ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!

Кунева: За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш
Обновена: 10 апр 2014 20:31 | 10 апр 2014 19:58, Веселина Йорданова
68
ДПС носи отговорност, щом оценява Пеевски за подходящ!
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Щом преценява личността на Пеевски за най-подходяща, ДПС носи отговорност за този избор. Така лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира номинациите на Делян Пеевски за евродепутат от структури на ДПС.

Избирателите на ДПС могат да сложат знак срещу името му като преференция, каза тя и допълни, че отговорното политическо поведение на партиите изисква те да разговарят с цялото общество, а не да се затварят в собствените си представи. Човек, стъпил на политическата писта, е вече част от едно състезание, заяви Кунева.

Тя подчерта, че когато Реформаторският блок я е обявил за водач на евролистата си, „се стъпи на проучване, обществено допитане, ясна социология, а не просто се взе под внимание моето минало като първи български еврокомисар, европеец и комисар на годината, бивш главен преговарящ с ЕС“. Хората бяха питани за сегашното им мнение, коментира Кунева, цитирана от пресцентъра на РБ.

В Разград Кунева заяви още, че „ние сме интелигентна нация и очакваме такова управление“.

Ако образованието се реформира, ще сме известни с него, а не с корупцията си. Потребни са дългосрочни реформи в образованието и здравеопазването,  в правосъдието и бизнес-средата, убедена е тя.

По думите й с корумпирана среда и разделяне на „свои и чужди“ ръст в икономиката не се прави.

Според Кунева с временната заетост се изкривява работната среда, която осигурява за няколко месеца комфорт на управляващите, но принуждава хората да гласуват по определен начин и реално не създава трайни работни места.

За съжаление в България без „връзки“ не може да оцелееш, способните хора са изтласквани встрани и съсипвани от корупцията. Хората напускат страната заради липса на справедливост, каза Меглена Кунева и допълни, че обединението на партиите от Реформаторския блок е важно именно затова, защото заедно ще се борят срещу тази незавидна реалност.

Тя заяви, че нейният приоритет в Европейския парламент ще е създаването на Европейски енергиен съюз, в основата на който да е България и националният ни интерес, защото това ще даде 30 % по-евтин газ и за потребители, и за индустрия.

Ще се занимавам и със защита на потребителите, каза още водачът на евролистата на Реформаторския блок за своите приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пеевски не е Калинка или Жечева или Кунева. Пеевски е достоен да представлява България в ЕП, тъй като е "преуспял млад човек", работи за електората и ще помогне за по-доброто усвояване на еврофондовете.
52
1
 
0
 
! Отговори
didoo преди 10 години
Много взе да си вярва пак тази Кунева. Не се вижда и тя колко изчерпана е в политиката, ами продължава да се натиска отново и отново. Взе да ми става много противна честно казано, така че няма да е зле да помисли за своето оттегляне от политиката. Тя е причината да не отида да гласувам за Реформаторите на изборите.
51
1
 
0
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
"За съжаление, в България без "връзки" не може да оцелееш" - от собствен опит явно го каза, тъй като тя самата е добър пример за това как посредствени хора откъм качества, вече 20 и кусур години са по-високите етажи благодарение първо на връзки с номеклатури, после се пребоядиса и смени плочата...
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никой не я и слуша вече тая
49
0
 
0
 
! Отговори
Karina преди 10 години
До обективна реалностКак да не там, точно там си е? Но нея никой никога не я пита, тя сама си налага мненията и изказванията, а може би му завижда, друг е въпросът, че партията в която е нищо добро не би й донесла, и единствено може да я съсипе.
48
3
 
0
 
! Отговори
обективна реалност преди 10 години
Абе чакайте малко, тази Кунева от позицията на каква дава оценки на този и на онзи . Нито е в политиката, нито пък ще влезе .. я да си мълчи там !!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Яница преди 10 години
Естествено , че без връзки не можеш да оцелееш , та Кунева е ясен пример за това .
46
1
 
