Вигенин: Ще разчитаме на Русия за поддръжката на МиГ-овете

България праща наблюдатели на изборите в Украйна
Обновена: 2 апр 2014 20:28 | 2 апр 2014 20:28, Елка Василева
84
Вигенин: Ще разчитаме на Русия за поддръжката на МиГ-овете
Кристиан Вигенин. Снимка: архив, БТА

Решението на НАТО да преустанови военния и гражданския диалог с Русия не засяга двустранното военно-техническо сътрудничество. България ще продължи да разчита на руската страна за поддръжката на изтребителите МиГ, съобщи министър Кристиан Вигенин в Брюкселу цитиран от БНР.

България не е единствената страна от НАТО, която ще продължи военно-техническото сътрудничество с Русия, а осигуряването на поддръжка и материали за МиГ-овете от руска страна никога досега не е било проблем за Алианса, обясни Вигенин.

„Нашите партньори много добре знаят с какви самолети ние разполагаме. За тях е много добре известно, че в голяма степен зависим от сътрудничеството с Русия“, каза външният министър.

Още по темата
Засега няма проблем с изпълнението на ангажиментите на Русия, посочи Вигенин.

По повод информацията за полети на руски самолети Вигенин подчерта, че въздушното ни пространство не е било нарушавано и че България не е сред страните, които искат подкрепа или засилено присъствие от страна на НАТО.

„На този етап очевидно преценката е, че нямаме нужда от допълнителна подкрепа или допълнителни сили, които да се разположат на територията на България. Нашите военновъздушни сили се справят със ситуацията“, посочи Вигенин.

Не бива да се подценява решимостта на Алианса да отговори на бъдещи заплахи от Русия, но НАТО трябва внимателно да преценява решенията и действията си, за да не се окаже, че те са прибързани  и емоционални, заяви Вигенин. Това в никакъв случай не значи, че ние трябва да правим компромис, че не трябва трезво да оценяваме заплахите, които възникват, но в същото време разумно да преценяваме следващите стъпки за да не се окажем в позицията на организацията или страната, която вместо да работи за деескалация на напрежението, всъщност влиза в една спирала на взаимни обвинения, санкции, противопоставяне, посочи още той.

Външният министър съобщи също така, че България ще участва в мисията на ОССЕ в Украйна и ще изпрати наблюдатели за предстоящите там избори през май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
14
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Преди малко шефът на руската ВТБ е изразил необходимостта Русия да започне да се разплаща с всичките си търговски партньори в рубли!Ми сега какво ще правим с тези долари и евра?ДНЕС, защо не съобщавате тази важна новина?!
51
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей Вагин ти последно знаеш ли какво искаш.
50
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПачаманСлед 1876г. един френски вестник пише:Избиват цял един народ..къде..! в Европа.Знае ли някой? Само един , целия свят.Виждат ли го Европейските правителства , НЕ!!Всичко в Европа е на ниво интелектуални драскачи.Само Русия се вдига всенародно движение за спасение на братята славяни.А ние само ги плюем.Неблагодарно племе сме!!!
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В САЩ се води истинска война срещу средната класа.
48
5
 
4
 
! Отговори
dokazano преди 10 години
Segashnite rusofili sa naslednici na "turkofilite" do 1878g.Strahlivci I bezrodnici.
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Вигенин , защо бехте в Киев при майдановците, м-р Найденов какви ги приказва, какви санкции ще налагане на братска Русия, която си е в законното прави за Крим още повече , че имаше безупречен референдум? Къде сте господа социалисти? разкрачени да уождате и на НАТО и на Руссия. Не става ! Без руските пазари България няма да мръдне , ще ни чака още мизерия, нови заеми и нищета.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОБЪРКАЛ СИ СЕ 50...Не знам , но когато някой реши ,че мрази русите просто не се получава да го убедиш в обратното.-Ама как Лукойл -Нефтохим на загуба ,след като той е най големия вносител на данъци в България.-Нашите от 25 години лижат *** на европа и америка, и сме я докарали...-Защо се продължава със синонима комунизъм и руснаци??????? - Ами нали БСП и Царя ни вкараха в ЕС и НАТО.Отказват се от АЕЦ БЕЛЕНЕ който е почти готов, но ще строят тепърва 7 блок на Козлодуй с US реактор..
45
4
 
