Крайна позиция за Украйна ще ни донесе само негативи

Едва ли Русия ще продължи с офанзивата си, смята Николай Цонев
Обновена: 27 мар 2014 08:24 | 26 мар 2014 22:00,
33
Крайна позиция за Украйна ще ни донесе само негативи
Снимка: Bulgaria On Air

Всяка крайна позиция за Украйна и Крим би донесла на България само негативи“, каза в ефира на Bulgaria On Air бившият министър на отбраната Николай Цонев.

Според него действително има раздвоение в мненията на БСП относно Украйна, но това е нормално.

"Все пак обаче не бива да забравяме, че България не е в позиция да определя външната политика на Европейския съюз и трябва да се съобразяваме. Освен това не считам, че Русия ще продължи с офанзивата си, особено на фона на вече постигната договорка между Вашингтон и ЕС за ответна реакция при евентуални силови действия към други части на Украйна", обясни Цонев.

Според него руският президент Владимир Путин добре знае мястото си и преценява изключително внимателно позициите на страната си.

"Той много добре вижда, че ЕС все още се съобразява с него и на практика не са влезли в сила кой знае какви санкции срещу Русия. Също така съм твърдо убеден, че не може да има сериозно придвижване на военни части, което да не бъде забелязано от сателитите", каза още бившият военен министър.

Относно предстоящите евроизбори, той заяви, че "Дясна алтернатива За България - Да За България" най-вероятно няма да участва.

"Ние сме твърде нова партия, няма как да успеем да спечелим места за евродепутати. Държа обаче да подчертая, че движението ни набира популярност. Нашият кандидат спечели кметските избори в село Овчарци, община Сапарева баня. Той е получил подкрепата на 311 от избирателите, а за опонента му Йордан Камджилов от ГЕРБ са гласували 298 души", похвали се Цонев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dai boje ,da e taka kato doidat rysite da vi smachkame .
19
0
 
17
 
! Отговори
gurun преди 10 години
dobre, che na Krim ne e palno s bulgarski hora. nyamashe izobsto da im pomogne bg darjavata, daje i sled referenduma im! to daje i pari za edno zname nyamat, ne voinik, kater, pushka.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Nikolaysh:Червен ***, "демографската катастрофа" в България се изразява в ударно размножаване на *** и турци, при емиграция и застаряване (нисък прираст) на българите. ТОВА НЕ Е ПРИЧИНЕНО ОТ САЩ или от базите им по света, а от ДЕМОГРАФСКАТА "ПОЛИТИКА" НА КОМУНИСТИТЕ като тебе. При Тошо, *** и турци БЯХА ПРИВИЛЕГИРОВАНИ и с множаха. След Тошо - ПАК, ЗАЩОТО СА "ЕЛЕКТОРАТ" НА БСП, ДПС и ГЕРБ, а "лидерите" им ДО ЕДИН СА ХВАНАТИ ОТ ДС. Това е, ВИНОВНИ СТЕ КОМУНИСТИТЕ, не САЩ и НАТО.
17
1
 
19
 
! Отговори
българин преди 10 години
Тоя пък комунист-фуражкаджия, кога стана специалист по геополитика? Нали беше велик специалист по маркетинг? До вчера го съдеха за колосални злоупотреби. Родата му беше в траур, щото ги отбили от копанката, когато го заключиха (имам колежка от техните). Е, нямат свършване тия, червените "специалисти". Ама, нищо чудно - и този е селско парче. И си харесва ***, с комбайнерската мутра и акъл на селски тарикат от КГБ. Еееех, ЩО Е КОМУНИСТ, ВСЕ Е *** И БАНДИТ. Къде сиии, Пиночееет?
16
2
 
26
 
! Отговори
Nikolaysh преди 10 години
Америка (САЩ) имат военни бази в 150 държави по света от 210 възможни.Имат военни бази и в България ,Турция,Гърция,Косово(най-голямата в европа),Румъния и въобще цяла западна и сега в източна европа.ЗАЩО???? Водили са над 30 войни в целия свят след втората световна война.Но няма проблеми ,те са демократи.Какво стана с България след 24 години демокрация и *** на задниците на Хамерика и ЕС.Вече сме 6 900 000 души.Очаква сеот демографска катастрофа да минем в последната фаза -ДЕМОГРАФСКИ РАЗПАД
15
1
 
