САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си

Плевнелиев постави въпроса за отпадане на визите пред Нюланд
267
САЩ ще ни помогне да модернизираме армията си
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото, архив

„По-тясното сътрудничество и споделянето на ресурси между страните-членки на НАТО са механизмите за изграждането на колективните способности за отбрана“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря на „Дондуков“ 2 с помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че настоящите финансови ограничения, които срещат България и съседните й страни, налагат по-активна подкрепа за принципите на интелигентната отбрана.

Обща беше оценката, че през изминалите десет години от присъединяването си към НАТО България се утвърди като надежден партньор в рамките на Алианса.

Виктория Нюланд изрази пред държавния глава подкрепата на САЩ за модернизирането на Българската армия.

Росен Плевнелиев и Виктория Нюланд изразиха надеждата си за възстановяване на стабилността в Украйна чрез изграждането на силни институции, които да отговорят на очакванията на гражданското общество за повече ефективност и прозрачност в управлението на страната.

Свързването на транспортната и енергийната инфраструктура на държавите от Югоизточна Европа увеличава стабилността и е фактор за привличането на повече инвестиции в региона, беше отбелязано още на срещата.

Подчертана беше и необходимостта от диверсифициране на енергийните източници чрез изграждането на интерконекторни връзки между страните от региона.

По време на срещата президентът Росен Плевнелиев изрази надеждата си за скорошно премахване на визовите ограничения пред българските граждани, които пътуват до САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
1000 преди 10 години
Най добре ще е САЩ да спрат да ни помагат да модернизираме армията си,че нищо не остана вече!!!
176
0
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Росене, ти направо, ако можеш да дадеш цялата страна на САЩ да ни ръкводи, ако може една тяхна колония да им станем най-добре ще ти е на тебе и на приятелчетата ти от кръга Капитал.
175
0
 
2
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Целия този цирк е заради Плевнелиев. Как може да слугува на Сорос и да ощетява българския народ? Как може да е толкова зависим от икономическите кръгове и да върти далавери тайно с Иво Прокопиев? Ако това ставаше в нормална държава от ЕС, то до сега да е бил принуден да си подаде оставката, но достойнство в неговия случай няма!
174
0
 
1
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
От това изявление нищо не става ясно! Да не говорим, че ние нямаме армия и няма какво да модернизираме. Но това е друг въпрос :)
173
0
 
0
 
! Отговори
macintosh преди 10 години
Тоя Плевнелиев верно не знае на кой свят се анмира. Така като го гледате имали вид на върховен главнокомандващ военните сили на България? На мен ми прилчиа на мишок и в никакъв случай не на лидер или командир.
172
0
 
0
 
! Отговори
Na Rosen priyatelya преди 10 години
дружества са закупени чрез Работническо-мениджърска приватизация, като за тях реално са платени само по 350 хил. долара в брой за дружество, а останалата част от сделката е погасена с фалшиви зункове, напечатани в кърджалийска печатница. Икономисти коментират, че тези сделки са образцов пример за кражба от държавата. Кандидат за Каолин е бил белгийски фонд, готов да инвестира тогава 20 млн. германски марки.
171
0
 
0
 
! Отговори
Na Rosen priyatelya преди 10 години
Дължи над 605 000 000 лева на кредиториРодните олигарси осиротяха, след като медийният магнат и неуспял банкер Иво Прокопиев напусна България и реши от края на миналата година да живее със семейството си в Азия. Прокопиев се славеше доскоро като единствения десен или син олигарх, но не дочака българското издание на Форбс да преброи гордоRead more: bulblog/?p=2576#ixzz2xcNoe2tK
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kak za kolko,za edna Pishak razbira se.
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До обективна реалностТо Ппрокопиев го купиха от,, Америка за България,, за 5 мил.,които наляха в Икономедия вклю. създаването на Протестна мрежа.Пита се -За колко се е продал Роската?
168
0
 
