Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бисер Миланов пък отрече да е взимал пари от Бойко Борисов и ГЕРБ, но пък призна за суми, получени от Николай Бареков.
200
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Българин 173 --- Абе ти не си българин с тая говнена уста.Ти си *** на БСП ,ДПС и кресльото Бареков! Слушай твоя Станишев: всяко първо изплюто изречетие е срещу ГЕРБ и Б.Борисов!Постоянно е това!Това ни мобилизира срещу говньовци като теб!Прехвърлих си го знаеш!! Като те почетох! Ай кусанатате ...Другите хора са умни,не искат да живеят на заемВсе повече отиваме към фалит под ръководството на Станишев!!
199
6
 
9
 
! Отговори
ОРИГИНАЛна подлога преди 10 години
Пеевската тв7 изрови от нафталина комунистическия вампир- Иван Гарелов и той се престарава в изпълнението на партийните поръчения от Позитано 20! Сигурно затова е избрал това име на предаването си "Оригиналът" - оригиналът на "Панорама" от преди 1989г. когато слугуваше на БКП!
198
0
 
0
 
! Отговори
BOI преди 10 години
DRAGI MI 203...AKO DOBRE SI SLEDIAL SABITIATA PRAZ POSLEDNITE 23-24 GODINI SAM SHTE RAZBERESH.......
197
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дечкоеиииии дечко,що не вземеш да пораснеш,време ти е вече ***ѝ
196
6
 
6
 
! Отговори
Кубрат преди 10 години
Гейберасите са толкова *** и ограничени,че виждат "комунист" във всеки който откровено мрази тъпата мутра.Ами аз съм безпартиен и го мразя,защото засили геноцида над българите и издигна чуждопоклонничеството в култ
195
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бавиш се нещо , изоставаш
194
1
 
1
 
! Отговори
вендуза преди 10 години
До BOIМи кой е виновен - кучето ми ли?
193
4
 
6
 
! Отговори
легия преди 10 години
Винету и Теория и практика на краденето са настолните книги на Боко
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bratya GrimТи скъпи ми Гримчо и брат ти я научете първо четмо и писмо Българско и после пишете простотии те си колкото искате,но вече на роден език.
191
2
 
3
 
! Отговори
BOI преди 10 години
4ERVENI,PROMITI MOZATSI.........BOIKO VI E VINOVEN NALI,NAPRAVO MI SE GADI OT VAS......SMRAD TAKAVA DOLNA...
190
3
 
1
 
! Отговори
чеки преди 10 години
До майнатаймНе вярвам, обича да си хапва, особенно ако е от народното
189
0
 
0
 
! Отговори
пирон преди 10 години
До АнонименТака ще говориш на този дето ти плаща!
188
1
 
3
 
! Отговори
чомак преди 10 години
Като се обиди става още по-жалък!
187
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марш -мръсни червени хиени.
186
4
 
5
 
! Отговори
рапон преди 10 години
Що дърпат на Мутрата опашката?? Да не го закачат, че е крехък!
185
6
 
7
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Русофилщината и соца които въврят ръка за ръка ще погубят България трябва да се изнасяме докато не са затворили границите. *** като усетятят че ще останат баз хора които да им работят ще го направят
184
4
 
2
 
! Отговори
майнатайм преди 10 години
бойко ще обяви гладна стачка
183
9
 
6
 
! Отговори
дечко преди 10 години
До Анонименименно, ГЕРБ опоска България, а народа ако е *** да върне Простия
182
4
 
2
 
! Отговори
рикардо преди 10 години
Ало, журналистите много ви моля, Бойко не е свикнал на такова отношение, ама то Пеевски като си прибра чадърчето и дъжда заваля