Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев

През април готвят по-цялостен модел за цените на тока
82
Не водим война, държим на закона, твърд е Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив, БулФото

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че държавата не води война с никого, а държи всички да спазват правилата и закона. В Перник Станишев коментира, че това се отнася и за енергодружествата.

Напоследък има напрежение, защото те спряха да плащат на НЕК, и това е неприемливо, заяви социалистическият лидер. Припомняме, че преди два дни енергийният регулатор ДКЕВР даде на ЕРП-тата срок от 7 дни да спрат с нарушенията и откри процедура по отнемане на лицензиите им.

В края на април в диалог с големите потребители на електрическа енергия, НЕК, ЕСО, ще бъде представен по-цялостен модел на ценообразуване, съобщи Станишев.

Още по темата
По думите му моделът цели българската среда да бъде конкурентоспособна и да се намери балансът между интересите на българския енергиен сектор, особено държавния, и българските потребители - както индустриални, така и домакинствата.

Сергей Станишев каза, че е създадена работна група към министъра на икономиката и енергетиката. На следващо заседание на енергийната комисия се очаква да бъдат поканени представители на ДКЕВР, като инициативата цели предвидимост в ценообразуването, предаде БТА.

Според Станишев България е заинтересована в най-голяма степен от развитие на икономическите отношения с Русия. Затова сме сред държавите в ЕС, които имат ясна политическа позиция за случилото се, като се противопоставяме на предложения за икономически санкции и други подобни крайни мерки, каза Станишев.

Той посети "Стомана Индъстри", където с ръководството на металургичния завод е разисквал икономическата ситуация в предприятието и, по думите му, са коментирани възможностите за подобряване на условията на индустриалните потребители на електроенергия.

Станишев обяви, че е поставил пред ръководството на предприятието въпроса за спонсорството на пернишкия футболен отбор "Миньор". "Очакваме такива големи компании да се ангажират с обществени каузи, в това число и спорта", каза още лидерът на БСП, който разговаря с представители на спортната общественост на Перник на стадион „Миньор“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във Варна и Добрич ,а може би в цялата страна,червени феодали са собственици на трафопостове,които ни продават ел.ток на завишени цени.Ако решим да се свържем към енергодружество,трябва да заплатим проучване,ел.проводника и свързването,което възлиза по 10 лева на л.м. За 500 метра-5000 лева.Имаше закон енерргодружествата в срок от 3 години да закупят тия съоръжения.Какво става другарю Станишев.До кога ще има червен рекет ???
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Гърмен от Бюрото по труда беше уволнена служителка с над 20-годишен стаж, само защото е от ГЕРБ. В Рибново и Гърмен бяха уволнени училищните директори, за да бъдат наказани, че са гласували и работили за ГЕРБ. Същото се случва в кърджалийско, смолянско, разградско, търговищко, шуменско, в Родопите и на много други места. Всеки, който не работи за ДПС в тези региони, е гонен и уволняван, само защото е от друга партия или е гласувал за някой различен от ДПС. Във всички тези региони ГЕРБ е единствената партия, която е съпричастна с проблемите на хората и няма да ги изостави в трудните за тях мо
29
0
 
7
 
! Отговори
Някой от вас преди 10 години
Племето си заслужава съдбата!Не плачете,българи,вие си ги избирате сами тези ***,гласувате,а после псувате...Помислете!Взразумете се!Да кажем НЕ,да ги подгоним с протести и тояги,да ги осъдим,да върнат откраднатото!
28
0
 
7
 
! Отговори
Sdfer преди 10 години
Какво се противопоставял на санкциите! Ако Кърджали се анексира към Турция сигурно и тогава ще се изкефи тая руска дришня. Супер е да има свобода на словото, че друг дришллъо като Ердоган например и на това не се кефи. Добре, че освен пълни буклуци живеят и свестни хора. БСП сакс..
27
0
 
