Вигенин: Ще разчитаме на Русия за поддръжката на МиГ-овете

България праща наблюдатели на изборите в Украйна
Обновена: 2 апр 2014 20:28 | 2 апр 2014 20:28, Елка Василева
84
Вигенин: Ще разчитаме на Русия за поддръжката на МиГ-овете
Кристиан Вигенин. Снимка: архив, БТА

Решението на НАТО да преустанови военния и гражданския диалог с Русия не засяга двустранното военно-техническо сътрудничество. България ще продължи да разчита на руската страна за поддръжката на изтребителите МиГ, съобщи министър Кристиан Вигенин в Брюкселу цитиран от БНР.

България не е единствената страна от НАТО, която ще продължи военно-техническото сътрудничество с Русия, а осигуряването на поддръжка и материали за МиГ-овете от руска страна никога досега не е било проблем за Алианса, обясни Вигенин.

„Нашите партньори много добре знаят с какви самолети ние разполагаме. За тях е много добре известно, че в голяма степен зависим от сътрудничеството с Русия“, каза външният министър.

Още по темата
Засега няма проблем с изпълнението на ангажиментите на Русия, посочи Вигенин.

По повод информацията за полети на руски самолети Вигенин подчерта, че въздушното ни пространство не е било нарушавано и че България не е сред страните, които искат подкрепа или засилено присъствие от страна на НАТО.

„На този етап очевидно преценката е, че нямаме нужда от допълнителна подкрепа или допълнителни сили, които да се разположат на територията на България. Нашите военновъздушни сили се справят със ситуацията“, посочи Вигенин.

Не бива да се подценява решимостта на Алианса да отговори на бъдещи заплахи от Русия, но НАТО трябва внимателно да преценява решенията и действията си, за да не се окаже, че те са прибързани  и емоционални, заяви Вигенин. Това в никакъв случай не значи, че ние трябва да правим компромис, че не трябва трезво да оценяваме заплахите, които възникват, но в същото време разумно да преценяваме следващите стъпки за да не се окажем в позицията на организацията или страната, която вместо да работи за деескалация на напрежението, всъщност влиза в една спирала на взаимни обвинения, санкции, противопоставяне, посочи още той.

Външният министър съобщи също така, че България ще участва в мисията на ОССЕ в Украйна и ще изпрати наблюдатели за предстоящите там избори през май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А журналистите ни на кой да разчитат за да могат да работят спокойно?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За подръжката на столетницата и атака също.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
долара и еврото е бита карта,обръщам всичко в рубли
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дечицата на бившата номенклатура станаха най-големите капиталисти и ревностни защитници на НАТО. Пълна порнография!!! Народе ***, пак гласувай за всичката тая ***.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички комунисти вън от БГ, кеф ви Северна Корея, кеф ви Русия!Щом защитавате интересите на чужда държава, нямате работа тък!
67
4
 
8
 
! Отговори
ф-1 преди 10 години
Видяхме ги в Ирак прославените мигове, НИТО ЕДИН от тях не излетя!Всички бяха унищожени от фантолите и тателитно насочваните умни алмерикански ракети.Митът за руското оръжие е само за тъпите комунисти и безмозъчните ***, които им вярват.Русия имаше ракетна техника, докато бяха живи германските инженери,отвлечени като животни заедно с целите ракетни фабрики и произвеждащи немски ракети с ПЕТОЛЪЧКИ.Русия произвежда само АЛКОХОЛИЦИ.
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това, че руснаците целят са амортизират самолетите ни за да ни докажт после, че сме зависими от тях, не означава, че не знаем какво означава ПВО. Сърболята цял стелт свалиха, уж беше невидим, та някакъв пиклив амортизиран и технически остарял руски МиГ ли няма да свалим?Ама ми харесва, че Русия зашлеви шамар на хората в България които викаха "Браво на Русия!" и също "Поздравяваме Русия за Крим!"Видяхте ли сега? Русия е и срещу вас! Шпионира ви и иска да ви изтощи силите! А уж сте българи!!!
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е, едно време унищожихте щуките, понеже били немски и ги заменихте с летящи руски ковчези. И после до края *** на дупки на Русия. И сега се чудите защо сте зависими от Русия. Ами ще сте зависими, понеже има *** които и се кланят.
64
2
 
