КСНС с обща позиция: Не признаваме референдума в Крим!

Само "Атака" се отцепи и не я подкрепи
Обновена: 24 мар 2014 16:35 | 24 мар 2014 15:09, Камелия Цветанова
482
КСНС с обща позиция: Не признаваме референдума в Крим!
Снимка: БТА

С общо становище по отношение на рисковете пред България заради кризата в Украйна излязоха членовете на Консултативния съвет по национална сигурност. Те се обединиха около консолидирана позиция, която не срещна подкрепата само на „Атака”.

Лидерът на националистите Волен Сидеров, който напусна по средата заседанието на КСНС, продължило четири часа и половина, определи проекта на становището като "категорично неприемлив".

В позицията на КСНС е посочено, че България ще действа като член на ЕС и НАТО, но и ще отчита националния си интерес.

Още по темата
„България подкрепя суверенитета, единството и териториалната цялост на Украйна. Проведеният на 16 март референдум в Крим е в нарушение на международното право и България не го признава”, прочете становището на КСНС президентът Росен Плевнелиев.

Членовете на КСНС призовават всички страни, които участват в настоящата криза да преустановят всякакви провокации и да се съобразяват с международното право.

България подкрепя подписването на политическата част на споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС и на икономическата част след провеждане на честни и демократични избори за президент.

Консултативният съвет за национална сигурност настоява украинските власти да спазват правата и свободите на всички граждани, в т. ч. и на лицата, принадлежащи към различните етнорелигиозни общности, сред които е и близо 300-хилядната българска общност. Кризата в руско-украинските отношения за пореден път поставя на изпитание и икономическата, и енергийна сигурност на страната.

Кризата в отношенията между Русия и Украйна поставя под заплаха и доставките на газ за България, предупредиха още членовете на КСНС.

Заради това в становището е посочено, че диверсификацията  и разработването на газовите находища в Черноморския шелф са безалтернативни.

КСНС препоръчва на Съвета за сигурност към Министерски съвет и на Националния щаб за мониторинг да следят и анализират процесите, свързани с кризата, а на изпълнителната власт да предприеме действия за недопускането на нарушаването на енергийните доставки и да осигури нужния резерв, което да позволи България да преодолее евентуална енергийна криза.

В становището е посочено, че българските институции трябва да подържат диалог с българската общност в Украйна и да им оказват съдействие.

В заключение в позицията се препоръчва на правителството да защитава становището при провеждане на разговори по темата в ЕС, както и да излага рисковете пред страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


482
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
1
 
0
 
! Отговори
Jalta valuta преди 10 години
mnogo gi strah e ot RU. yasno e kato byal den.stoto napalniha Bulgaria s USA targovski banki v vsyako selo. ami, ako falirat USA targovskite banki v Bulgaria?:-)
367
1
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Уважаеми, депутати проявете един път разум и погледнете реално на нещата....Европа се преразпределя и в това число не влизаме, ние, *** такива.Цяла Европа, цяла България ви видя истинските проамерикански лица!! Най- лошото в момента е, че Турско- червената олигархия силно напъва да отстрани Атака от пътя си....нищо, че имат някаква подкрепа от страна на БСП.
366
1
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
Всички там сте наемници и продажници, които за пореден път ще покажат на народа и ще го излъжат- само и само Атака да не приемете нещо от Атака...след кафенце с ЮМестана, всички се обединихте срещу Волен и Атака, но все пак тук говорим за предизборна война, война в която Атака ви пречи, страх ли имате ***?
365
1
 
0
 
! Отговори
Константин Близнаков преди 10 години
И тези и предишните цялата политическа върхушка дето ни е яхнала вече 25г. на наш гръб забогатя, децата им учат в чужбина, натрупаха милиони по банки, а ние гледаме отстрани и само се оплакваме от тях. Има много кадърни хора, политици като Сидеров например, но в тази помия дето е сега няма как да не му петнят името или да не се опитват всячески да го отстранят....И тези са взели обща позиция,елементарни, прозрачни и прости хора, до един. Уважаеми, депутати проявете един път разум....
364
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
otnovo srestu BULGARIA ((((
363
3
 
