Грешка след грешка на президента, ако продължава - импийчмънт!

Кутев: Плевнелиев нарушава реда в държавата
Обновена: 29 мар 2014 16:14 | 29 мар 2014 11:45,
128
Грешка след грешка на президента, ако продължава - импийчмънт!
Антон Кутев Снимка: архив, Булфото

Ако президентът продължава с грешните ходове, с нарушаването на Конституцията и демонстрирането на нестабилност в президентската институция, БСП ще поиска импийчмънт. Това обяви в “Животът и други неща” по БНТ депутатът от ПГ на БСП Антон Кутев.

Той бе категоричен, че с действията си Росен Плевнелиев нарушава реда в държавата и показа, че не е независим.

“Не мисля, че президентът е толкова страшен човек, по-скоро той е вреден в момента и той е вреден с това, което не прави, или по-скоро с грешните ходове, цяла поредица от грешни ходове и недонаправени неща.Добър президент в момента ни е необходим, а за съжаление, той прави грешка след грешка, с което сам пред себе си, не само пред нас и пред гражданите, и пред десните хора включително започва да изглежда все по-несъстоятелен, което затруднява и тази функция", смята Кутев.

Още по темата

Що се отнася до спора за местата в ЦИК на петте души, назначени от БСП, двама или трима – в зависимост как ги броиш – са всъщност от гражданската квота, допълни той.

Кутев обвини Плевнелиев, че решенията му за ЦИК са чисто незаконни и според него дискусията за мястото на заместник-председателя в Народното събрание е била нарушена. Депутатът от БСП посочи, че още по време на почивката между споровете за броя на членовете на отделните партии в Народното събрание е дошло решението, че Плевнелиев вече е издал указ.

“Което означава, че преди да сме решили бройката, президентът вече решава спора, за който спори Народното събрание, в една парламентарна република. Ето ти го едно типично нарушение на Конституцията, защото в парламентарната република, докато имаш нерешен въпрос в парламента, в момента, в който той се обсъжда в парламента, президентът излиза с решение на казуса в полза на ГЕРБ – на едната от двете страни, от която той е избран", смята Кутев.

"Това показва, че в никакъв случай не е независим президент, второ, показва, че той просто нарушава реда в държавата. Естествено беше да не изберем заместник-председател от ГЕРБ, защото това беше естествена ответна реакция след действията на президента”, обясни той.

Кутев е категоричен, че ако продължи по същия начин Плевнелиев, БСП ще мине към вариант да поиска предсрочни президентски избори, но засега това не е обсъждано.

Кутев се съгласи с твърдението, че кафето в Кърджали между Лютви Местан и Бойко Борисов е знак, но не смята, че този знак сега води до промяна в конфигурацията в държавата.

"Явно там започва някаква връзка. Според мен важният въпрос е кога г-н Местан ще реш да консумира връзката", изтъкна Кутев.

За социалиста това по-скоро е като предупреждение или като ответна реакция след гласуването за майчиния език в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А при грешка след грешка на правителството какво следва ?!
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наставя ми живота тоя човек, как ежедневно .бава тройната коалиция! Сидероглу, какво ли не опита да го махне! Росен го подминава, като пътен знак! Велик!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КУТЕВЧЕ ТИ САМ НАРЕЧЕ ПАРТИЯТА СИ СПИНОЗНА В МОМЕНТ НА АЛКОХОЛНО ОПИЯНЕНИЕ. ОЧИЛАТА ТИ НЕ МОГАТ ДА СКРИЯТ ПИЯНСКИТЕ ТИ ТОРБИЧКИ. ЯВНО ПЛЕВНЕЛИЕВ МНОГО ВИ ПРЕЧИ НА ВАС И НА ТУРСКАТА *** ВОЛЕН СИДЕРОВ *** ТАКИВА.
84
4
 
10
 
! Отговори
млад Меринджей преди 10 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ НЕ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА БКП / БСП , ЗАЩОТО Е ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , А НЕ НА БКП / БСП / ДПС И ЗАТОВА Е НЕУДОБЕН НА ДРУГАРИТЕ ОТ БКП / БСП / ДПС И ЗАТОВА ДРУГАРИТЕ ОТ БКП / БСП / ДПС ЩЕ МУ ИСКАТ ИМПИЙЧМЪНТ , ЗА ДА ГО СМЕНЯТ С ВЕРНИЯТ ИМ ДРУГАР ... БАТ САЛИ , НАПРИМЕР , КОЙТО СПОРЕД БКП / БСП / ДПС Е МНОГО ПО- ДОСТОЕН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ПЛЕВНЕЛИЕВ ... КАКВА ИРОНИЯ ...
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да не гледа умно а да си подава оставката
82
3
 
