ДПС с надежди Плевнелиев да ревизира указа си за ЦИК

Четин Казак недоумява как са приравнени ДПС и "Атака"
Обновена: 24 мар 2014 11:16 | 24 мар 2014 08:55, Златко Желев
70
ДПС с надежди Плевнелиев да ревизира указа си за ЦИК
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ДПС Четин казак изрази надеждата си - президентът Росен Плевнелиев да коригира указа си за назначаването на членовете на ЦИК и така да се реши спорния казус с разпределението на местата в изборната комисия.

Държавният глава вече заяви, че няма да преработи указа си за назначаване на членове на ЦИК.

Още по темата

Според Казак спорът за ЦИК е достигнал такъв етап, че ако се прояви сериозно отношение и добросъвестност би могло да се намери решение, удовлетворяващо всички партии.

"Президентът назначава представители, предложени от политическите сили. Как президентът избра една от двете кандидатури, предложени от ДПС?", попита днес Казак пред БНТ.

По думите му не е трябвало държавният глава да прави подбор на кандидатите, а да назначи всички номинирани от съответните политически сили.

"Искаме да се изпълни текстът на закона, в него е записано, че трябва да се съблюдава пропорционалното разпределение на политическите сили. Не може президентът да приравнява ДПС с "Атака", 11 народни представители е разликата между двете партии. Като процентно съотношение, разликата между ДПС и "Атака" е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП", настоя депутатът.

Според него новоизбраната ЦИК може да взима своите решения напълно законосъобразно и те по никакъв начин не могат да бъдат оспорвани.

Очакванията са днес, по време на Консултативния съвет за национална сигурност при президента – спорният казус за ЦИК да стане основна тема на разговорите, макар темата на съвета да е позицията на България за кризата в Украйна.

Според Четин Казак ДПС и ГЕРБ се разминават по фундаментални неща.

"Позициите остават такива, каквито са. ДПС с БСП подкрепя правителството на Пламен Орешарски. ГЕРБ е опозиция", обясни Казак срещата между Бойко Борисов и Лютви Местан в събота в Кърджали.

На кафе-разговора между двамата, лидерът на ГЕРБ обяви, че в понеделник, в 9,15 часа при президента ще се търси решение на казуса за ЦИК.


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е, че пуделът на Боко изпълнява неговите нареждания. Задължително е да се действа бързо и тази марионетка да бъде свалена от власт! Оставка, Плевльо!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този инфантилен *** Росен, не спира да вреди на държавата. Присвои милиони, излага ни пред света, пречи на правителството да си върши работата, слугува на ГРОБ, лъже постоянно...
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кукла на конци, която единствено обслужва интересите на Бойко. Бе избран с измама, трябва да бъде свален по-скоро! Това е Росен Бийн!
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрали са се ДПС и ГРОБ, нали Боко се сложи на Местан, както преди целуваше ръката на Доган.
30
0
 
1
 
! Отговори
violeto3455 преди 7 години
Плевнелиев затова е президент за да спазва законовите рамки, в които влиза и съобразяването с текста на Избирателния кодекс. Правилата важат еднакво за всички, както за нас - гражданите, така и за президента.
29
1
 
0
 
! Отговори
анастасия преди 7 години
Няма да обърне гръб на партията, която го издигна.
28
0
 
1
 
! Отговори
ВОЙВОДИТЕ преди 7 години
НАРОЧНО УНИЖАВАМЕ ДПС ЗНАЕМ ЧЕ СЕ ТРУДЯТ И НАЙ ДОВЕРЕРЕНАТА ПАРТИЯ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ КОЙ КАКВОТО ИСКА ТОВА ДА НАПРАВИ АЗ СЪМ ЗА ДПС
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙДЕ НА ЕДНО КАФЕ С ВАЗЕЛИН И СИ РЕШЕТЕ РАЗЛИЧИЯТА....
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четин Казак да не се чуди толкова. Както са приравнени ГЕРБ и БСП от Манолова , така са приравнени и ДПС с Атака. Просто и ясно !
25
2
 
1
 
! Отговори
Джеймс Бонд преди 7 години
Какво "плюете" против ДПС , бе , бунаци ?!?! ДПС е доста "правилно" създадена партия от ДС , за да направлява в "правилната посока" гласовете и мисленето на турската маса в България! Които УМЕЕ ДА МИСЛИ С ГОРНАТА СИ ГЛАВА много добре ще разбере какво искам да кажа с това!.. Много добре се знае какви са "ръководните кадри" на ДПС и с какво са се занимавали преди 10 ноември 1989 година.. По добре - ДПС, която да води фесовете в "правилна посока" на мислене и действие , отколкото едни други турци!!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
12 годишно дете се самоуби в Русе, къде спите, новинари!
23
6
 
14
 
! Отговори
ВОЙВОДИТЕ преди 7 години
ДПС Е АЛЛАХ ДПС Е ВСЕВИШНИЯТ ДПС Е ТУРЦИЯДПС И АТАКА ПОБЕДААААА
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не герб България
21
4
 
3
 
! Отговори
монархист преди 7 години
Дпс е противоконституционна партия трябва да се разформирова утре могат да поискат референдум като крим!!! Комунистите им помагат!България е монархия от създаването си трябва да си я отвоюваме иначе ще бъдем унищожени
20
0
 
4
 
! Отговори
дo: 38 преди 7 години
Ти си имал желание да научеш , но има хора които не знаят в България че Помаците са Мохамедани а Турците са си Турци без промяна в гена , освен това немат желание дори да чуят , мързелив народ
19
1
 
13
 
! Отговори
БОЖЕСТВЕНИ преди 7 години
ЕДИНСТВЕНИТЕ ПРАВОВЕРНИ И ПРИЗВАНИ ОТ ВСЕВИШНИЯ СА ВЕЛИКИТЕ УПРАВНИЦИ И БОЖЕСТВА НЕЗЕМНИПУТИН, ЕРДОГАН, ОРЕШАРСКИ ВИЕ СТЕ ВЕЛИКИ ЦЯЛИЯТ СВЯТ НЕКА ИЗГОРИ НЕКА ЧОВЕЧЕСТВОТОДА ИЗМРЕ. НО МОЛЯ ТЕ ВСЕВИШНИ НЕКА ТЕЗИ БОЖЕСТВА ВЕЛИКИ ОЖИВЕЯТ ТЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ. ДПС И АТАКА = ПОБЕДААААА
18
0
 
4
 
! Отговори
не знаех преди 7 години
Аз преди да вляза в казармата не знаех че в България има Дасикане рома (роми християни, български ***) и Хорахане рома (роми-мюсюлмани, турски ***) , човек се учи докато е жив
17
0
 
1
 
! Отговори
дo: 29 преди 7 години
Ти тази сутрин закусва ли я кажи , Мохамедани са Помаците в България , живееш в България а нямаш понятие какъв е съседа ти примерно , препоръка ИНТЕГРАЦИЯ
16
2
 
2
 
! Отговори
qako преди 7 години
Prezidenta se izdani ama mnogo qko
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото робство гледайте по-You Tube и ще разберете ДПС Доган и Местан как насила ги карат да се наричат турци ,а не българи мохамедани.България ще загуби територии ,ако така продължава тази политика .Тази партия трябва да се изкорени ..Първанов е създаде тази партия ,за да не отиват гласовете във СДС Политиците народа да се обедини ,за да попречи на турция ,която инвестира пари ДПС да превземе властта и после земята ни