2
 
! Отговори
4ista4kata преди 10 години
ta toia li ***- ta6unkosapa
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сергей Станишев дреме на банката в парламента. Антон Кутев решил да му се подмаже по инерция и му казва в ухото:- Имате много хубави деца!Станишев се сепнал, скочил и се развикал:- Бойко Борисов е виновен! Цветанов е виновен! ГЕРБ са виновни!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти ли бе "мухъл" държиш на закона! Това виц ли е?
24
0
 
16
 
! Отговори
циркаджия преди 10 години
Станишев и "твърд" в едно изречение не вървят. Виж по-правилно е да се каже"инатест", по му приляга. Да се прави на мъж колкото си иска но пред жена си, ние не му искаме управлението.
23
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обеща половин милион работни места а бетонира карадере. Евала!
22
3
 
22
 
! Отговори
куку преди 10 години
Борисов топи руско еврейския съсел затова че в момента извършва една брутална кражба-краде заедно с брат си едно от най-красивите кътчета на България-Карадере.Изключително по красотата и местонахождението си природно бижу, включено и в Натура 2000.Съсела го открадна чрез заменки, а сега ще налива 100 милиона държавна пара за да се построи инфраструктура към комплекс от 1000 къщи и заведения. Ако му разрешим той ще бъде мултимилионер а ние бунаци 1 на света.
21
11
 
3
 
! Отговори
комунист преди 10 години
Броя на фшагите в българия можете да преброите, донякъде ,в коментарите по поставените Минуси в статиите на социалистическителидери. Бря-много фашист бе.
20
4
 
24
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
За снимката.......поглед на пикаеща крава
19
2
 
5
 
! Отговори
bg maika преди 10 години
bastata na stanisev ubivase hora i nazionalizirase,sega na negoviat sasel-nazionalizazia,vsicko nakradeno za naroda
18
5
 
23
 
! Отговори
21 преди 10 години
Защото остава засега единственият човек, управлявал държавата, без да е инкасирал и един ден полезна за обществото работа.
17
5
 
19
 
! Отговори
копче преди 10 години
Селскостопанските труженици удариха джакпот. Соцлидерът Станишев обяви от трибуната на последния конгрес на БСП, че ще изоре България, но ще спечели предстоящите евроизбори. Така една досадна, трудоемка и скъпа за селяните пролетна кампания ще им излезе почти без пари. Нищо, че партийният лидер не е селскостопански специалист, а научен работник с дисертация за руските и съветски военни униформи. И по би му прилягало да оглави я някои списание за шеф и кройка, я някоя фабрика за военна конфекция. Още повече, за да натрупа някоя и друга година трудов стаж в материалното производство. Защото оста
16
3
 
5
 
! Отговори
bog s nas преди 10 години
dai bog ,kogato odide evreina v ukraina,da e ostanal edin snaiper i za nego.molim ti se boje.pomogni ukraina za stanimiskov,te ukrainzi mnogo obicat evreiski miski.........
15
5
 
17
 
! Отговори
ПРОФИ МАНИПУЛАТОР преди 10 години
Станишеви са кимирсенците на балканите.
14
5
 
24
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Особенно когато трябва да крадеш с брат си
13
3
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
До орта БУДАла - Станишев е захранен със златна лъжичка в устата учил в СССР как се шият военни долни ***,нищо и никога не работил до ставането си на министър председател.Как да вярваме на човек който ,никога не си е напъвал *** да работи,а само да лъже и краде.
12
4
 
22
 
! Отговори
преподавател в СУ преди 10 години
България е обречена на комунизъм-социализъм. Щом като такова просташко самочуствие има в БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че са управляващи какво да кажем. Нищо , само едно това чудо го няма и в Африка. Победители в изборите са ГЕРБ , независимо на кой му харесва. След това в името на кражбите, убийствата и грабежите се обединиха превратаджиите и хоп новите партизани. Това обаче се подкрепя от ***, пенсионерите и маргиналите с надеждата за някоя жълта стотинка. Честито получавате 4. 50 лв. на МЕСЕЦ НЕ НА ДЕН от юли , а кашкавала е 14 лв. и сиренето 10 лв. Прости и неграмотни Андрешковци достойнство