Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна

Разпределението в ЦИК е сделка между ДПС и ГЕРБ, смята националистът
Обновена: 24 мар 2014 11:28 | 24 мар 2014 11:08, Анисия Иванова
127
Сидеров не чака единство в КСНС за Украйна
Митингът на "Атака" пред Президентството по време на КСНС за Украйна. Снимка БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред журналисти, че не очаква консенсус по темата за Украйна на днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Той припомни, че опитът в парламента да се направи обща декларация за Украйна е приключил с неуспех. Сидеров уточни, че е бил в работната група и там мнението, че България трябва да бъде против санкциите, не се споделя от ДПС и ГЕРБ.

Очаквам тук това да се повтори и всъщност да няма консенсус, каза Сидеров, докато негови привърженици се бяха събрали на митинг и скандираха пред президентството.

Още по темата
Според него президентът Росен Плевнелиев "няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България".

По спора за разпределението на местата в ЦИК Сидеров каза, че "това е сделка между ДПС и ГЕРБ", като добави, че в нея е включен и президентът и всичко ще се реши между тях. „Те гласуват заедно в парламента и сега ще се разберат, нямам съмнения”, каза Сидеров.

Националистът призова днешният КСНС да се вслуша в "гласа на разума". Сидеров отново напомни позицията на "Атака" и каза, че  България трябва да е против санкциите срещу Русия, да признае референдума в Крим, както и да бъде против забранителния списък, защото това разваля дипломатическите ни отношения с Русия.

Как ще стане посещението на Сергей Наришкин, който е в забранителния списък, и е планирал през май посещение в българското Народно събрание, попита Сидеров.

Според него да се слагат забранителни списъци на руски политици е безумно, контрапродуктивно и е под натиска на САЩ.

По време на митинга пред Президенството депутатката от "Атака" Деница Гаджева заяви, че те са там, за да кажат "не" на санкции срещу Русия и "да" на референдума в Крим.

Докато в сградата заседава Консултативният съвет за национална сигурност, на площада пред президентството са се събрали повече от стотина привърженици на партията. Те носят знамена на "Атака" и българското знаме. Издигнали са надписи "Не ЕС ни освободи от турско иго, а Русия", "България и Русия заедно срещу
еврофашизма" и др. С викове "Оставка!" събралите се поискаха оттеглянето на президента Росен Плевнелиев. Чуваха се и скандирания "палячо".

Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов заяви, че Русия е преживяла няколко нашествия и даде пример с тези на Наполеон Бонапарт и Адолф Хитлер. По думите му сега сме свидетели на "третото нашествие на Запада срещу Русия", но и то щяло да приключи с крах. "Долу ръцете от Русия", посочи депутатът и призова на предстоящите европейски избори да се каже "не" на русофобията.

Между привържениците на "Атака" и група протестиращи срещу правителството възникна напрежение с размяна на словесни атаки. Служителите на реда предотвратиха пряк сблъсък, като направиха полицейски кордони между двете групи. Протестиращите срещу правителството бяха изтласкани пред сградата на бившия Партиен дом, те обаче след време се появиха откъм Археологическия музей. Полицейското присъствие в района е засилено.
Жена на средна възраст припадна. За минути на място пристигна медицински екип, който я откара в здравно заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Ниа преди 10 години
Естествено,че единство няма да има. Сидеров никога няма да се продаде на интересите на САЩ,както направиха другите.
91
0
 
1
 
! Отговори
националист преди 10 години
ГЕРБ и ДПС работят заедно както винаги заедно се срещат с Ердоган, заедно строят джамии и т.н. Те са си явна коалиция, а ДПС са създадени от БСП те винаги са работили заедно, така че не се чудете на тройната коалиция ГЕРБ/БСП/ДПС, когато има важен въпрос за българските интереси те са винаги на ответната страна! Само от Атака са винаги на правилната позиция как българският избирател не вижда това и не отсвири останалите партии и да избере Атака да е на власт!
90
5
 
