Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко се подигра с всичките си избиратели. Това е само едно от паденията му.
160
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петното отрича,съртниците му го твърдят.Да,протестите бяха партийни и платени!Боко няма да ти мине номера,няма.
159
10
 
13
 
! Отговори
непукист преди 10 години
Интересно нещо става по форумите. Дописката не съдържа коментари, а само преразказ. Но всички коментари са от язвителни по-язвителни спрямо лицето Борисов, без никаква връзка с дописката. Или хората го ненавиждат и в червата (което не излиза съвсем така по време на избори) или заработват някой лев под всяка статия, в която се споменава Борисов. Няма лошо да си ***, просто няма разлика с тези, които в деня на изборите си продават гласовете.
158
8
 
6
 
! Отговори
смях и плач преди 10 години
Какво ще рече "Български парадокс" ? Ами това е когато всички се надяват да се изпълнят исканията на Волен Сидеров,но в същото време гласуват за мафията (ГЕРБ,БСП,ДПС,деформаторски блок и прочее майкопродажници )
157
6
 
19
 
! Отговори
Долу Тиквоча преди 10 години
Борисов обеща 500 хил. лева за сблъсък с полицията.Планът беше, когато излезем на протест, да се сформират групи, които да предизвикат сблъсък с органите на реда с цел радикализиране, с което да се свали кабинетът. Ако го изпълним, ни беше обещана паричната сума от 500 000 лева и да заместим ПП Атака в парламента, разказа Бонев, предаде "Фокус".
156
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименгоспод се е смилил над теб ,изпразнил ти е чивията да не ти тежи....*** червено !
155
4
 
7
 
! Отговори
Cicilia Ciganer преди 10 години
chestit praznik bratya i sestri ***!
154
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко ще си отиде. Той дори си е отишъл, но още не го знае, но с него ще си заминат и всички медии, включително тия на инвестора които го пробутваха като "десен". С тях и всички нещастни журналистчета :))
153
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В каква жалка картинка се е превърнал тоя повреден от власта човек! Готов е да продаде и майка си ако това ще го върне на власт! Борисов , явно не може да се примири , че не е , а и никога няма да бъде вече Премиер , но ще се наложи !Боже смили се над тоя *** , отърви го от мъките му по някакъв начин!!!
152
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aко лидерите на ГЕРБ бъдат вкарани в затвора, не само ще се вдигне рязко рейтинга на съда и прокуратурата, но и на правителството, което със сигурност ще получи и втори мандат за успешно управление, което е допринесло най - после да бъдат осъдят политици - престъпници в България.
151
6
 
18
 
! Отговори
Банкянско Рапонче преди 10 години
Как може да ме обвиняват в нещо, което и да съм направил никога няма да призная, освен ако има записи. А дори и да има такива- те са фалшифицирани и на тях не съм аз. Аз съм недосегаем от Закона и не ми пука за вас, Матряла. На изборите пак ще гласувате за Мен, това е истината.
150
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха-ха, лъснаха им по$$раните заDDници на герберастите, които цяло лято правеха пърформънсчета по жълтите павета. Добре, че управляващите проявиха разум и не се вързаха на провокациите. Защото Мутрата в ламтежа си за власт, няма да се посвени да хвърли България и в Гражданска война.
149
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудовищни са напъните на медиите да върнат Мутрата и неграмотниците му на власт, но ако успят, то ще е до зимата, когато цената на тока рязко ще скочи и Мутрьо отново ще бъде изгонен с камъни от властта.
148
7
 
4
 
! Отговори
ххх преди 10 години
до георги георгиеев транвай няма как да станеш тъй като такова превозно средство още не е измислено ***!в софия има траМваи!ела да се повозиш.
147
11
 
12
 
! Отговори
avatar преди 10 години
Най-добрите *** и турци са МЪРТВИТЕ *** и ***!...Затривате държавата, платени ***!
146
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам да се купи на герберските безмозъщни *** на боко *** и на всички българоубийеци от герб памперси.Ще на 25 май 2014 на евроизборите кото разберът ще резултатът не е в тяхна полза ще се *** в гащите от яд.
145
12
 
13
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
До НагоренПопокатепетъл Аз пък виждам ще герберските безмозъщни *** които са били облогодетсване от управлението на българоубийеците от герб защитават боко *** и гъзоблизците му щото са същите като него.Има една поговорка краставите магарета се надушват отдалеч.
144
17
 
24
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Айде, червените *** пак се развъртяха наоколо и въздухът замириса на фекалии. Тролчета, толкова много миришете, че от се надушвате от километър. Бързо всички в централата на БСП да си вземете хонорара от Кутев и Йотова. Какво е различното между червения *** и ***? - Нищо. И двамата миришат, и двамата са готови *** си да дадат за пари, и двамата се множат на поразия. Обяснете, ***, колко е ценоразписът на Кутев за цъкане на минуси и писане на антикоментари?Стига ли ви за 1 хляб?
143
20
 
17
 
! Отговори
AXAT преди 10 години
Айде Бойко инфантилен, с мания за величие, с абстиненция за власт (туй дето е *** - башка)... Ами тия дето му се вържат на акъла да го искат пак на власт на тях аджеба колко им е акъла
142
20
 
22
 
! Отговори
BAPHA преди 10 години
Крадливата мутра от Банкя ,който съсипа държавата има наглостта да говори за правила и закони.