САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пaси не го плюят бългaрите, a руските шпиони тук, т.нaр петa колонa. ще ви видиме сметкaтa
136
2
 
16
 
! Отговори
ИБРИКЧИЯ ПЛЕВЕЛСКИ преди 10 години
*** герберска. Как стана така, че тоя мухъл стана президент. Къде ни бе чувството за съхранение
135
0
 
18
 
! Отговори
10 робство в НАТО преди 10 години
Оня .......... СОЛОМОН ПАСИ, дето плака от радост , че ни натика в това гнездо на пепелянки заслужава да бъде заплют от всички българи
134
7
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Плевнелиев е пичага.Една негова фирма ми посреднечеше през 2002 год.Бачках по строежите в Германия.Заплатата ми беше 1860 евро,от които плащах на посредника 1126 евро.Ама пак съм на далавера.Квартирата беше евтина,усигуряваха контейнер с газова печка и сателитна телевизия по четирима в стая.На два контейнера общ клозет.В другите имаши шиптъри и румънски ***.По 250-300 евро си спестявах всеки месец,кой ти ги дава!Само за една година си купих BMW питьорка.
133
17
 
1
 
! Отговори
военен преди 10 години
товa, което нaрязaхме стaвaше сaмо зa скрaб, и сaмолети и тaнкове, морaлно остaрялa рускa техникa. с aмерикaнскa помощ можеме дa имaме еднa от добрите aрмии в европa, СAЩ помaгaт нa верните съюзници
132
1
 
16
 
! Отговори
zz преди 10 години
Е няма по голям клоун от тая мижитурка
131
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eiiii, 4erveni tupanari ,znaem 4e vashiqt president se kazva putin , pravete mu svirki ,a nashiqt go ostav ete na mira.
130
2
 
14
 
! Отговори
От евреин пари... преди 10 години
Някой и друг Детройтски скраб може да ни продадат, и то за цена като ново разбира се! И отделно метаните дето ще правим и ще благодарим за ''снизхождението'' и ''благодеянието'' към нас!
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе вие кога ще подадете оставка?? Ти и ония комуниско-турската партия
128
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХАХАХАА-ЩЕ НИ ДАДЪТ ВЪРТОЛЕТИ ТРЕТА РЪКА КОЙТО НЕ ЛЕТЯТ КОГАТО ИМА МЪГЛА И ВАЛИ ДЪЖДЕЦ...ТОЗИ Е ГОЛЯМ ПИЧ..ВЕРВАЛИ СИ ЧЕ НЯКОЙ ГО *** ЗА НЕЩО!!!!
127
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-мразения и подигравания президент, тотално е блокирал горкия.... Бойко събрал група балъци и си мисли че е голяма работа....
126
2
 
9
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Без офсет - КУПУВАМЕ 100 ТОНА СКРАБ- Нови Ф-16С блок 52+ (НАЙ-МОДЕРНИТЕ, купени от Полша с ОФСЕТ ОТ 100%) струват по 52 милиона бройката - Фелдфебел Ангелов иска да купи бракувани Ф-16А/М3, блок 16/32 (произведени преди 35 години) по 88 милиона, макар, че може американците да му ПОДАРЯТ Ф-16 А блок 40/45, които с модернизацията си до стандарта Ф-16 А/М4, струват по 20 милиона долара (НО БЕЗ ОФСЕТ), а за ПРИЯТЕЛСКИ ДЪРЖАВИ с решение та Конгреса са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ!!!
125
1
 
15
 
! Отговори
Нищий преди 10 години
О С Т А В К А !
124
2
 
14
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
На снимката отгоре:Новата поредица - "Мистър Бийн в лудницата"
123
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХАХАХАХАХА FACK THE E.U. HAHAHHHAAHAH *** СЛЕПИ .ТРАВЕСТИТЪТ КАЗА "FACK THE E.U."ЖАЛКИ БЪЛГАРИ 70 ГОДИНИ СЕ НАВЪРШВАТ ДНЕС ОТ АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЗИЯ НАД СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ УБИЛИ СА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ТРАВЕСТИТЪТ ДОЙДЕ ДА СЕ ПОДИГРАЕ С ВАС ТОЛКОВА ЛИ СА ВИ ЗАТВОРЕНИ ОЧИТЕ???И ВЯРВАТЕ НА МАСОНИТЕ?
122
0
 
18
 
! Отговори
иииии преди 10 години
До До иииииНе говори глупости--по-големи убийци от САЩ няма. Само виж в нета колко воини са водили.Бах и демократите--или искаш да кажеш че 350-380 мил. жертви са нищо -- в сравнение с американската мечта??? Те затова живеят добре-- от смърта на другите...
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо някои си мислят ,че отношенията между България и САЩ са равноправни ? За тях ние сме поредните слуги които са длъжни да изпълняват всичко което им се заповяда без да се замислят,а ако някой им се противопостави веднага ще има ,,майдан'',,пролет''ит.н. За съжаление процесът вече е невъзвратим,ние сме обречени.
120
0
 
14
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Аз не мога да разбера, мине се немине и България поставя въпроса за отпадане на американските визи?!!! Докога ще посрещаме куцо и сакато със свалени ***, а накрая ще се задоволяваме с "въпроса за американските визи"?
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Te predi i s edna carevitca ni pomognaha 150 hil tona beshale, malko muhlqsala, ama posle si q platihme.....!
118
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
Много скоро няма да имаме така и ще храним чужда , сами се досещате коя , е поне повечето хора ще са доволни да нямаме армия защото завиждат на '' ГОЛЕМИТЕ" заплати !!!! Е след време ще видите техните заплати дано да ви харесат нали пак от вашия джоб ще е. УСПЕХ В МОДЕРНИЗИРАНЕТО!!!!!!