Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев

През април готвят по-цялостен модел за цените на тока
82
Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че държавата не води война с никого, а държи всички да спазват правилата и закона. В Перник Станишев коментира, че това се отнася и за енергодружествата.

Напоследък има напрежение, защото те спряха да плащат на НЕК, и това е неприемливо, заяви социалистическият лидер. Припомняме, че преди два дни енергийният регулатор ДКЕВР даде на ЕРП-тата срок от 7 дни да спрат с нарушенията и откри процедура по отнемане на лицензиите им.

В края на април в диалог с големите потребители на електрическа енергия, НЕК, ЕСО, ще бъде представен по-цялостен модел на ценообразуване, съобщи Станишев.

Още по темата
По думите му моделът цели българската среда да бъде конкурентоспособна и да се намери балансът между интересите на българския енергиен сектор, особено държавния, и българските потребители - както индустриални, така и домакинствата.

Сергей Станишев каза, че е създадена работна група към министъра на икономиката и енергетиката. На следващо заседание на енергийната комисия се очаква да бъдат поканени представители на ДКЕВР, като инициативата цели предвидимост в ценообразуването, предаде БТА.

Според Станишев България е заинтересована в най-голяма степен от развитие на икономическите отношения с Русия. Затова сме сред държавите в ЕС, които имат ясна политическа позиция за случилото се, като се противопоставяме на предложения за икономически санкции и други подобни крайни мерки, каза Станишев.

Той посети "Стомана Индъстри", където с ръководството на металургичния завод е разисквал икономическата ситуация в предприятието и, по думите му, са коментирани възможностите за подобряване на условията на индустриалните потребители на електроенергия.

Станишев обяви, че е поставил пред ръководството на предприятието въпроса за спонсорството на пернишкия футболен отбор "Миньор". "Очакваме такива големи компании да се ангажират с обществени каузи, в това число и спорта", каза още лидерът на БСП, който разговаря с представители на спортната общественост на Перник на стадион „Миньор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Енергото преди 10 години
Какво разбира този украински тирбушон Станишев от ток та коментира подобни теми ???Той май започна да се изживява като Винету - същия надменно-комунистически поглед като на снимката!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ко ? Ко ? Я пак !!! Спазвате закони ??? Да ти и .... $@$@%@$@@
49
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Станишко, а нещо да кажеш да Моника, за Хохегер, за опорните точки, върна ли ония 200000 лева от незаконно взетите проекти на тема "Как да разбираме.............?!
48
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Браво на фотографа, кака е уловил истинската същност на този безродник Станишев! Той е нито българин, нито украинец, нито евреин! Той е мазен, гаден, мръсен, гнусен червей, докопал се до властта и разиграващ бедния български народ! Господ ще го накаже и него и червейката Моника и поколенията им до десето коляно!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плюнка, слюнки.
46
0
 
7
 
! Отговори
въпрос преди 10 години
КАКЪВ ЗАКОН СПАЗВАШ ТИ, БЕ НАДУВКО?!?!
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Законови мисли го следват г-н Станишев денонощно. Нали мина през катарзис и стана чисто нов, почти девствен. И понеже стремежа към справедливост е личната му цел, както и тази на партията му, той не се страхува да воюва за нея. Нахалното самочувствие - неговото и на коалицията, с особена страст подкрепено от Местан е свързано с решимостта да сезира Европа, как президента нарушава закона /избора членовете на ЦИК/. Забрави Хохегер, забрави братовите си подвизи и...тръгна да плаши патките. Жалък е.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До qazА светът си има клоака и тя е българия.И си има и *** - българите.
43
0
 
18
 
! Отговори
qaz преди 10 години
В България мафията си има име, и то е БСП+ДПС.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе, при вас и жена ви всичко е по закон. Затова Хохегер го осъдиха, а вие се правите на света вода ненапита. В конфликт на интереси, Моника Станишева върна парите от добро сърце, нали. Тук не зачитате закона, но с Европа трябва да се съобразите. Освен това, сигурно съвсем случайно и напълно законно е участието на брат ви в проекта за застрояването на защитена територия по черноморското крайбрежие. Остава само да е като при оня съдия и неговата социално слаба дъщеря, получила парцел на морето.
41
0
 
14
 
! Отговори
qaz преди 10 години
Тииии ли, ти ли? Ти ще лазиш и ще молиш ,, простете ми българи, простете ми", но ще бъде късно...
40
15
 
2
 
! Отговори
Герб преди 10 години
Станишев Президент и президентска република, само това е шанса за България.
39
0
 
9
 
! Отговори
apel преди 10 години
niama li lud ili snaiper za tozi sasel-gei,dokogaste e jiv i govori.narode.....
38
0
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
ebati i tapiat sasel-gei.na snimkata-zagledan kam snaipera, kuce mrasno
37
0
 
16
 
! Отговори
xxl преди 10 години
Кипи в БСП-то, че Гоце с чифтето отстрелва партийни архари. Сергеят се гърчи, а Мая подсмърча - приятелски огън ги пари. В шеги и закачки - и тук-таме с храчки редят се предизборни листи. При Гоце ловците, при Серго овците. . . Меле на червената писта! Подготвят конгреси. . . червени метреси колосват сукмани и фусти. Ще бранят Сергея - каква епопея! Дали пак властта ще изпуснат? Лютвито кадрува, Доган му диктува - с *** ще сме скоро в страната. Сергеят пак пъшка в прегръдката мъжка, одупен във поза позната. При Бисеров драма, че с Ментата двама въртели офшорки и сметки. Пропадна достлу
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
държим на закона,щото работи за нас-гейчозастрояване на странджазастрояване на варненското дере????държим на закона дето ни направи мулти милионери-гейчо и сие подставени чужденци.трепането ти е малко .................
35
0
 
12
 
! Отговори
Дани преди 10 години
Ни кога не бил член на БКП, МНОГО ПОХВАЛНО - ами той никога, преди да навърши 30, не е бил български гражданин, за да не служи войник дори във връзкарско поделение, партизанското синче. Беше съветски гражданин, ...с красном паспортом, ...читайте, завидуйте, я - гражданин Советского Союза - направо по Маяковски.
34
0
 
12
 
! Отговори
Не съм съгласен преди 10 години
Тези ненормалници,с неадекватната си политика,ще спрят газта!А сега,като ги гледам,ще пре..бат и тока...!И кво праим са?
33
0
 
13
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
И аз съм потърпевш от такива "червени феодали".Закупувам ток от частен трафопост,придобит от оная приватизация по списък от БСП.Цеха ми е на 200 метра от трафа.Реших да се свържа към енергодружество,но нямат мощност,а и трафопоста им е на 1300 метра.В същото време трафа на приватизатора е огромен,с много мощности.Няма измъкване от мафиотския капан.
32
0
 
14
 
! Отговори
Негласувал преди 10 години
Ами докато гласувате за тия ***,така ще е,не разбрахте ли за 25 години (да не кажа70)?