3
 
! Отговори
К.О. преди 10 години
И КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПЕЕВСКИ И КУНЕВА???? КАК НЕ ИМ Е НЕУДОБНО ДА ИЗЛИЗАТ И ДА КОМЕНТИРАТ ХОРА КОИТО НЕ СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ПЕЕВСКИ - МАЙ НИЕ НЕЗНАЕМ КОЙ Е ПЕЕВСКИ НО ЗНАЕМ КОЯ Е КУНЕВА ЧЕ И ДРУГИТЕ КОИТО ГОВОРЯТ КАТО НЕЯ - МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА КАЖЕ КАКВО Е РАБОТИЛ И РАБОТИ В МОМЕНТА ПЕЕВСКИ?? МАЙ ВСИЧКИ ЗНАЯТ МАЙКА МУ НО НЕ И НЕГО ДАЙТЕ ДА ГО ВИДИМ МОЖЕ ПЪК ДА Е ПО ДОБЪР ОТ ОСТАНАЛИТЕ КАНДИДАТИ
45
5
 
1
 
! Отговори
jqerg преди 10 години
Колко дружно и колко яко всинца наши "политици" са уплашени от тоя Пеевски. Защо ли?
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че какво му е на Пеевски? Достатъчно умен за електората на ДПС.В Брюксел свинете стават щастливи прасета.На кого е България? На гражданите, на селяните или на овцете?Бат Сали ще опрай България. Байреков ще ни опрай, а Бисер-Петното само за 12 часа.Кога ще си отиде Комунизма?Моника Станишева ще си купува къща в Брюксел.Пуснаха Брендо с 20-годишната присъда от затвора, понеже имал домашни проблеми.Пуснаха Трактора от ареста, понеже имал здравни проблеми.Разпуснаха НС, да си ваканцуват...
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Права е. Снахата на ЦК на БКП ги разбира тези неща.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами че те кога и за какво са носили отговорност. Само лапат, лапат, лапат...Нали Доган разпределя порциите, наяждане няма. Това с Делян Пеевски го правят нарочно. Подиграват се с обществото. Не им пука за неговата оценка, защото тя не определя техните избирателите. Чувствата са без значение. Важни са финикийските знаци. Парите не миришат. Интереса клати феса. Винаги е било така при тях, затова са били печеливши през целия преход. Целят също да ни откажат от гласуване. Това ще е печалбата им.
41
2
 
12
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
Абе Кунева, ти кога попита обществото и народа дали да се кандидатираш в листата а Деформаторите, куковицо червена?Тя точно седнала да дава акъл.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
varg съмнително харесва другаря Пеевски, странно защо ли?!
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
varg да не е ходил на визита в севернакорея, затъжихме се за хейтърските постове
38
1
 
3
 
! Отговори
Верваме ви преди 10 години
"България на гражданите".."Реформаторски блок"..Иска ми се да повярвам,немога,чели сме доста повече,примерно,че не ги интересува гражданския интерес и благополучието на гражданите (без да разделяме етнически принцип),но те са толерантни,само към едни (по-***),имат директиви за това.
37
0
 
7
 
! Отговори
12345 преди 10 години
това го знае и моя племеник които е на 5 години каква алтернатива предлагаш с това кифленско мислене май е нищо
36
0
 
10
 
! Отговори
Менко Менков преди 10 години
Кунева е безработна от преди 2-3 години. Всички знаят това. Балъците от РБ я сложиха водач на листата си. РБ ще спечели не повече от 50-60 х. гласа и евродепутати няма да имат. Покрай Кунева ще изгори и Светослав Малинов, а той е човек допринесъл много за България, това че не го познавате и не сте чували за него няма значение. Той също много държи да е на каруцата. Много искам който от тях двамата бъде избран за евродепутат да ми се обади на тел: 112
35
4
 
12
 
! Отговори
mihail преди 10 години
ДПС е етническа турска партия,единствена и цел е да строи джамий,изповядва исляма и не на последно да служи на турция .Всичко друго за тази партия е измама.
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ ЕДНИ И СЪЩИ ,КОЙТО НЕ МИЛЕЯТ ЗА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ ,НО ТЯ Е ПО -ИНТЕЛИГЕНТНА ДА И ДАДЕМ ШАНС