0
 
! Отговори
na Misho priyatelya преди 10 години
Иво Прокопиев: :Ако има кръг "Капитал", това са хората, които искат държавата да се развива по правилата
167
0
 
1
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
Сериозно, а какво ще поискат в замяна, то е ясно де - златото, ние друго нямаме. Иначе Плевнелиев в желанието си да им се натегне може да ни вкара в голяма беда с Русия, от която според него не сме били чак толкова зависими.
166
0
 
1
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
САЩ ще модернизира ве съществуваща Армия на България, а доколкото до интелигентната отбрана с такива "интилигентни" политици като роската, и отбраната ни автоматично става интелигентна
165
0
 
0
 
! Отговори
e преди 10 години
Световната история не познава случай на голям военен исторически или икономически конфликт,без в основата на които да не е замесен евреи-ционисти или формированията им.Такава е историята на капитализма(ционизма) и на САЩ.Първата и Втората световни войни,както след налаганетона ционизма след Втората,като официална "ценност"-до ден днешен.А иначе Плевнелиев е от най-жалките "политици".Чист "Педи-гри-пал".
164
0
 
10
 
! Отговори
222 преди 10 години
След 2 световна война, СССР въоръжи армията ни, облече войниците. Сега някои го наричат окупатор. Въпросът е "кой окупатор въоръжава чужда армия?". Само че по въпроса се мълчи и младите са в заблуда. САЩ ще ни въоръжат , но ще истискат и последния ни цент за това, а не безплатно. Правете си изводи.
163
0
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Този съд ще има страшно много работа не само със самолетите, а например и със:- Сделката за "Кугърите" е най-отвратителното разхищение и кражба на държавни средства, защото имаме напълно изправни вертолети Ми-17 годни да летят в облаци и при обледеняване, които са с 40% по-добри характеристики и са десет пъти по-евтини. Модернизацията им с помощта на Израел ги правеше едни от най-боеспособните военно-транспортни вертолети в НАТО, при смешно ниската цена на "летателен час", от 1500 долара... и 1 000 (хиляда) пъти по-евтина модернизация, спрямо новите и безполезни Кугъри, при това с участи
162
2
 
4
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Примерно - Даваме на Швеция 1.0 милиард Евро за нови самолети Грипен, срещу което Швеция, при 120% офсет (какъвто предложиха на Чехия, Полша и Унгария), с техни пари построяват в България цивилни (или цивилни и военни) заводи, за 1.2 милиарда Евро...!!!- ТАКА ПАРИТЕ НИ ЗА ОРЪЖИЯ МОГАТ ДА СЕ ВЪРНАТ КАТО СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ОБНОВЯВАНЕ НА ИНДУСТРИЯТА НИ!!!Освен това - Шведите комплектоват самолета с Въздушни командни пунктове (тип АУАКС), земен команден пункт за Въздушен, земен и морски суверенитет. Системата е интегрирана с Натовските АУАКС и се нарича - "Стина" , а това не се пр
161
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Безспорно за армията не може да става дума защото няма такава, а за жандармерията. Управляващата ни каста има нужда от сигурност и евреите ще й го доставят.
160
0
 
5
 
! Отговори
До Б преди 10 години
И като замахнеш с компютъра или телефона, и като го праснеш по главата лошия враг, ще види той! Льольо смотан, войната се води с други средства! Изцяло подкрепям Йово!Ще добавя, че през тези години купихме няколко "Пилатус"- с тях може да се гордее всеки аерокляуб.Но няма до купим и един Як-130, щото са руски, най-много един-два Аеромаччи (макаронджийския вариант на Як).Онзи *** Аню искаше да купи F-16 от Португалия, някои летяли преди в USAF.Стояли са на 200 м от океана, а там -сол във възд
159
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
имат право в едно май, не е добре да ставаме прекалено зависими и от русия
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Т.е. Ще ни създаде армия?!?!?!?!Щото в музея има повече оръжие, отколкото при каките, дето ги назначиха за "армия" в последните години?Браво на САЩ!