Свърших си работата, очаквам същото и от НС

България има своето семейство и това е ЕС, убеден е Плевнелиев
Обновена: 21 мар 2014 21:48 | 21 мар 2014 21:47, Петя Славова
132
Свърших си работата, очаквам същото и от НС
Снимка: БТА

Много е важно да си даваме сметка, че ЦИК не може да бъде третирана и разделяна само заради въображението на един или друг законотворец. Това обясни президентът Росен Плевнелиев в „Панорама” по БНТ.

„ЦИК не е двукамарна, тя е една. В нея има не 15, а 19 членове. Те работят заедно”, добави президентът. „Спазих духа на закона. Няма да допусна гласът на българските избиратели да бъде подменен, още повече използвайки с джобни калкулатори и креативно местене на запетаи. Позицията ми е в подкрепа на изборните традиции в България, на институциите и на законите. Аз си свърших работата. Очаквам и Народното събрание да си свърши работата”, каза още държавният глава.

„Категорично няма да преработя указа си. Назначих 15 члена в ЦИК. Остава парламентът да свърши работата си. Спазих Конституцията”, допълни президентът. По думите му, с действията си президентът не заема страна.

Плевнелиев определи случващото се в Крим като анексиране. „Това е истината. Анексиране означава насилствено присъединяване на територии от една държава на части от териториите на друга независима държава чрез нарушаване на международното право. И това се случва пред очите на целия свят. Видяхме как Русия изпрати войски. Беше организиран незаконен референдум”. По думите на президента, Косово и Крим са различни случаи.

„Моята позиция е базирана на международното право. Позицията ми е България да има балансирана позиция, но можете ли да търсите баланс между спазването и неспазването на закона. България има своето семейство и това е Европейският съюз. Притеснен съм, че някои български депутати, които обявиха, че България никога няма да се кара с ЕС и никога няма да се кара в Русия, като че ли още не са разбрали, че ние си имаме семейство и от 7 години сме член на Европейския съюз.”

Плевнелиев каза, че в днешно време никой не иска война. Той видя вкризата в Украйна възможност за България. „Тук си даваме сметка къде сме сбъркали и какво може да променим.”

Държавният глава коментира и посещението си в Лондон, където се срещна с кралица Елизабет и авторката на поредицата за Хари Потър Дж. Роулинг. „Важно е България да коментира много добре за какво се бори и каква е нейната позиция. Ще бъде много жалко, ако светът не чуе нашата позиция.”, обясни той.

Росен Плевнелиев завърши гостуването си с думите, че българите имат много простички очаквания към своите лидери: „Да не крадат, да не лъжат и ако обещаят нещо да го свършат.”

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя поне ще остане като , най мразения и осмиван пропартиен президент в историята. Сигурен съм че всеки втори гербераст се срамува от него.
112
0
 
2
 
! Отговори
До днес бг преди 10 години
Не сменявайте плюсовете и минусите както на вас ви харесва!Има фалшификации тук!
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев да каже дали е изпратил поздравителна телеграма до Турчинов по случай встъпването му в длъжност и ако е изпратил, защо в медиите няма никаква информация за това.
110
0
 
1
 
! Отговори
Stoian преди 10 години
Izhodih se, sega e red na NS. I da si kupish tablet, hvarli tozi kalkulator.
109
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
И този *** си мисли, че работи. Господи, спаси ни от него.
108
14
 
2
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Плевневлиев е най-добрият президент до сега! Успява да разплаче Дпс, БСП и Атака. Сам се противопоставя срещу троината мафия! И ако това не е мъжки президен..., браво на него!!!!
107
0
 
9
 
! Отговори
Помак преди 10 години
Днес се замислих, че имах такъв съученик (***). Като цяло това са много работливи хора, но също така и доста объркани. Даже ме зная каква религия имат. Може би това обяснява действията на нашия президент?
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много подъл човек.
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и упорит.Кралицата на Великобритания не е имало с кого да госрещне,затова е поканила авторката на" Хари Потър",за да й покаже новият прототип на следващия и абсурден герой.
104
13
 
4
 
! Отговори
преподавател в СУ преди 10 години
Голяма мъка ги е налигнало БСП-ДПС-ДС. Това е първия умен и образован Президент, който го приемат навсякъде по света. Даже и Английската кралица го прие, нещо , което не се е случвало на никой комунист-социалист-депесар . Цялото плюене е защото Плевнелиев въобще не ги бръсне какво искат простите социалисти, а прави каквото трябва по закон. Това не могат да му простят, но няма как след изборите си заминават.
103
3
 
12
 
! Отговори
семейна преди 10 години
Президентът да оправи първо личното си семейство, аз моето съм го създала, а европейски семейства .... дрън, дрън, да не говори глупости, че много ми писна
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХУДОЖНИКАБояджията, това не е президент на България, а "нещо, назначено за президент"! Това нещо не може да бъде президент на българите, а и те не го искат!Но ти си мацай, де, не се стеснявай!
101
11
 
4
 
! Отговори
ХУДОЖНИКА преди 10 години
А бе ***, само л`на са ви в главите. Ама, като цял живот си в л`на, как можеш да оцениш аромата на парфюма???И имайте малко уважение! Това е ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ, а не комшията ви от долния етаж!- СМРЪДЛЬОВЦИ.
100
2
 
7
 
! Отговори
balgarin преди 10 години
Dragi bulgari,ne znam za vsichki Vas , koito pishete komentariii, no men me e sram da imam za prezident tolkova bezlichen chovek , upravliaemo choveche na konci , s edna duma - plujek.
99
5
 
12
 
! Отговори
додо преди 10 години
Този президент все повече ми пада в очите. Некомпетентен и зависим. Не ми харесва и негативното му отношение към Русия, недалновидно поведение на президент, който не се съобразява с мнението на хората, а слушка други.
98
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
А знае ли някой, кога точно "нещото, сложено за президент" подписа указа? Той по това време беше извън страната, за да обяснява колко мрази Русия и България, заедно с народите им.Политолога, къде точно видя ум? За образование не питам - то се купува!Пенсионера, колко точно увеличение и надбавки получи при управлението на гробарите? Рупаш ли ги още?
97
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Свърших си работата....? изс..х се на метенето.И това ми било думи на президент? " Обединител на нацията". Трънки.
96
5
 
9
 
! Отговори
До 103-ти"полит преди 10 години
До ПолитолоkТака си е! Това е първият ни президент, който чете от листче дори, когато поздравява почетния караул по чествания! Доказателство за образованост умее да чете! Пък как знае география и история, направо да му завидиш. Снощи при Василев го доказа. Защото, дори от злоба, дори от корист, човек не бива да казва явно неверни, мигновено оборими неща. Освен, ако не е откривател, което е присъщо за високо образованите личности.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политологБе какво е това черен печат?
94
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво семейство? Ние сме станали колония поробени от ес с разсипана икономика ,фалирали предприятия и унищожено селско стопанство. Американският заговор против България успя за съжаление. В кое нормално семейство синът плаща членски внос на майка си и баща си че са част от семейството им. Не ги е срам нямат очи да назоват нещата с истинските им имена. Политиците са масони,продажници. Това е истината!