24
 
! Отговори
Пачаман преди 10 години
До Анонимен 48 А Американците какво добро са направили. Избиха хиляди Българи с бомбардировките 1944г.Сега като съюзници от 9 милионен народ се стопихме до 6,5млн.Разрушиха ни заводите , икономиката ,сел. стопанство, изнасат ни златотои провеждат геноцид над етноса ни.Нали тръгнахме със САЩ и стигнахме до,,в *** ***,,Сигурно паметника на Шипка е построен заради някое, зло дето са ни сторили.Абе поне мааалко се замисляй ,преди да пишеш папагалщини . Тъпунгерщина....!!!!
44
3
 
10
 
! Отговори
Николайш преди 10 години
До НянгоНие сега сме близки с турците и хамериканците Нянго и просто сме цъфнали и вързали.Живеем си прекрасно, най бедните в Европа, най застаряваща нация в света, най топяща се нация в света,а по всички отрицателни неща водим хорото.Просто разкош......Май пак объркахме посоките!!!!!
43
8
 
5
 
! Отговори
ОБЪРКАЛ СИ СЕ 50... преди 10 години
....БКП/БСП СЕ ХРАНЯТ С АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ ...АМА САМО ОТ ХРАНИЛКАТА НА "ЛУКОЙЛ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНЕТА РАФИНЕРИЯ В СВЕТА ....КОЯТО РАБОТИ НА ЗАГУБА "ПО БРАТСКИ"--за нашите политици!!ИДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ЗНАЯТ....ЧЕ РУСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ДУПЕДАВЦИ СЕ ФИНАНСИРАТ ПРЯКО ОТ МОСКВА!!!ТОВА Е "РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА"---ТРОЯНСКИЯ КОН ...В ЕС!
42
2
 
4
 
! Отговори
predlojenie преди 10 години
Da im vurnem MIGovete I da si mobilizirame "inzvunzemnite " I togava G-8 shte stoqt na opashka v Sofia da ni se izvinqvat .A sega seriozno: "Dokato nqma spravedliva namesa ot druga planeta ,idiotshtinite na Zemqta nqma da sprat.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 43 На теб май мозъкът ти лъщи от гладкост. В БСП се хранят с амирихански долари .Далекоглед ли ти трябва да видиш това.Нали с тяхните гласове влязохме в НАТО.И сега се показаха като проамириханска (еврейска) партия. А това за Русия е в гладките мозъци на такива като теб. Младенов= Вигенин.Хвани единият, удари другият .И двамата евреи. И БСП И ГЕРБ и Куневки и Костовци и Барековци и нам си кои,облужват САЩ И Евреите. Хеле пък Бареков- Соломон Паси-евродепутат....
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До цар симеон великиПървото е израз на презрение, а второто - констатация. :)
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 44То не е до обръщането назад. Въпроса е че с раша не можем да вървим напред. Не мога да разбера русифилите - руснаците никога, ама никога не са направили нещо добро не само за България, ами и за никой друг! За кво им лижат задниците? Продажници са това.
38
2
 
4
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Анонимен;и ти незнаеш какво приказваш,първо да го лапаме, се че несме го испускали.ИЛИ НЕМОШЕШ ДА ПРИКАЗВАШ ЧЕ ТИЕ ПЪЛНА ЕВРОГЕЙСКАТА УСТА
37
0
 
3
 
! Отговори
lari преди 10 години
vse sme imali bastuni van6ni ministri no tova sa6testvo unisexs ne se trae!i v kombina s prezident humne kakvo q 4aka balgariq
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НянгоНаучи се да гледаш напред и запомни от мен че докато главата ти е обърната назад неможеш да видиш нищо напред
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП самоотвержено мълчи за руската агресия в Украйна, но щом отворят уста, веднага им лъсват руските рубли по зъбите
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 34Не се тревожи, Ние си плюем не само по Русия, плюем си и по Америка, плюем си и по Европа и по Израел си плюем докато един ден се удавим в собствените си плюнки
33
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До цар симеон великиАма вие не сте го изпускали от уста! Мизерията в България е все от русофили създавана.