Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много!

Лидерите на партии отиват при президента за разговори за ЦИК
Обновена: 22 мар 2014 22:01 | 22 мар 2014 18:50, Веселина Йорданова
195
Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерите на политическите партии ще се срещнат в понеделник при президента Росен Плевнелиев, за да обсъдят ситуацията с Централната избирателна комисия, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с председателя на ДПС Лютви Местан в Кърджали.

Приехме срещата, за която президентът е отправил покана, в 9,15 часа в понеделник към лидерите на партии, да говорим още веднъж по темата", каза той.

Още по темата

Борисов поставил въпроса за зам.-председателското място в ЦИК пред лидера на ДПС Лютви Местан, който дал на Борисов „неговата разбивка по Централната избирателна комисия“.

Считат, че поставени наравно с ПП „Атака” с по двама души, са ощетени, обясни Борисов, цитиран от "Фокус".

„Разбрахме се по тази тема в понеделник при президента да се водят дискусии и се надявам всички партии да намерим разрешение на този казус, защото той касае европейските избори. Наблюдават ни отвън и се надявам при президента да намерим някакво решение”, допълни той.

Борисов се обяви за толерантност, при която всяка една партия ще получи дължимото.

„ГЕРБ е първата политическа сила, победител на парламентарните избори, победител и на миналите избори за евродепутати и имаме своите претенции. Но изборите трябва да се проведат, и то при максимална прозрачност и сигурност и именно такава Избирателна комисия ни трябва, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Като чета математиката, знам, че заслужаваме най-много. Затова, ще я четем при президента и се надявам да постигнем консенсус", коментира той.

Както Dnes.bg писа президентът, който вчера беше категоричен, че няма да промени указа си за разпределението на местата в комисията, днес отново защитава тезата, че запазването на съотношението между парламентарните партии се отнася за целия състав на ЦИК, а не само за тези членове, които се назначават с указ на президента, каквото е тълкуването на управляващите.

Според държавния глава единственото възможно тълкуване на кодекса е това, което той е направил, и то е в съответствие със Закона за нормативните актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политологГалфон във всеки форум под различен псевдоним драскаш една и съща простотия. *** ли си, просто *** ли си, вземи си изпий лекарствата и не се хаби
7
26
 
4
 
! Отговори
политолог преди 10 години
В момента БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ са проклятието на България. Досега са взели над 4 милиарда заеми, а дадоха на пенсионерите по 4.50 лв. и то от юли. Обещаваха мин.пенсия 500 лв. , а вместо това си остана 150 лв. Сега обещават мед и масло ама след 2016 г. т.е. когато вече няма да са на власт. Всеки ден убийства, грабежи, кражби, самоубийства и всички гадости които могат да се случат само когато БСП-ДПС-ДС са на власт.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов се обяви за толерантност,при която всяка една шайка ще получи дължимото-достоен мафиот.
5
37
 
8
 
! Отговори
Ранобудните студенти преди 10 години
Браво! Отново точен Борисов! За пореден път, с две приказки затапи ***/ ОСТАВКА!!!!
4
15
 
8
 
! Отговори
чичо м преди 10 години
НИКАКВО КЛЯКАНЕ НА ФЕСОВЕТЕ . НА ТУРЧИНА ДОСЛУКА МУ Е НА КОЛЯНОТО .
3
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тиква и математика = Магаре и космос
2
11
 
35
 
! Отговори
4око преди 10 години
Кажи му "тиква" и не го обиждай повече!
1
12
 
43
 
! Отговори
Дядо Иван преди 10 години
Ако я четеш като Винету ясен си ми.