22
 
! Отговори
! преди 10 години
ЕС няма обща външна политика, такава има всяка суверенна държава и ако нашата все още притежава някакви остатъци от суверенитет е най- добре да вземе решение да не се меси там, където атовете се ритат.
14
1
 
18
 
! Отговори
do 23, 24 преди 10 години
Awstralia e skuka, i horata sa nisko inteligentni. I dezata ne iskat da jiweat tam.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tози артелчик със зелени чорапки защо не е в пандиза? В качеството на какъв мисли на глас?
12
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наистина незнам как да ви го кажа, но за вас българите Ав$тралия е не само друга планета, но друга галактика. Ето аз например тази вечер ходих на опера в нашата световно известна опера, каквато вие в България нямате! Очаквайте съвсем скоро новото ми видео в ютубе, знаете как е - карам си спортната кола с евтиния бензин а няколко аборигена ми търкат джантите ...уф, какво знаете вие. Сега ви казвам лека нощ, че утре ще ставам рано - ще ходя на риболов с лък в ЛонгРифПоздрави от Сидни Ав$тралия
11
13
 
22
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
Страхът от Русия няма да ни донесе нищо добро. Русия ошамари Грузия през 2008г и последно Украйна през 2014г. Русия използва газта като оръжие срещу Украйна и ЕС, включително и срещу България, и преди -- поне 2 зими вече България остава без газ заради игрите на Русия. Колкото повече се "даваме" на Путин, толкова повече той ще ни притиска и наказва. Трябва да се сложи край, а единственият начин е Русия да я заболи по някакъв начин.
10
3
 
21
 
! Отговори
Пак ли ? преди 10 години
Да се снишаваме, другари ! Тази песен вече сме я пяли. Много е изтъркана. Хайде стига сме лазили !
9
3
 
18
 
! Отговори
24 преди 10 години
Този се "отплаща"!Не го окушариха за големи кражби, нали така?!И защо???
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този не трябваше ли да е в затвора? Или намери достатъчно пари да си купи свобода от съдебната система... С комунисти на власт сме за никъде, както винаги.
7
2
 
20
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Ne to nie vinagi trqbva da gubim zashtoto nqkoi si tam otorko reshil da se nagushi s mangizi... Sega plashtat na Plevnqta i druga kupchina utrepki da skachat sreshtu Rusia i razbira se nakraq naroda shte go qde a Plevnqta shte si zamine na nqkoi ostrov s miliardite si.
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С отношението си към конфликта в Крим и Украйна България за пореден път избра страната на губещите. Вече на всички е ясно че Крим ще си остане руски и санкции няма да има. Обаче ние ще си поемем негативите от нашата позиция. Интересно Чехите не бяха ли в европейското семейство та решиха да имат по различна позиция към събитията. Сигурно защото много харесват руснаците
5
1
 
23
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До Анонимен. 1 тази дихотомия винаги е била характерна за България. " Нека да видим, кой плаща най-много".
4
22
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бедността не е порок. Не е срамно да живееш в панелка. Срамно е да си хвърляте фасовете и болкука през балкона. Панелкаджиите не са излизали по на запад от западния квартал на градовете си. Само Европа и САЩ!
3
22
 
21
 
! Отговори
Валутата е $ или ? преди 10 години
Истината е на Запад. Валутата е $ или ?.Обитателите на панелките да трайкат!Безделниците нямат пари, няма и да имат пари.Ефективно се работи само в Евопа и Северна Америка!
2
4
 
35
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
ЕС не ни подкрепя, защо ние трябва да подкрепяме ЕС...
1
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За или Против. Каква е позицията по средата? БГ е в ЕС, и трябва да защити позицията на ЕС. Изпитвам симпатии към Русия, но съм проевропейски настроен.