ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!

Кунева: За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш
Обновена: 10 апр 2014 20:31 | 10 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
68
ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Щом преценява личността на Пеевски за най-подходяща, ДПС носи отговорност за този избор. Така лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира номинациите на Делян Пеевски за евродепутат от структури на ДПС.

Избирателите на ДПС могат да сложат знак срещу името му като преференция, каза тя и допълни, че отговорното политическо поведение на партиите изисква те да разговарят с цялото общество, а не да се затварят в собствените си представи. Човек, стъпил на политическата писта, е вече част от едно състезание, заяви Кунева.

Тя подчерта, че когато Реформаторският блок я е обявил за водач на евролистата си, „се стъпи на проучване, обществено допитане, ясна социология, а не просто се взе под внимание моето минало като първи български еврокомисар, европеец и комисар на годината, бивш главен преговарящ с ЕС“. Хората бяха питани за сегашното им мнение, коментира Кунева, цитирана от пресцентъра на РБ.

В Разград Кунева заяви още, че „ние сме интелигентна нация и очакваме такова управление“.

Ако образованието се реформира, ще сме известни с него, а не с корупцията си. Потребни са дългосрочни реформи в образованието и здравеопазването,  в правосъдието и бизнес-средата, убедена е тя.

По думите й с корумпирана среда и разделяне на „свои и чужди“ ръст в икономиката не се прави.

Според Кунева с временната заетост се изкривява работната среда, която осигурява за няколко месеца комфорт на управляващите, но принуждава хората да гласуват по определен начин и реално не създава трайни работни места.

За съжаление в България без „връзки“ не може да оцелееш, способните хора са изтласквани встрани и съсипвани от корупцията. Хората напускат страната заради липса на справедливост, каза Меглена Кунева и допълни, че обединението на партиите от Реформаторския блок е важно именно затова, защото заедно ще се борят срещу тази незавидна реалност.

Тя заяви, че нейният приоритет в Европейския парламент ще е създаването на Европейски енергиен съюз, в основата на който да е България и националният ни интерес, защото това ще даде 30 % по-евтин газ и за потребители, и за индустрия.

Ще се занимавам и със защита на потребителите, каза още водачът на евролистата на Реформаторския блок за своите приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
23
 
! Отговори
Г-жа Йес преди 10 години
Брюксел: Ще ви затворим блоковете!Г-жа Йес: Йес,йесБрюксел: Ще затворите заводите за да купувате от нас!Г-жа Йес: Йес,йесБрюксел:Ще ви намалим заплати и пенсии да ви държим изкъсо!Г-жа Йес: Йес ,йес.....
32
7
 
19
 
! Отговори
Веселин преди 10 години
И тая и Тиквата са *** на Брюксел! Как не разбират,че скоро ЕС ще се разпадне и нашата история ще отчете, като голяма грешка членството ни там!
31
6
 
12
 
! Отговори
!!!! преди 10 години
Алоуууу Кунке ти ли ще кажеш кого да избере електората на ДПС.... гледайте си работата Пеевски ПРЕЗИДЕНТ!!!!!!!!
30
4
 
11
 
! Отговори
az- преди 10 години
Ох баба Пръмова пак не схванала нищо. Бульо Пръмова скии как сега стоят нещата. Правителството на Тиквуна видна мутра беше свалено, защото на хората им писна едни и същи мутри да ги лъжат. Това правителство се крепи на магия, щото самото то още не знае на къде да падне. *** всичко това не е разни компрометирани елементи кат тебе да се намърдат я в Европата я у местния парламент.Как да ви се каже на всички - не ви щем вече. Искаме нови необременени с произход и минало хора. Вие сте за пенсия
29
3
 
7
 
! Отговори
не се лъжете преди 10 години
Пръмова иска само службата. И после сдава електората си. Не забравяйте, че много разочаровани от СДС отидоха при испанския дипломиран старшина, герб и при нея...след изборите повече няма да чуем за нея.
28
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Кунева, нито ти, нито Пеевски сте подходящи за Европейския парламент! Достатъчно сте компрометирани! Хората ще ви го кажат на 25 -ти май!
27
5
 
