Партиите не положиха усилия за референдума!

ГЕРБ: Манолова и Станишев не надмогнаха личното си его
26 мар 2014 18:32, Анисия Иванова
32
Партиите не положиха усилия за референдума!
Снимка: ПП ГЕРБ

Политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се организира референдумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май, се посочва в декларация на ГЕРБ.

В нея се казва, че според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май.

Още по темата
ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде на 25 май, заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането му на отделна дата, посочват от партията.

В декларацията се допълва, че "по този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 милиона лева на данъкоплатците за референдум за "Белене", който и до ден-днешен не породи никакви фактически последствия".

Убедени сме, че тези нови 14 милиона лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да е заедно с евроизборите на 25 май, пишат от ГЕРБ.

"Абсолютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и "Атака" по време на финансова и икономическа криза за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев", се посочва в декларацията от ГЕРБ.

"От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за "Белене", заявят от ГЕРБ.

От партията допълват, че сега Манолова и Станишев отново ще струват нови 14 милиона лева на българските граждани, защото не пожелали да надмогнат личното си его и тяснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение - референдумът да бъде заедно с европейските избори.

Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата, по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия заради "експертността" на Мая Манолова и Сергей Станишев, пишат още от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
6
 
3
 
! Отговори
Тото преди 10 години
С нищо не може да ме убеди , че го е грижа за народа, след като ни съблече голи и боси, без да му мигне окото..
25
7
 
3
 
! Отговори
Марто преди 10 години
Той съдра кожите на народа, а сега се прави на луд...
24
7
 
3
 
! Отговори
Марто преди 10 години
Как може да е толкова нагъл този Банкянски селянин....
23
7
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
ти който открадна милиарди от тази държава, от върпсните..данъкоплатци..
22
7
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Ти ли точно ще се правиш на загрижен...
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагли маймуни, съсипаха всичко в държавата за четири години дерибействане, сега ревнали пак с цялата си наглост да се правят на загрижени за "народните пари"! И нито дума за назначения никаквец, който в "президентстването си" пази само личните и на приближените си финансови интереси. Но той нали е от ГРАБ, нима да очакваме нещо друго?!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25г/ни ограбват и държавата разпродадоха и народа унищожават ,след време само името България ще е ,а българина ще е малцинство Бог да пази държавата и народа от такива политици -българоубийци До кога ще чакаме ...
19
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
balgarite triabva da izkat referendym za aneksirane kam rysia ,.....
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая Манолова и Станишев са най голямото зло и за България и за бсп.
17
1
 
12
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Манолова и станишев са политически трупове защото закопаха столетницата. Личните им интереси бяха над всичко.
16
0
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Нямат сили какви усилия ? Силите им се изхарчиха при намаляването на партийните субсидии със цели 80 СТОТИНКИ! Каква борба, какъв зор те се потрошиха, бе хора ! Докато имаме противоконституционни партии и закони, за каква демокрация говорим? За какъв *** да ходя да гласувам по избори? Те отсега си нагласиха ЦИК да им преброи по колкото си гласове искат !ТОЗИ, КОЙТО НЕ СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА, ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА!! Това демокрация ли е?
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се въведе задължителното гласуване,какви демократични ценности бихме имали тогава?България ще се превърне в това което беше Ирак,в това което е сега Иран,или в онова,което Северна Корея винаги си е била.
14
2
 
13
 
! Отговори
художника преди 10 години
Идеята е на народа да му писне от избори и през септември да не отидат до урните.Няма да има избирателна активност, няма и референдум. И така ще си останем със старите изборни правила, което устройва идеално Станишев и Местан. Без електронен вот, *** и пенсиите пак ще гласуват под строй за две кебапчета.
13
4
 
11
 
! Отговори
Положително мислене преди 10 години
Всеки месец 10-15 хиляди гласоподаватели навършват пълнолетие. Повечето от тях с удовлствие биха гласували през интернет. От друга за същото това време си отиват дърти комунисти. Забавянето на референдума е наливане на гласове за поддръжниците на електронното гласуване и отлив за онези назадичавите и неграмотни червено-турски престъпници.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев го интересува да върви проектът за Карадере, където му помага неговия брат в поредната бетонна далавера по Черноморието.Мая Манолова си гледа бизнеса с фирмите на Братя Галеви, в чиито фирми е съдружник.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е. Управляващата коалиция си гони интереса. Мая Манолова и Сергей Станишев не са в състояние да преодолеят злобата, ината, страха, егото. Но само те ли... Опозицията извън парламента много знае да говори, но в действията си е така анемична. Това са все знаци за степента на можене. Как искаш да управляваш, а не си в състояние да мобилизираш хората си. Много станаха безхаберните милионери, както в управлението, така и в задкулисието. Вземат заеми и харчат нашироко, но само за своите цели.
10
2
 
18
 
! Отговори
да,ама не преди 10 години
Та,те ако искаха да се съобразят с желанията на хората, Мая щеше да включи в "новия" изборен кодекс и електр. гласуване и мажор.вот и задължителното гласуване. Много ясно ,че няма да допуснат и референдума сега, те изобщо нямат сметка от активност на изборите. Колкото е по -голяма е активността,те с ДПС, най - много ще загубят. Това е идеята,да спечелят и после да кажят,че няма нужда от избори.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крайно време е да се забранят коалициите в България . може ли сега Местан и Волен да са част от управляващите а да са толкова неадекватни и реално са излишни за управлението на страната .
8
5
 
28
 
! Отговори
НИКОЙ преди 10 години
Жалко, безпомощно, безсилно правителство и много нагло. Сега Мая Общата да каже тези 15 мил. кой ще ги плати
7
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мая и Станишев само лазят по нервите на българите и правят така ,че българите да са от бедни по -бедни и да не се чува гласа на народа .