Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
17
 
19
 
! Отговори
SLAV преди 10 години
Бойче не се опитвай да умуваш и да шикалкавиш. Първото е доказано, че не ти се отдава, а на второто му мина времето-търпяхме го цели 4г
140
17
 
12
 
! Отговори
ZARA преди 10 години
с Станишев не иска дебат,за биратаи петното не каза, на Гарелов върза тенекия или яко се е спекъл или са му объркали антидепресантите
139
17
 
20
 
! Отговори
petev преди 10 години
Кой се страхува от гласа на народа ? ГЕРБ!
138
17
 
17
 
! Отговори
tkolev преди 10 години
да позира Тиквю-Будин го умее най-добре, но на кражбите е цар
137
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
започва яко да смърдина развалени герберуги
136
15
 
22
 
! Отговори
КОКО преди 10 години
Не бива да подценяваме ГЕРБ.Сърбахме им попарата докато бяха на власт чрез долни фалшификации.Те са готови на всичко,за да се върнат отново във властта!
135
5
 
10
 
! Отговори
batista преди 10 години
ако това се беше случило с друг до сега щяха да го разкостят,но понеже се случи с тиквата ей на..
134
12
 
13
 
! Отговори
ahil преди 10 години
Тиквата от Банкя само си е загубила парите и времето, накрая пак не му се получи схемата. Сега ще духа супата!
133
4
 
9
 
! Отговори
1876 преди 10 години
bg medii sa mafia
132
8
 
13
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 10 години
Ако Бойко сам е написал това писмо до СЕМ, то да стана транвай...толкова стилистично и грамотно написан текст Бойко не може да произведе...
131
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Най мръсната *** в България се казва всички българоубийеици от герб начело със боко *** и техните безмозъщни герберски ***.
130
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като видя снимката на бойко медотиев борисов по прякор боко *** ми иде да се изповърна върху грозната му мутренска шапарска физиономия.
129
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 28 Най големия *** и *** в България се нарича бойко медотиев борисов със прякор боко ***.
128
12
 
19
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Най-краткият виц : " Борисов писа " .
127
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dreme mu na Budia. nekakf Gerelof?vaznoto e 4e vestnicite i tv-tta sa plni s oblika na pobeditelia opozicioner- gpokazvat ni sadranite keloti na baba mu ruska ot selo germanci i jitelka na mongolia
126
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По времето на българоубийеците от герб се струеха единствено магистрали.Нищо друго не се правеше.Е съжалявам аз асфалт не ям.Герб не увеличиха пенсиите на възрастите хора не се погрижиха за майките които не могат да имат деца.Бяхме много зле благодарение на боко *** и гъзоблизците му които обслужваха и облагодетсваха само герберските безмозъщни *** за другата част от българския народ хич не им пукаше.
125
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Внимание внимание пинокио цветан цветанов е платил хилидарки пари от нашите данъци на герберските безмозъщни *** за да хвалят по форумите всеки ден този *** на снимката със прякор боко *** и малоумната му партия българоубийеците от герб.
124
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Журналист, агент на ДС, член на БКП, слуга на ДПС = Гарелов
123
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много простотия еиииии.
122
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов писа до СЕМ . Ха ха вица на деня Борисов и писане. Човек който сам си призна преди време, че има едно едничко писмо писано от него до майка си по време на обучението си в милиционерската школа