Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те,болшевиките опропастиха майка България,а народа ни оскотя.Наглостта им за Карадере преля чашата.Народа ни е наивен и се хваща на обещанията и манипулациите на школувания в КГБ Сергейчо.
180
0
 
5
 
! Отговори
златен лев преди 10 години
До алфДр . Алф , не е хубаво да агитираш с Американско име ,избери си съветско , ще ти отива повече ..........:) Не се свършиха проф - председателите и мързеливите партийни секретари...от такива сме на дъното...
179
3
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Червените приватизатори свалиха Бойко с режисурата за Костинброд.Сега агент от ДС Гарелов изпълни друга поръчка на Станишев.Змията хапела когато е притисната в ъгъла...
178
3
 
4
 
! Отговори
bratya Grim преди 10 години
Nikoy po-dobre ot teb samiya ne moje da go napravi,g-n Borisov!Taka ''hubavo''ni redi6 i izvan predelite na stranata ni,4e da se sramuvame da kazvame 4e sme balgari!Otvra6tavam se ot teb-ot naglostta ti,ot bezo4ieto i jajdata ti da si vav vlastta na vsyaka cena!A vsi4ko tova me kara da govorya bez u4tivata forma na obra6tenie!!!
177
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ ОТНОВО ЩЕ СА НА ВЛАСТ И ОРЕШАРОВАТА МАФИЯ ОТИВАТ ТАМ КАДЕТО ИМ Е МЯСТОТО.САМО ГЕРБ !
176
8
 
7
 
! Отговори
до 180 преди 10 години
През своето пагубно и фатално за страната управление,ГЕРБ (гроб) направиха толкова поразии и щети,колкото всичките им предшественици за 20 години ! Ето за това иде реч
175
2
 
5
 
! Отговори
Сретен Йосич преди 10 години
Поздрави на Меркел и на Бисер петното
174
3
 
6
 
! Отговори
примерен бандюга преди 10 години
А до арменския поп писа ли?
173
6
 
11
 
! Отговори
иво преди 10 години
Съди ги до дупка тези манипулатори ..Народа е с теб! Долу червените бандюги
172
4
 
9
 
! Отговори
анонимен 180 преди 10 години
Фактите са си факти! Колкото и да слагате минуси, червени платени драскачи, историята не можете да промените! Лъгаха ни всички през този 23-годишен преход, и Доган, и Костов, и царя, и Станишев, и сега Орешарски!
171
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
За последните 23 години ГЕРБ и само ГЕРБ е виновен! Доган е чист! Царят е чист! Костов е чист! Станишев е чист! Герб затри България, през всичките тези 23 години!
170
4
 
10
 
! Отговори
гълъб преди 10 години
Баце ,я кажи как ключов свидетел по дело,свързано с името ти ,се "самоубива" с белезници на ръцете и охраняван от 4-*** полиоцаи
169
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам точно и със сигурност какъв е Борисов, но почти 100% съм сигурен, че Бареков, Гарелов и други от същата шайка са гнусни и долнопробни ***. Мнението ми е, че който гласува за откаченяка и палячото Бареков и придружителите му е или изцяло заблуден (значи и ***), или и той е *** като тях. Какъвто и да е Борисов, споменатите от мен гнусници и компания са много по-долу от него!
168
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах това интервю. Никой не може да вкара в устата на това същество документираните слова. Сега, когато се е чул от позицията на накиснат в резултатите на собственото му самодоволоство, сам се възмущава. Тук няма Мишо Бирата и *** в Банкя. Това са реални изказвания, които може би малцина са чули, разбрали, някои се правят на недочули.Никой не може да го злепостави така, както той сам се злепоставя! Жалкото е, че приказва дивотии и навън и там си мислят, че всички сме тъпънари като него.
167
11
 
9
 
! Отговори
Трагедия преди 10 години
Трагедия господа,голяма трагедия и срам за България,че все още има хора,които биха гласували за този престъпник от снимката.И след това казват,че американците,турците и руснаците ни били виновни...
166
2
 
3
 
! Отговори
непукист преди 10 години
gost55, за човек на 35 правиш повече правописни грешки от допустимото. Коментарът ми не е за това, за кого ще гласуваш или не. А затова, че няма разлика между хора, които си продават *** или гласа. Коментарът ми е за това, че в началото форумите бяха среда за изразяване на неопосредени мнения, но за съжаление вече не са нищо друго, а просто маша за моделиране на мнения. Сега враговете на герб са повече, преди гъзоблизците на герб има болшинство. Каква ли е зависимостта?
165
9
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме"Тебе никой не може да те злепостави,защото ти така добре го правиш ,че няма нужда.Много пъти съм казвал ,че изглеждаш по- умен и интелигентен когато мълчиш.
164
13
 
20
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
До непукист Аз съм млад човек на 35 и на евроизборите ще гласувам против българоубийеците от герб.Само и само да видя отново насраните *** на бойко медотиев борисов по прякор боко *** ,гъзоблизците му и техните безмозъщни герберски *** платени от цветан цветанов да защитават всеки ден по форумите тиквона на снимката
163
13
 
21
 
! Отговори
алф преди 10 години
България вън от ЕС и НАТО ! Който е ЗА + , който е против
162
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешното е, че Боко се е свързал с такива ***, за да му помогнат да се върне на власт. ГЕРБ и Борисов никога повече няма да управляват!