Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че ЕС се държи като мащеха с нас.За 7г.видяхме какво представлява ЕС,фалш,лицемерие,двоини стандарти и много унижения.
12
29
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Алекс Становището на българския народ не е становището на няколко процента полукровки, платени с рубли да оплюват българските институции. Като ви е по-мила русията - чемодан, вокзал и т.д.
11
7
 
38
 
! Отговори
Президент???? или... преди 10 години
Повечето българи мислят обратно на българския Президент ! Тогава как ли е избран, може би с печатницата Костинброд и наглостта на Борисов?!
10
34
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
За щастие имаме президент българин, а не руско-български ***, плод на българо-съветската дружба.
9
8
 
41
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
"Косово и Крим са различни случай". И с какво са различни?Косово е изколна сръбска територия.Крим е изколна руска територия с руско население.На този така наречен президент трябва да му бъде търсена наказателна отговорност за това,че изказва позиция,която е противоречива на становището на българския народ.
8
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.Въпросът е че от това семейство ти си жената !!!
7
30
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Анонимен Естествено, че ще е горд, и аз съм горд с него. Президента ни е ОК, не казва на черното бяло. Благодаря му!
6
2
 
23
 
! Отговори
Какво преди 10 години
общо между авторката на "Хари Потър" и президента.
5
6
 
10
 
! Отговори
do 1 преди 10 години
Няма дума "***", а *** или и ти си като неграмотна Златка черната.
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ти отдавна си вършиш "работата" ..... в гащите! ***, Президентин само на шайката ГРОБ, която с манипулации го наложи на всички. Да беше назначил само Бойковите хубавци в ЦИК, наглецо! Хора, бдете, *** се мъчат пак да ни излъжат с изборите!
3
5
 
24
 
! Отговори
Кукла на конци преди 10 години
Изглежда свестен човек , обаче очевидно здраво му дърпат конците и това много , ама много си личи
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
каква работа си, си свършил бе шемет,подложи се на ЕС,,нали ГЪ*ОБЛИЗНИК,чак и горд от това,ПРООООСТАААК.
1
7
 
23
 
! Отговори
pipilo преди 10 години
jalka isroriq :)poglednete si prezidenta kakvo da o4akvame 6tom darjavata ima takav palqk za przident!vmseto dase pokrie ot sram