10
 
! Отговори
мамин Кутев преди 10 години
Ако тази вмирисана п..ка Кутев смята,че някой ще му обърне внимание и ще му вярва, жестоко се лъже. Тъкмо той заедно с Мара М., И.Йотова и Кирчо Добрев са образец за най-ниското ниво, до което може да падне 123-годишната хърхалясница. Да ходят по селата и паланките да убеждават *** и пощурелите от мизерия хора, че именно БСП ще им помогне да живеят поне малко от малко по-сносно. Хайде де, балъците свършиха през 1997г. и през юли и септември миналата година. Ама вие си вдигайте лозунгите и пишете, това ще ви остане.
81
2
 
6
 
! Отговори
достоен преди 10 години
интересно ми е този питбул не след дълго като няма да са вече на яслата какво ще прави дали няма да захапи собстеника си понеже така е дресиран от сабанчето да ръфа и къса всичко наред не е задължително да е месо дори той се храни с помия като най долен ***, не че не е такъв
80
2
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Кутев-***
79
1
 
1
 
! Отговори
111 преди 10 години
Още ли има някой, който да си мисли, че в България има много различни партии. Няма. Има различни партии на различните кланове на БКП, само за да заблуждават такива като вас, за да крадат по- удобно и да ни набиват еврогеиските "атлантически ценности" на техните юдеиски покровители и господари. Едно време ни убеждаваха, че национализмът е нещо лошо. Но се оказа, че последното убежище на комунизма е либерализма и обратното.Само национализмът е нормалното агрегатно състояние, не лъжливи идеологеми.
78
1
 
6
 
! Отговори
55 преди 10 години
Ако указът беше в полза на БСП,щеше да е най добрият президент нали ?
77
0
 
4
 
! Отговори
Силистренлия преди 10 години
Има една луканка по магазините казва се "Орехите". Хайде сега пък кой я произвеждал??? Ами няма да кажаша стани гуляма риклама. Само дето ша обадя ,че и тя е червена като чорбаджията си. Ама не баш червена де ,малко чернее щот то в Силистренсо животни няма,та слагат и Магарешко /ех ,чеса издадох амаааа/ Нали няма да *** издадети. Амо то имагарита няма ,чи носят от Румъния,тъй де да крепим дружбата ,нъль тъй. Инъчи уста голяма,ама кат има балъци да го слушат. И ни съм платен ъй.
76
1
 
12
 
! Отговори
Краси преди 10 години
Какво нахалство,какво безсрамие!Представител на най-престъпната партия,избила десетки хиляди хора без съд и присъда,прекарала стотици хиляди през комунистическите концлагери,ограбила всичко от всеки от когото е имало нещо за грабене да говори за нарушаване на реда в държавата?***!Но, виновни са *** и *** ,които гласуват за преименуваните комунисти-днес "социалисти".
75
11
 
9
 
! Отговори
PPL преди 10 години
ГОЛЯМ ПРЕЗИДЕНТ, ГОЛЯМО НЕДОРАЗУМЕНИЕ, ГОЛЯМ РЕЗИЛ , ГОЛЯМ СРАМ. ДАНО Е ПОСЛЕДНИЯ ИЗБРАН *** В ОПУСТЯЛА БЪЛГАРИЯ. ПАЗИ НИ БОЖЕ !
74
5
 
14
 
! Отговори
НИКОЙ преди 10 години
Когато президента беше от БСП, каквито и каши да надробеше или се потулваха, или не им се обръщаше внимание, или в краен случай се обръщаха в положителна посока и всичко беше наред. Когато дойде стъпил здраво на земята човек и показва грешките бързо стана неудобен. Ако си с БСП си супер, ако си против БСП нарушаваш закона. Пропаднала държава, слабо и безпомощно правителство.
73
3
 
21
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Кутев ти си грешка на природата
72
3
 
15
 
! Отговори
Петърчо преди 10 години
Ето за пореден път наглостта на БСП се показа на лице. Как при необходими 161 глас от които те , ДПС и Атака имат 120 и един - двама "независими" ще говорят за какъвто и да е импийчмънт. Те май забравят че народа не е глупав да разбере че им липсват поне 1/3 от гласовете на ГЕРБ. Туй другари комунисти как ще стане? Чрез масово купуване на депутати? За това ли теглите нови заеми които някой друг ще трябва да връща? *** не мина Пеевски , не мина увеличението на пенсиите с 23 стотинки. И това няма.
71
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Всички правителства от 25 години имат едно велико оправдание - нямат българи.
70
3
 
17
 
! Отговори
По-вероятно преди 10 години
Провал след провал на провал на правителството, ако продължава - въстание!
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевенлиев има два проблема:1. Може да хване трипер от президентския стол. Предният президент беше от БСП, а те са известни със това че правят секс със триперозни тинейджърки - ***.2. БСП - няма нормален човек, който да няма проблеми с БСП.
68
18
 
15
 
! Отговори
райна преди 10 години
Срам ме е, че имаме такъв президент.