НС удължи заседанието си заради Сметната палата

Депутатите решиха новите служители на Палатата да полагат изпит
Обновена: 26 мар 2014 14:01 | 26 мар 2014 14:00, Камелия Цветанова
3
НС удължи заседанието си заради Сметната палата
Снимка, Архив: Булфото

Депутатите решиха да удължат заседанието си днес, докато не приемат целия Закон за Сметната палата окончателно. Очаквано предложението за това дойде от председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС), който е и сред авторите на нормативния акт.
 
Още вчера той заплаши, че ако депутатите не ускорят работата по приемане на текстовете, ще поиска да работят извънредно и изпълни заканата си днес.

Още по темата
Въпреки че във вторник заседаваха извънредно заради закона, депутатите не напреднаха особено заради дългите спорове между управляващи и опозиция.

Още при приемането на първо четете на закона стана ясно, че дебатите по него няма да са лесни. И тогава ГЕРБ обвини БСП и ДПС, че целят да превърнат Сметаната палата в орган за партийни репресии, а управляващите настояваха, че одиторът трябва да е колективен орган, за да се избегне именно това.

Парламентът реши днес с приемането на част от текстовете, че новоназначаващите се служители на Палатата ще полагат изпит, а редът и условията за провеждането му се определят от одитора. За това настояваше Менда Стоянова от ГЕРБ.

Сметната палата приема годишната програма за одитната си дейност, а Народното събрание може със свое решение да й възлага да извършва до пет одита годишно извън предвидените в годишната програма, решиха още депутатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Сега ще приемат закон кой номер трябва да са му обувките на директора, колко пломби да има в устата....да може да отговори, който трябва на условията.....
1
0
 
0
 
! Отговори
мастеркард преди 10 години
да им слагат по един чип в ръката и да не гласуват с чужди карти