Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма я свърши помака *** Офшорков.Като кучето на нивата.Близането на краката на Рапоня явно е професия на бившия комсомолец.***.
52
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени ***
51
5
 
25
 
! Отговори
баба Вата преди 10 години
Загладило е бузките и брадичката нашето момче. Като дупе е у лицето, добре го храниме, да е живо и здраво. Да ни радва три мандата и да ни сурвака всека Коледа. Да обиколи планетата Земя, че и в Космоса при марсианците да полети, да ги учи на ум и разум. Че и на овче пастирство.
50
6
 
30
 
! Отговори
селчо преди 10 години
По наше село като кажеш свърших си работата, означава, че си се оакал! Плювко хем се е оа.ал, хем се е опикал.
49
5
 
18
 
! Отговори
681 преди 10 години
гн *** има дипломация която липсва във вашият речников и умствен багаж
48
4
 
14
 
! Отговори
теорема~лема преди 10 години
Линкълн = президент, Офшорко = президент. Следователно Линкълн =Офшорко¡
47
5
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Никой няма да гласува за вас господин президент.
46
2
 
7
 
! Отговори
kandiloto преди 10 години
До: <sinod***abv.bg>Относно: до свърталищетона косматите "отци'Дата: Петък, 2014, Март 21 23:35:31 ЕЕТСлушайте пръдливи попчета.Скоро ще падне "огън" от Господа за да ви пояде сатанинствата-на вас и на вашите колеги-мерзавците от другите религии.До тогава вие си намерете сух Кибрит за да драпате(драскате) за Април месец.
45
1
 
8
 
! Отговори
Освен полуидиоти преди 10 години
има и пълни ***
44
2
 
18
 
! Отговори
Направо ги е шашнал преди 10 години
лордовете, а кралицата майка даже се замислила да го осинови. Само проблема бил, че не можел да язди английски коне, защото като малък спал по трабанти, вместо да се учи на етикет
43
5
 
28
 
! Отговори
POPI преди 10 години
"България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев" - да, наистина семейството на Плевнелиев е ЕС и преди всичко неправителствените организации в него, които му плащат заплатата. Но за останалите българи не съм сигурен, че ЕС е тяхното семейство, което ги държи гладно, на студ и ги храни с пропаганда, дезинформация и деморализация.
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздрав за президента! Добре се обоснова за свършеното от него по избора членовете на ЦИК. Това не хареса на коалиционните партньори в парламента, но несъгласието им с доводите на президента, не е повод да отправят отново обиди, квалификации и дори закани. а също и да поставят условия. Те искат цялата власт, но нямат гласове за нея. Балансът е необходим, а за него правомощия по закон има и държавния глава като обединител на нацията. Решението за ръководството на ЦИК е в ръцете на НС.
41
4
 
28
 
! Отговори
еблю преди 10 години
Плевнелиев=***
40
5
 
28
 
! Отговори
ТОЯ ДР...СЪК преди 10 години
пак е наплямпал глупости и лъжи. После не можем да се очистим от мръсотията години наред
39
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти, футьо, в качеството си на какъв говориш за семейства? А и мен някой пита ли ме дали искам ЕС? И в крайна сметка, България се оказа "пасивният" партньор във връзката май, а?
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страшно "семейство".За западняците - големи заплати и евтини стоки, за изтокът - мизерно заплащане и всичко скъпо.
37
15
 
5
 
! Отговори
политолог преди 10 години
България е обречена на комунизъм-социализъм. Щом като такова просташко самочуствие има в БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че са управляващи какво да кажем. Нищо , само едно това чудо го няма и в Африка. Победители в изборите са ГЕРБ , независимо на кой му харесва. След това в името на кражбите, убийствата и грабежите се обединиха превратаджиите и хоп новите партизани. Това обаче се подкрепя от ***, пенсионерите и маргиналите с надеждата за някоя жълта стотинка. Честито получавате 4. 50 лв. на МЕСЕЦ НЕ НА ДЕН от юли , а кашкавала е 14 лв. и сиренето 10 лв. Прости и неграмотни Андрешковци достойнство
36
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя еничарин продавал българи за строителни роби в германияА сега е *** президент
35
4
 
1
 
! Отговори
bravo преди 10 години
za izbor na sef-zik.kakva mazna,murgava dostolepna ***.sram za bg i izbori.
34
5
 
26
 
! Отговори
e преди 10 години
Плевнелиев се оля тотално бо БНТ.Направи абсолютния Скеч на Глупостта!