Не са докладвали на Орешарски за нарушено въздушно пространство

България има балансирана позиция за Украйна, твърди премиерът
Обновена: 2 апр 2014 15:15 | 2 апр 2014 15:12, Камелия Цветанова
68
Не са докладвали на Орешарски за нарушено въздушно пространство
Снимка: архив Булфото

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че на него не са му докладвали българското въздушно пространство да е било нарушавано.

„Другото са хипотези”, коментира той, след като във вторник президентът Росен Плевнелиев заподозря Русия, че умишлено провокира извънредни полети на бойната ни авиация, за да намали летателния ресурс на българските изтребители МиГ 29, който пряко зависи от руската страна.

Още по темата
„Българското правителство има изключително балансирана позиция по отношение на кризата в Украйна и в частност отношенията Украйна - Русия. Ние бихме искали и се надяваме да не се стигне до трети кръг широкомащабни санкции срещу Русия поради негативния ефект, който ще имат, и по-специално в източната част на континента”, коментира още премиерът. Той настоя, че във всичките си действия правителството се ръководи от българските интереси. „Моята позиция е ясна от самото начало и винаги съм бил за дипломатическо решаване на кризата”, добави Орешарски.

Премиерът призна, че има евросредства под риск за земеделието, но се работи в посока да се избегне евентуалното спиране на финансирането.

Все още не е ясно кога НСО ще има нов шеф, след като ген. Тодор Коджейков подаде оставка, която мотивира с лични причини. „Консултираме се с президента Росен Плевнелиев, кандидатурата трябва да е приемлива и за двете страни”, обясни Орешарски и добави, че правителството избира шеф на службата, но президентът го назначава и ако една от двете страни не е съгласна, НСО няма да има началник.

Премиерът заяви още, че с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, която беше на посещение у нас, не е обсъждан въпросът за дислоциране у нас на американски бойни части заради кризата в Украйна.

Заради липсата на информация около посещението на Нюланд лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска подробности за посещението от Орешарски. Националистът припомни и интервю на военния министър от понеделник, в което той обяви, че у нас може да бъдат предислоцирани американски бойни части. „Всичко това са опасни игри на САЩ, ние трябва да сме против. Обявихте ли пред Нюланд, че България ще е срещу всякакви опасни военни авантюри на Америка у нас?”, попита Сидеров.

„По време на срещата не сме обсъждали военни аспекти на кризата в Украйна”, каза Орешарски. Той обясни, че са дебатирани само дипломатически въпроси около ситуацията там. Премиерът е обяснил на американската дипломатка и какви биха били последствията за България от евентуално налагане на санкции срещу Русия. По думите на Орешарски Нюланд се отнесла с разбиране към позицията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
6
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
новината на деня-наш *** ще отива доброволец да плаши с прашка Путин.но първо ще измие чиниите у дома ще изпере ,изглади и тръгва.дупе да му е яко на Путин ако командоса от българските спецчасти *** го уцели.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
искаме предсрочни общи избори
54
1
 
11
 
! Отговори
пенислав преди 10 години
Полуидиота назначен за президент на България уверено води страната ни към конфликт с Русия и поредната национална катастрофа.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Унижена армия, бедност, глад, нищета, мизерия. България е била една селска държавица. За мен Ньойският договор е унизителен. Този договор трябва да бъде припомнян на сегашните политици и той да бъде като обица на ухото докъде може да стигне една държава, ако не може да подбере добре своите партньори и да намери свое лоби, както и когато не може да си използва добре експертите.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Александър Гребенаров: Ньойският договор от 1919 г. трябва да бъде като обица на ухото за всички български политици27 Ноември 2009 | 06:00 | Агенция "Фокус"
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И да не забравяме че след освобождението на България сме се срещнали с Руснаците с оръжие в ръка,един срещу друг за Добруджа.На скоро дори поправиха една НЕ правда като сложиха паметник на нашия генерал,, преборил ,,до крак донските казаци биещи се срещу нас.Жалко че не всичко в нашата история го има в учебниците ни.
50
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
rusofilite sega = turkofilite do 1878 g.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави си 51, и го каза много точно. На никой цар или президент не му пука за собствения народ, камоли за чуждите, там важи правилото "интереса клати феса". Но ето това - "Руският войник се е борил за българския си православен брат" е важното! Подобна близост и отношение няма да видим никога от американци, англичани или каквито и да е други - за тях ние сме странни и чужди хора. В Западна Европа например "българин" се свързва автоматично с крадливи тъмнокожи пришълци или ***.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тебе никой не те бръсне за слива бе, калинко, защо въобще си мислиш, че някой на теб нещо ще докладва... Ти само изпълняваш заповеди...
47
5
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Русия може да ни е освободила, но никога не е искала силна българска държава. Русия винаги е искала една балканска кукла на конци, която да води за носа. Стамболов се опълчи на тези руски планове и видяхте как свърши. Руският войник се е борил за българския си православен брат, но руският цар никога не е мислил за българина, а само за налагане на влияние в нашия балкански регион. Дори с цената на разцепление на българските територии. И това не са теории, а доказани исторически факти.
46
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 години
Естествено, моите коментари са затрити.До "българина", дето щял да реже руски глави: мижитурко, в мен има повече българска кръв, отколкото в цялата ти рода. Моли се на Бог да не се наложи на България да й трябват такива като мен, ще лошо ни се пише на всички. Тогава ще те видим колко ще режеш глави... скрит под полата на майка си, спечен от шубе!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kogato svalqt edin ,togava shte povqrvat .
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 46Какъв нож ни е забивала Русия и защо заради нея сме малка държава, я да вземеш да дадеш малко факти? Или си от тези психично болните атакистчета, които знаят само да мучат "България" и приемат това за патриотизъм от най-висше естество. Та хайде, слушам те "братле"?
43
4
 
7
 
! Отговори
Симо преди 10 години
За сметка на това, сигурно редовно му докладват с колко му е набъбнала сметката, след поредната измама, на гърба на бедния народ.
42
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименхаххахаа :)) как да не се карам за глупости брато ..не виждаш ли как мислят една голяма част от нашите братя ? та те обичат русия повече от собствената си държава братле, как е възможно да се случва това!? как? И после ми викат , че били патриоти ..руски патриоти да ама български определено не ...това е неква лудница ..да боготвориш няква нация която ти е забивала нож не по малко от 100 пъти и заради нея България е толкова малка на картата това са си факти!! Това е лудница!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 45 МОМЧЕТА , НЕ СЕ КАРАЙТЕ ЗА ГЛУПОСТИ ...
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 44кажи го това на Генерал Колев (знам че незнаеш кой е той)... ти си скапан предател ! Махай се и ти за Русия прости *** необразовани долни руснаци пяници !!! МАРШ!
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименс този си коментара само едно ми показваш ...ти никога неможе да се наричаш Българин , никога!!!!!!! Щом поставяш ЧУЖДА държава над собствената си МАЙКА!!! Долни комунистически ...това сте вие ...за вас род, народ и националност не съществува и никога няма да съществува!!!!!! Марш за русия поредния ***!! Колкото по бързо ви изгоним от България толкова по бързо ще се оправим!!! Махайте се чуждоземци !!
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 41Смотаняк, свободата на България е подарена от жертвата на стотици хиляди руски войници. На такива неблагодарни животни навремето директно за рязали зелките без много обяснения. Предполагам си ***, те разсъждават така.
37
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимени в пъти по голям роб е била България!! аре махай се за Русия дибил ..още един промит комунистически мозък ...марш в русия изчадие!!!