Манолова няма да вади "закононарушителя" от кашата

Тя отново вини президента, че е нарушил Изборния кодекс
115
Манолова няма да вади "закононарушителя" от кашата
Мая Манолова. Снимка, архив Булфото

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова (БСП) отново обвини президента Росен Плевнелиев, че е нарушил Изборния кодекс, като назначи шестима души от квотата на ГЕРБ в ЦИК и отне едно място на ДПС.

Тя обаче отказа да даде отговор на въпроса дали БСП ще внесе промени в Изборния кодекс, каквато идея имаше лидерът на ДПС Лютви Местан.

Още по темата
"Законът е ясен. Президентът го наруши брутално, като ощети ДПС. Не виждам защо парламентът трябва да вади един закононарушител от кашата, която забърка, защото утре всеки закононарушител ще идва и ще иска парламентът да му променя законите, за да му санира безобразията. Много жалко, че това го прави българският президент”, лаконично коментира Манолова, която оглавяваше временната комисия, подготвила кодекса.

Както Dnes. bg писа вчера Лютви Местан обяви, че с ГЕРБ имат нагласа за промени в закона, с които да се увеличи съставът на ЦИК и така движението да има още един представител в комисията. Днес обаче той съобщи, че няма да внесе такива промени, защото от БСП са му предложили движението да вземе едно от местата на левицата в ЦИК, което пък ще наруши закона.

Въпреки че се отказа от третото място в комисията, Местан обяви, че депутатите от ДПС ще подкрепят кандидата на опозицията за заместник-председател на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
0
 
! Отговори
tedi77 преди 10 години
За пореден път държавният ни глава наруши Конституцията, смятам, че това му поведение е предпоставка да бъде подложен на импийчмънт и да има предсрочни президентски избори, на които да си изберем независим надпартиен президент.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова на амбразурата - очите святкат в отмъстителна закана към тези, които не разбират нейния съвършен предизборен закон. Във фабриката за интриги тя е с водеща роля и няма кой да я замести. Качествата й са незаменими за партията - майка. Бясна е от "смиреното кафе" и неумението за адекватност в този превратен момент на благост от страна на ДПС. Нещо става и то не така, както го иска БСП, затова на крадеца-насилник му остава да вика:"Дръжте, крадеца". Мая и по гръб напада. Ха бакалъм!:)
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде са твоите хора братя Галеви *** гарго?
87
1
 
0
 
! Отговори
колио преди 10 години
До ЛКЕ дирекно по темата не прав президента загрижисе за изборните права на бьлгарите акьде беше когато на предния референдом неговите хора смениха вьпроса са на референдума.Направиха го в най големия студ и накрая не признаха резултата от него.На последния референдом в Швейцария гласуваха 16% от населението но никои не оспори легитимноста му.Изобщо когато тьпите бесепари заговориха за референдуми аз дадох прогноза че това ще им изяде главата на всики от политическата каста в бьлгария.650
86
7
 
0
 
! Отговори
колио преди 10 години
Президента ни е *** на чужди ерепета на боико на европеиския саюз на кой ли не само не И на бьлгарските граждани та тя и женамо се срамува от него.Които ми сложи минос е гей или ***
85
0
 
5
 
! Отговори
ЛК преди 10 години
Г-жо Манолова щом Местан е сметнал, че по негови сметки и по закон му се полагат двама члена в ЦИК, Ти като компетентна защо му предлагаш трети член за сметка на БСП. Май всички стигнаха до извода, че Президента е прав и е постъпил справедливо съгласно закона който Ти си написала.
84
1
 
0
 
! Отговори
колио преди 10 години
До88 казвам се Никола Костадинов Маришки умньо никога не сьм се подвизавал под чуждо име иРазни номерца а ти осве да сашосва тоя и оня за никакьв не ставаш
83
0
 
4
 
! Отговори
kireca преди 10 години
Ами не то в БСП не Орешарски ,друг казва там ,той Орешарски е шушумига.
82
1
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 10 години
саше,не се прави на колю.по *** си от колкото си мислиш.
81
11
 
1
 
! Отговори
колио преди 10 години
До всиски боковциНемога да ви разбер що плюете бспарите та те са единствената демократична партия в бьлгария в герб всички чакат бойко да каже нещо и да му пригласят в хор.Да сте чули Орешарски да каже Аз ви направих магистрали.......
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе това шиле има ли идея какво става с България????хоратя бягат поголовно а тя ми се притеснила за изборите!!!скоро някой ще полудее и ще видите арменския сценарии долни твари.съсипахте най стария народ в европа за нула време.има ли истински българи в този парламент или всички сме наказани да ни управляват чужденци с ориенталски манталитет????
79
0
 
12
 
! Отговори
yyyy преди 10 години
Наглата твар ,си е нагла твар! ЗА това ,че е некадърна и некомпетентна, Президента и виновен.То, само с реденето на заучени ком. фрази ,не става! Те, се изредиха маса експерти да и обясняват,че Президента нищо не е нарушил,тя пак си знае нейната!
78
0
 
11
 
! Отговори
Злопаметен преди 10 години
Тая пчеличка Майя, не беше ли творец на 'Новия Избирателен Закон"...? Май тя беше дето ни баламосваше какъв красив изборен закон ни гласи.А не беше ли тя оная, дето се изпика на конституцията и вота на българите на 12 май миналата година? Май тя беше. А не беше ли тяа оная дето се лигавеше с протестиращите до преди седмица? Тя беше. Сега нещо се е снишила..! Този път обаче Май ще припиква яко преди Май и след Май.
77
12
 
4
 
! Отговори
Баба ви ФЕЯ преди 10 години
До Анонимен........."Май комунизма е по-лош от фашизма и от всичко"............Да прав си приятелю!Комунизма е лош,но псевдокмунизма,чиито представител е ГЕРБ е нещо НЕПРЕДСКАЗУЕМО опасно!Който може да мисли е наясно!
76
2
 
19
 
! Отговори
ж преди 10 години
Коя си ти та решаваш.Мая е много злобна и алчна ***.
75
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бсп е най-изкуфялата партия , както и целият и електорат.Не може да се освободи от партизанщина , преврати , щуробаджанащина , некадърни кадри.Постоянни са само в едно ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ и ПАРИ, като за това могат да пожертват дори народа и държавата.
74
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази на снимката гледа като отровена,истървана или като че ли някой и бръкнал вг-за..
73
2
 
12
 
! Отговори
Мелнишки преди 10 години
Запознат, Маята може да му седне на мястото, но без той да става.
72
2
 
17
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Ние пък не щем да ядем миризливи кюстендилски сливи.
71
19
 
2
 
! Отговори
Andreev преди 10 години
Права е Манолова. Законът трябва да важи за всички. Президентът не трябва да е изключение.