11
 
! Отговори
Пачаман преди 10 години
До журналист Що забравяш ГЕРБ ? Те да не са паднали от...Че нали всички баш,,антикомунисти,,са били с Партиини книжки Нали най-младият син на БКП е Тиквата .Приет е на 18г. и 2 дена .Да не говорим за Цецо,Цецка, Росенчо,Главчев и ,,цял легион безброй,, Нали котилото ГЕРБ е съставено от БКП-МВР-Държ. Сигур. Нещо паметта ти целенасочено забравя това.Евтини тролски номера .Лъжи, лъжи , пък каквото стане. Явно Дочоолу още е жив .Че и гради демокрация.Пази Боже от такава демокрация...
26
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш"....А така, кажи им го, Кунева! О, или Пръмова беше май?
25
1
 
11
 
! Отговори
анти-реформатори преди 10 години
Това са едни от най-големите предатели и ***, които за паница леща ще предадат и майка си.
24
1
 
7
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Няколко ренегати и предатели, самонарекли се "реформатори", слугували на всички власти и на всички партии. Обединява ги жаждата за власт и за пари. Всеки от тях е срещу всеки. Още на другия ден след като загубят изборите ще се изпокарат като разбита команда, зад която стоят едва 1% от избирателите.
23
0
 
4
 
! Отговори
НИС на СДС преди 10 години
Ръководството на сините призова всички, които не чувстват СДС като своя кауза, да свалят маските си и да заявят публично политическите си намерения. Лицемерието не е ценност на СДС, отсякоха от НИС в декларация по повод предателството на Найден Зеленогорски, който вече заяви, че отива в партията на Меглена Кунева. Мартин Димитров: Всички политици от десницата, които отиват при Кунева, са кебапчийски котараци. НИС на СДС: Какъв е Найден Зеленогорски, г-н Димитров?, попитаха седесарите бившия си зам.-шеф.
22
0
 
6
 
! Отговори
кебапчийски котарак преди 10 години
Кунева - Пръмова станала водач на листата на някакви люспи, самонарекли се "реформатори", слуги на ислямиста Ердоган. Тая сбирщина и с дявола ще стане ортак в мераците си да се докопа до власт, но не би. Пръмова да каже как и защо затвори реакторите на АЕЦ Козлодуй, да каже като какъв "реформатор" се явява, след като цели 8 години беше във властта в две правителства като министър и еврокомисар, и предаде националните интереси на България. Да каже защо продаде ЕРП-тата на чужди монополи и така скочи главоломно цената на тока. Зеленогорски да каже колко партии смени и колко пъти предаде избирате
21
2
 
8
 
! Отговори
аз преди 10 години
вчера по една тв грледах бивш председател на парламента от СДС и той каза, че Реформаторския блог не тлябваро да се дърпат на протегватата ръка от Герб, защото бири от една и съща Европийска партия!или по-точно това е покана за една прегръдка, в която, всеки доближил се до Герб, ще се задуши от тая "любовна" прегръдкажалко за СДС, РБ и всички, които бяха преди години опозиция на БКП, но се оказа, че са ...(да не казвам)
20
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
a ti mngo li si podhodyashta ma 4ervena kukla
19
9
 
9
 
! Отговори
Не преди 10 години
Не виждам с какво Пеевси да е неподходящ. Освен, че е по-дебел от други, но това да му е кусура!Не е уличен в никакво престъпление и не се разследва каато например лидери на други партии...
18
2
 
9
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Ами то и с РБ е същото. След като оценяват като добър избор корумпираната, некадърната комунистическа буля, част от кабинета на крадлив дедо и те ще бъдат оценени подобаващо. Като просто никой не гласува за тях и изчезнат на бунището.
17
1
 
9
 
! Отговори
анастасия преди 10 години
Тази пак много се е разговорила. Ако си мисли пък, че те я подходяща жестоко се лъже.
16
2
 
7
 
! Отговори
журналист преди 10 години
ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ-СОЦИАЛИСТИ-ЧЕНГЕТА СИ НАПРАВИХА ХОТЕЛИ С КРАДЕНИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА И сега искат най доброто за тях , да работиш без пари. Мили ми прости Българи аз предлагам докато сте живи да гласувате за БКП-БСП-ДС. По този начин ще подсигурите своите деца, внуци и правнуци с бедност и мизерия. Хвала на такЪви родители и Пра-родители.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
леля Кунка забрави ли,че Пеевски беше ръководителят на младежкото НДСВ ???!!
14
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не давате шанс на Пеевски той е млад и ще искара маскарите Ви за туй се страхувате.Аз ще гласувам за Пеевски ти пък Кунева *** от яд.