1
 
! Отговори
За Юруша преди 10 години
НО АТАКА НЕ Е РАЗГРАБВАЛА ДЪРЖАВАТА, Хайде бе не ограбвала затова се говори за диамантения прьст на на преставителя на петата колона на руските олигарси в Бьлгария Ньма нищо патриотично в тази бизнес партия Как може едни християни да са по симпатични от други християни , парата е по симпатична.
89
1
 
9
 
! Отговори
Антимутра преди 10 години
Сидеров:България принадлежи към християнската територия, а не към гей-евросъюза
88
0
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Атаката продължава!
87
2
 
11
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Народът иска оставката на Плевненлиев ! На какъв език да му се каже ,че да разбере ! Оттегли се мъжки Росене не ставаш !
86
9
 
3
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Нямам думи за такива хора като Сидеров ! Побъркани и изтрещяли пък се занимават с политика !
85
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този лилипут ли биеше полицаи и журналисти?
84
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ни създадоха сараите и Кремъл- терорист,фашист.
83
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е те тоя *** е срам за България.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Машала ага машала.
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този *** май не е само агент на дпс а и на Кремъл. На изборите ще се вайка като ханъма пред ***.
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да говорите за сидеров той се оказа най продажен и противен ***.
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този противен *** трябваше отдавна да е в затвора!
78
2
 
9
 
! Отговори
bob77 преди 10 години
И аз съм ЗА оставка на държавния глава, поведението на Плевнелиев е неадекватно, иска да влоши отношенията ни с Русия и да ни вкара в конфликта на Украйна, това не е присъщо поведение за един достоен държавен глава.
77
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Прабългари, траки византиици, римляни ,турци,славяни, ако щете китайци, ...........и така нататък. Всички се раждаме по един и същи начин, всички ядем за да съществуваме, всички умират рано или късно. Всички на пръст ставаме, а какво остава? Не се замисляме. История, в която ровим и търсим. И какво намираме? Само злобата между хората, войни и жестокости. Няма ли край? Не се ли изморихме? Жалко за поколенията напред.
76
3
 
10
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Каквото и да говорите за Сидеров, той се оказа най-твърд!
75
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАРОЧНО УНИЖАВАМЕ ДПС ЗНАЕМ ЧЕ СЕ ТРУДЯТ И НАЙ ДОВЕРЕРЕНАТА ПАРТИЯ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ КОЙ КАКВОТО ИСКА ТОВА ДА НАПРАВИ АЗ СЪМ ЗА ДПС
74
1
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
СИДЕРОВ И ВИЕ НЕГОВИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ. ПРАВИ СТЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА КОНСЕНСУС. СРЕД ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ,ИЛИ Е ТРУДНО ДА ОЦЕЛЕЕТЕ. ИЗКАРВАТ СИДЕРОВ ЛУД И КАКЪВ ЛИ НЕ,НО АТАКА НЕ Е РАЗГРАБВАЛА ДЪРЖАВАТА,НЕ Е УЧАСТВАЛА В ОГРОМНАТА КРАЖБА НАРЕЧЕНА ПРИВАТИЗАЦИЯ.ОТСТОЯВА СУВЕРЕНИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ.ИСКА ИЗГОНВАНЕ НА КРАДЦИТЕ Е.Р.П.,КОНЦЕСИОНЕРИТЕ НА ЗЛАТО,МОНОПОЛИСТИТЕ ТУРЦИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ.НЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ И КОЛОНИЗИРАНЕТИ НА СТРАНАТА.ЗАТОВА КАЗВАМСАМО АТАКА ДА УПРАВЛЯВА.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не може президентът да приравнява ДПС с "Атака", 11 народни представители е разликата между двете партии. Като процентно съотношение, разликата между ДПС и "Атака" е много по-голяма от разликата между ГЕРБ и БСП",