Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много!

Лидерите на партии отиват при президента за разговори за ЦИК
Обновена: 22 мар 2014 22:01 | 22 мар 2014 18:50, Веселина Йорданова
195
Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с председателя на ДПС Лютви Местан в Кърджали.

Приехме срещата, за която президентът е отправил покана, в 9,15 часа в понеделник към лидерите на партии, да говорим още веднъж по темата", каза той.

Още по темата

Борисов поставил въпроса за зам.-председателското място в ЦИК пред лидера на ДПС Лютви Местан, който дал на Борисов „неговата разбивка по Централната избирателна комисия“.

Считат, че поставени наравно с ПП „Атака” с по двама души, са ощетени, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

„Разбрахме се по тази тема в понеделник при президента да се водят дискусии и се надявам всички партии да намерим разрешение на този казус, защото той касае европейските избори. Наблюдават ни отвън и се надявам при президента да намерим някакво решение”, допълни той.

Борисов се обяви за толерантност, при която всяка една партия ще получи дължимото.

„ГЕРБ е първата политическа сила, победител на парламентарните избори, победител и на миналите избори за евродепутати и имаме своите претенции. Но изборите трябва да се проведат, и то при максимална прозрачност и сигурност и именно такава Избирателна комисия ни трябва, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много. Затова, ще я четем при президента и се надявам да постигнем консенсус", коментира той.

Както Dnes.bg писа президентът, който вчера беше категоричен, че няма да промени указа си за разпределението на местата в комисията, днес отново защитава тезата, че запазването на съотношението между парламентарните партии се отнася за целия състав на ЦИК, а не само за тези членове, които се назначават с указ на президента, каквото е тълкуването на управляващите.

Според държавния глава единственото възможно тълкуване на кодекса е това, което той е направил, и то е в съответствие със Закона за нормативните актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 10 години
Освен Виенту друго нищо не е прочел - сам си го каза. Колкото до Изборният кодекс, няма тълкование на този или онзи - там съвсем ясно си е записано кое как е, но Плевнелиев явно не може да чете. Може би Борисов е прекалил с чемберите и Плевнелиев съвсем е оглупял. Няма друго обяснени защо Пленелиев твърди, че в закона пише не това, което пише.
67
3
 
9
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 10 години
Ох, пожарникар празноглав, като,,ЧЕТЕШ" математиката кажи кой е главният герой в уравнението / БСП + ДПС+ Атака + независими депутати/- Герб? Ти и твоите съмишленици сте толкова крадливи и алчни колкото и другите.Просто сега не си на власт, затова ревеш като бога.*** на ситуацията е,че българския народ ви плаща сметките с математика и без нея.Без да,,ЧЕТА"математиката ти знам,че всинца вие не можете да защитите дори един национален идеал.Вие сте членове на множеството на имагинерните числа.
66
3
 
14
 
! Отговори
bobi преди 10 години
Като чета математиката, зaбрaвям aритмeтиката.
65
2
 
2
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До иван.пда не би да е втора а??
64
6
 
11
 
! Отговори
иван.п преди 10 години
как може партия която е в опозиция да си мислят че е първата политическа сила????????????/
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко почвай да четеш Корана по ще си на Далавера Хахахааааа
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
for dummies
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Математика for Dumies със сигурност основно се чете
60
1
 
18
 
! Отговори
Тема за размисъл. преди 10 години
Чете се "Винету", математиката обикновено се изучава... но, все пак, знае ли човек... може и да има математика за... индианци?!
59
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ са еманация на глупостта. Колко години ще им трябват на някои да осъзнаят тази истина?
58
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Добрият, лошият, злият... и математиката". Очаквайте през май и във вашия избирателен район!
57
5
 
20
 
! Отговори
Луда работа! преди 10 години
Тоя не е чел математика, както аз съм смятал литературата! Къде ни са психиатрите!
56
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко е Велик! Чете всичко, от Винету до Питагор, а най- обича да чете кипърски и ливански банкови сметки! Иху- хуу!)))
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
8 -те чудеса на социализма : 1.Всички имаха работа . 2.Независимо ,че всицки имаха работа ,никой не работеше. 3.Независимо ,че никой не работеше планът се изпълняваше на 100%. 4.Независимо ,че планът се изпълняваше на 100%,в магазините нямаше нищо. 5.Независимо ,че в магазините нямаше нищо ,всички имаха всичко. 6.Независимо ,че всички имаха всицко ,всички крадяха. 7.Независимо ,че всички крадяха ,стигаше за всички. 8Независимо ,че стигаше за всички ,всички бяха недоволни .
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мутрите в България са толкова много,че е справедливо да имат законен представител във властта.Все пак някой трябва да разпределя потокът на контрабандата за да няма сакатлък.В другите страни мутрите си имат синдикат , в нашата-държава.
53
4
 
17
 
! Отговори
прос шоп преди 10 години
Простият Шоп можел да чете Математиката
52
5
 
18
 
! Отговори
питагор от банкя преди 10 години
Математиката не се чете,тя се разбира или не.И този тъпоъгълен триъгълник е бил премиер. Горката държава България.
51
3
 
8
 
! Отговори
член преди 10 години
Имало едно време на Запад
50
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига сте плювали човека.сегашните да не са по-добри.това ще са последните спечелени избори от комунистите.Бойко, много хора са с теб и за това си голям.Следващата победа е за теб.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре,няма ли млади хора,които да се организират и да сформират една Партия на младите-ще я подкрепя.Разберете ме мозъците на всички над 40 годишни в тая страна са сбъркани-те са някакви посткомунистически мутанти.