11
 
! Отговори
маалата сигантиа преди 10 години
Е СИЧКО РАЗБИРАМ АМА ТЕ ТОВА НЕ МОЕМ ДА ГО РАЗБЕРМ. Я ЛИ САМ *** ИЛИ ТЕ ТОА НА ФОТОТО? НАЧИ ТОА САКА ДА КАЖЕ СПОРЕТ ТЪПАТА МИ ГЛАВА ЧЕ ЕМ Е У НАТО КИТО СА ПРОТИВ РУСИА ЕМ ШЕ САКА ОТ РУСИТЕ ДА МУ ОПРААТ САМОЛЕТЕТЕ ДА ГИ БОМБИ. ДЕМЕК САКА ДА КАЖЕ ЧЕ С ТЕХНИТЕ КАМАНИ ШЕ ГИ УДРА ПО ГЛАВИТЕ. Е ТЕ ТОВА НЕМА НАЧИН КАК ДА ГО РАЗБЕРЕМ. УЖКИМ САМ УЧИЛ ДО ПЕТИ КЛАС АМА НЕМОЕМ ДА ВДЕНЕМ ТОА КАКВО САКА ДА КАЖЕ. НОГО САМ ПРОС А ТЕ ТОА Е НОГО УМЕН ШЕ ЗНАЕТЕ.
63
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смърт на ЕС и НАТО..
62
1
 
3
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Abe , ge4e Kakvo razbirash ot politika .Xodi se zabavlqvai nqkade s vibratorite i kojenite pra4ki.
61
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айдеее крайно време е да ги пенсионираме тея 30 годишни скъпи куфари и да вземем няколко Юрофайтър-чета. Русия не ги ползва за сериозни работи от 10 години.
60
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 години
S parite ot podrazkata mogat da vzemat novi samoleti v dalgosrocen plan e po evtino otkolkoto da se remontira dopotopna tehnika ruska pri tova
59
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези вече съвсем ни ошашавиха и втрещиха. Кой в България налага санкции на Русия и кой в същото време разчита на същите тези руснаци да му поддържат военната техника с която да участва в операции на военен съюз насочени срещу Русия. Шизофренията на тези които ни управляват е пълна
58
3
 
7
 
! Отговори
boqn преди 10 години
evrein kvo iska6
57
2
 
11
 
! Отговори
луд умора няма преди 10 години
Абе,Вагинчо,каква поддръжка бе.Руснаците ви пуснаха десетина полета на техни самолети,КРАЙ "въздушното ни пространство" и се разбра ,какъв въздух под налягане сме.Президентът и военния министър веднага се ореваха,че руснаците ни срутили противовъздушната отбрана,понеже свършила "нафтата" за самолетите.Че тогава,защо ти са изправни самолети - те и изправните и неизправните,без "нафта" не летят.Я да ти дам една стара идея - закачете на самолетите по един влекач и ги пуснете да патрулират по пътя.
56
1
 
11
 
! Отговори
24 преди 10 години
Двуличие!Този не разбира ли, че това изказване е недопустимо?
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Казвам ви го като джедай, от МиГ по- добро няма, наливаш до капачката и вдигаш самолета, това е Мерцедесът на изтребителите! Ф-ове и Еврофайтери са като Голф 2, трябва да си от Перник та да ги накараш да хвръкнат, мани- мани.
54
19
 
12
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До Анонимен - Руснаците са единствената колоиална държава в света. Още от царско време използват всеки повод да откъснат някоя област или цяла държава от съседите си. В момента т.н. Руска Федерация включва 95 държави, управителите на които се назначават от цар Путин - егати и Федерацията - Чиста Феодална държава. Те с тази цел са използвали и Априлското въстание. Ненапразно всички наши Възрожденци и Революционери са били против тяхната политика.
53
4
 
17
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Много долно момче се оказа този *** Вигенин.Когато си атлантик-сатанист,като напр.С.Паси и държиш на това,ти си достоен за уважение гад.Но когато си член на една партия,на която Русия осигури царуване за период от 45 год. и създаваш илюзия,че осъзнаваш това и си приятелски настроен към тази страна,но в съдбоносен момент се обръщаш категорично срещу нея,то ти си абсолютно недостоен за уважение гад!