1
 
! Отговори
тони преди 10 години
Кой написа това ,кой?,,.....Кат Русия няма втора, тъй могъща на света Тя е нашата опора, тя е нашата звезда......Руска сила, руска воля, ще избавят от неволя славнй български народ......." Сигурен съм ,че Роска пастирката, Буда пожарникарчето ,Станишко съсела ,Волен неволен ,та даже старият Местан знаят това стихче и когато сътвориха поредната простотия са си го спомнили. Нито своите ,нито чуждите уважават и ценят политическите папагали слагачи..Нашите политици винаги са първи в простотиите си,
362
2
 
7
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Предатели са всички в КСНС!!! До кога ще вървят срещу народа си?!!!Вън от властта на всички тези лъжливи продажници, начело с президента!!!...Когато ги избираме са мили, хрисими и добри, свалят ни звезди от небето!!! А после стават вълци и хиени, алчни за милиони и най-малко ги интересува мнението на българския народ!!! Импийчмънт и оставка!!!
361
2
 
3
 
! Отговори
куби преди 10 години
Айде , моля ви се, махнете най-после снимката с доволните и мазни дзурли, облечени в скъпи костюмчета. Нещо ..като ги видя тея двамата и ме засърбяват ръцете...
360
5
 
2
 
! Отговори
еми преди 10 години
Каква стана тя! Путлеристите се пръскат от яд!!! Да живее демокрацията, кажете стоп на тиранията! Демократична Европа!
359
2
 
3
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Със своята велика позиция България изненада ЕС.Силно,Независимо и Принципно!Коя ги Майка роди
358
1
 
0
 
! Отговори
тони преди 10 години
Много си се напнал нещо, бе бате? Дали те четат? АЗ нищо не разбрах.Шиши- драскащ простотии за кеф
357
1
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Престани да се хвалиш сам! Остави на малките да те "хвалят".
356
1
 
1
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Е НАЙ-ТОЧНИЯТ АНАЛИЗ!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В ЧАЛГАРИЯ МАЛКО БИХА ОСЪЗНАЛИ ИСТИНАТА ПОРАДИ СЛАБОУМИЕ!
355
1
 
2
 
! Отговори
куби преди 10 години
Цвете сме. Изобщо нямаш представа за какво става въпрос в Русия..
354
2
 
2
 
! Отговори
киро преди 10 години
Корупцията в Русия е доста сериозен проблем, както и във всяка друга посткомунистическа страна. Включително и нашата, за съжаление, е голям бич.
353
6
 
1
 
! Отговори
ели преди 10 години
Реалността е само една - икономиката на Русия се пука по шевове, корупция стигна невиждани размери, навсякъде е една скотска мизерия, милиони руснаци не искат Путин и не се страхуват да казват това на глас, Сибир иска да се отдели. Това е истина... И путинчо избира класика в жанра, да спретне една малка войничка...
352
2
 
3
 
! Отговори
еми преди 10 години
Моли се горещо да не спре газта и нефта за Нефтохима, както и горивото за АЕЦ тогава ще разбереш!
351
1
 
1
 
! Отговори
тони преди 10 години
Той вече я е избил, я как мирише
350
2
 
2
 
! Отговори
ицо преди 10 години
На предстоящите избори Сидеров ще избие рибата. 5-6 човека не му мърдат. За сметка на на БСП и АБВ. Това е положението Минке.
349
2
 
2
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Двамата "европейци" на снимката, заедно с останалите т.н. политици, са отново на диаметрално противоположни позиции от тези, които поне 60% от българите поддържат(не говорим правилна ли е или не, просто тя е на обикновенните хора)!!Долна наведена ***, не ми пука нито за Русия, нито за Украйна, просто не мога повече да Ви гледам и слушам, нещастници, как се кланяте и подгъзурквате на всички, но не и на народа си.....