вече 24 год. народа е побъркан глад, мизерия ,изолация на обществото до там води
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имаше работа за Петко ,ако взимаше 800 лв заплата ,ако живееше в нормална държава нямаше да тръгне да убива .Много хора живеят така в България .Живеят като забравени от бога .Живеят изолирани ,живеят на ръба на мизерията ,живеят без перспектива ,живеят без да имат колеги ,без да имат среда --затова народа в тая държава е в това състояние.ПЕТКО е имал проблем ,но тука в България няма към кого да се обърнеш и няма кой да ти обърне днимание докато нещата не стигнат до крайности.
2
0
 
16
 
! Отговори
Вера преди 10 години
Обществото е болно! Благодарение на политическите *** и ***, правейки се на анализатори на ситуацията и хвърляйки необосновани и неверни твърдения в общественото пространство, манипулират и объркват онази немалка част, която няма необходимия умствен потенциал и ценностна система! Срамуваме се от всички, които намериха оправдание за един убиец! Срамуваме се от всички политически ***!Това е огромния проблем на България!