ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!

Кунева: За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш
Обновена: 10 апр 2014 20:31 | 10 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
68
ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Щом преценява личността на Пеевски за най-подходяща, ДПС носи отговорност за този избор. Така лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира номинациите на Делян Пеевски за евродепутат от структури на ДПС.

Избирателите на ДПС могат да сложат знак срещу името му като преференция, каза тя и допълни, че отговорното политическо поведение на партиите изисква те да разговарят с цялото общество, а не да се затварят в собствените си представи. Човек, стъпил на политическата писта, е вече част от едно състезание, заяви Кунева.

Тя подчерта, че когато Реформаторският блок я е обявил за водач на евролистата си, „се стъпи на проучване, обществено допитане, ясна социология, а не просто се взе под внимание моето минало като първи български еврокомисар, европеец и комисар на годината, бивш главен преговарящ с ЕС“. Хората бяха питани за сегашното им мнение, коментира Кунева, цитирана от пресцентъра на РБ.

В Разград Кунева заяви още, че „ние сме интелигентна нация и очакваме такова управление“.

Ако образованието се реформира, ще сме известни с него, а не с корупцията си. Потребни са дългосрочни реформи в образованието и здравеопазването,  в правосъдието и бизнес-средата, убедена е тя.

По думите й с корумпирана среда и разделяне на „свои и чужди“ ръст в икономиката не се прави.

Според Кунева с временната заетост се изкривява работната среда, която осигурява за няколко месеца комфорт на управляващите, но принуждава хората да гласуват по определен начин и реално не създава трайни работни места.

За съжаление в България без „връзки“ не може да оцелееш, способните хора са изтласквани встрани и съсипвани от корупцията. Хората напускат страната заради липса на справедливост, каза Меглена Кунева и допълни, че обединението на партиите от Реформаторския блок е важно именно затова, защото заедно ще се борят срещу тази незавидна реалност.

Тя заяви, че нейният приоритет в Европейския парламент ще е създаването на Европейски енергиен съюз, в основата на който да е България и националният ни интерес, защото това ще даде 30 % по-евтин газ и за потребители, и за индустрия.

Ще се занимавам и със защита на потребителите, каза още водачът на евролистата на Реформаторския блок за своите приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
16
 
! Отговори
ИзбирателЪ преди 10 години
М'чи къ Пеевски да не е подходящ - млад, преуспял и добре охранен - той е нашия човек за Европата. Той е най-подходящото лице на България - няма да има нужда да се изказва, достатъчно е да го видят. Евала, Догане и Местане - тоя е най-добрия за прЪвото място в листата.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЧЕ КВО МУ Е НА ДИЛЯНЧО- ПРЕД КОСТОВ Е ПРОСТО ПЕЛЕНАЧЕ, А ПРЕД ТАЗИ, КОЯТО СРИНА ЯДРЕНАТА НИ ЕНЕРГЕТИКА И НИ НАБУТА СЪС ЗАЕМА ОТ ПАРИБА ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ, ВЗЕ СИ КОМИСИОННИТЕ И ПОСЛЕ ЗАПОЧНА ДА РЕВЕ СРЕЩИ БЕЛЕНЕ Е НАПРАВО ПЪРВОКЛАСНИК
11
4
 
25
 
! Отговори
РЕФОРМАТОР преди 10 години
Г-жо Кунева, виж какво? Аз не зная какъв и кой е Пеевски, но зная какви вие направихте! Затворихте половината Атомна централа, договорихте неща с ЕС, които само в негативен план спрямо промишлеността и селското стопанство. Натресохте ни с видната икономиска Шулева енергоразпределителните дружества. И имате наглостта да ни държите тон! На това му се вика гьон-сурат! Знаят ли пенсионерите, че вие получавате пожизнена пенсия от 7000 евро всеки месец, а те се чудят какво да правят с техните 100!
10
9
 
18
 
! Отговори
ед преди 10 години
Пеевски може да е всякакъв, но поне дава работни места ! А тази ??? Тази закри работни места !!!
9
3
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Алооуу,Кунева,дано изберат Пеевски за евродупетат от листата на Депесето;тогава ще видят един истински...българин в кулоарите на...европейската власт;поне на килограми.
8
3
 
16
 
! Отговори
ед преди 10 години
А ти да не би да си по-подходяща ??? Приватизира ЕРП-тата, затвори АЕЦ Козлодуй !!!
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И каква "отговорност" ще носи ДуПеСе-то? Колкото е носила досега за всичките си еничари, башибозуци и *** разяждащи страната ни. Ще го набутат Пеевски в евро-парламента със сигурност, защото имат твърдо зомбиран или заплашен електорат. После Пеевски ще го забравим - защото тук почти нищо не се споменава какво точно правят нашите "представители" там. А то точно това е целта - да го изведат малко извън общественото полезрение. И каква ще е отговорността - те се чувстват безнаказани.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева е дясна. Боко също е десен но аз съм дърт комунист и ще подкрепя АБВ - наш Гоце..
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крива уста аре да се скриеш.
4
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева: За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш.алооо, кунвевата... да ти припомням ли, че по мъж си пръмова и че точно ти за връзки не трябва да говориш, мазна комунистическа уруспийо!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Макар бившият земеделски министър Мирослав Найденов да се хвалеше, че България има трима аграрни аташета, от отговора на фонд "Земеделие" става ясно, че Симеонов само формално е бил такъв. Де юре той е бил назначен като първи секретар в постоянното представителство на България към ЕС, пише Труд".Светослав Симеонов бе зам.-шеф на фонд "Земеделие" по времето на прочулата се с фалшивата си диплома Калина Илиева.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скандален чиновник парашутист бил назначен в областната дирекция в Земеделие", а после изненадващо бил пратен на работа в Брюксел, стана ясно днес.Фонд "Земеделие" е отзовал от Брюксел аграрния ни аташе Светослав Симеонов на 20 март. Поводът е одитният доклад на Главна дирекция "Земеделие", в който страната ни е заплашена с глоба от 423 млн. лв. заради допуснати нередности по Програмата за развитие на селските райони през 2011 и 2012 г., обясняват от фонда. Месечната издръжка на Симеонов в Брюксел възлизала на 3 900 евро.
1
2
 
13
 
! Отговори
журналист преди 10 години
ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ-СОЦИАЛИСТИ-ЧЕНГЕТА СИ НАПРАВИХА ХОТЕЛИ С КРАДЕНИ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА И сега искат най доброто за тях , да работиш без пари. Мили ми прости Българи аз предлагам докато сте живи да гласувате за БКП-БСП-ДС. По този начин ще подсигурите своите деца, внуци и правнуци с бедност и мизерия. Хвала на такЪви родители и Пра-родители.