Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец

"Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по "Кокаинови крале"
10 апр 2014 10:22,
133
Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обвини в предателство към системата двамата служители, които бяха уволнени след провалената полицейска акция в Лясковец, при която психично болният Петко Петков застреля командос и рани други трима. 

Двамата полицаи бяха посочени за виновни за провала на операцията, тъй като ден преди това заснели къщата на Петков и били забелязани. Вчера се появи информация, че те възнамеряват да съдят МВР заради освобождаването си. Заради случая беше сменен и шефът на полицията във Велико Търново, а бившият началник на областната дирекция получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

„Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия“, коментира пред БНР Лазаров. „Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те оттам нататък какви мерки са предприели и т.н. Какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин“, запита главният секретар на вътрешното ведомство.

Още по темата
„В крайна сметка това е предателство към системата и към колегите – загина човек“, изтъкна Лазаров. Той допълни, че директорът на местната полиция не е пращал служителите там, а още по-фрапиращото било, че служителите не са докладвали, че са били видяни. 

„Какво – ще отрекат, че са знаели, че са видяни ли? Майката на Петко го каза вчера. Да не говорим, че всъщност са се записали на камерата, когато са я давали на униформения служител. Що за безобразие и безумие е това“, отсече Лазаров. По думите му след като Петко и майка му са видели полицаите, са започнали да правят барикади и са чакали служители на реда „с пушката“.  „Провалена е операцията, обяснихме защо. Няма начин войскова единица и специална част, която като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин“, категоричен беше главният секретар на МВР. 

Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале", посочи още главен комисар Светлозар Лазаров. „За мен е необяснимо, че по операция „Кокаинови крале“, която всъщност е операция на други служби, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. „Кокаинови крале“, тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация", заяви Лазаров.

Според главния секретар на вътрешното министерство причината за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков са финансово-икономически интереси. „Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери“, коментира Лазаров. 

Битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на годината, а в „чувствителните зони“, където имаше най-много проблеми, с до 70 на сто, отчете още главният секретар на МВР.  По думите му се увеличават престъпленията, извършени от непълнолетни в София, както и тези, извършени от жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
24
 
! Отговори
Факти преди 10 години
След 20 дневна подготовка , много тренировки,изучаване на скици на жилището дето ще атакуват СОБТ не са знаели дори,че вратата дето искат да отворят се отваря навън.Като гледам колко е изпотрошена къщата дето са атакували се ужасявам.СОБТ просто са опитвали хаотично да влязат откъдето може!Тук план не личи да е имало.План е имал Петко,но не и СОБТ.А затова вината е на МВР !
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров, тия момчета от отряда, ако се наложи под твое ръководство да атакуват база на терористи, направо не ги виждам. Тоя план за операцията в Лясковец, под който си положил подписа си, можеш единствено да си обършеш задните части с него. Колкото и да са добри баретите, нямат никакъв шанс с ръководство съставено от некадърници като вас. Какъв си бе бате, та не ти трепна сърцето и със зъби и нокти драпаш само и само да останеш на постта?Децата ти ще са горди с теб...
75
0
 
19
 
! Отговори
Кети преди 10 години
Много ми се иска тоя да прочете всички коментари ,че дано да се засрами малко,но явно такива като него не са чували думите "срам,чест,оставка."
74
0
 
14
 
! Отговори
спец полицай преди 10 години
Този не беше ли кадър, развит от антитерориста Филко Славов, подготвен в най-елитните специални части на вселената, включително и в ДС ?
73
2
 
31
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Кажи си кажи,кой кой каза на журналистите от ТВ 7 за акцията,защо имаше техни камери още в 5 часа сутринта,това не е ли показност и предателство.Долни лъжци и ***,само такива останаха в МВР
72
3
 
21
 
! Отговори
Бас преди 10 години
Хайде да се обзаложим, че майката и психаря са избиратели на БСП!
71
2
 
37
 
! Отговори
познат преди 10 години
Лазаров, мишленце си беше в отряда, а сега си една голяма мишка. Кой пък те помни теб като барета бе зетко?
70
2
 
27
 
! Отговори
Лицето преди 10 години
Лицето Лазаров , вместо да си подава оставката и да се маха от тази работа , поради непригодност взел да разправя разни смехории.
69
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-големите Предатели останаха на работа в МВР, всички които можеха, знаеха и умееха да работят вече са вън от системата - включително и набедените за виновни момчета от В. Търново
68
2
 
28
 
! Отговори
съгледвач преди 10 години
Оставка , Лазаров , оставка , всичко друго е уникален гьонсуратлък , на какъвто е способен само един комунист !
67
1
 
12
 
! Отговори
Има още за воеенен с преди 10 години
До ЕАпартамента на подсъдимият шеф на НРС кирчо киров е обран или от свои за да прикрият по-големи от 5 млн кражби или от контраразузнаването заради архива муДулото му е в устата той тръгнал да плаши други с убийство Военният съд не е граждански!!!
66
2
 
21
 
! Отговори
сениор преди 10 години
Каква изненада, какви пет лева,полицаите са стреляли във въздуха преди да започнат атаката.Сигурно за да изплашат гаргите, или да си направят някакъв *** пиар.
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лазаров, много ви издишат историите бе. Питайте амбразурчиците как се манипулира обществено мнение, не се излагайте така, все пак сте някакъв кадър. Не е трудно, само малко повече акъл се иска.
64
1
 
33
 
! Отговори
Kuncho преди 10 години
Нищо добро не ни чака в държава, където за да влезеш в управлението трябва да си нечий зет! В случая зетя на Камен Пенков от БСП се оправдава със свои служители!Жалка картина!
63
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато на ключови позиции се назначават наши и ваши, така ще е. Ето този Лазаров е зет на другаря Камен Пенков и до там му е таланта. Ако падне в Черно море никога не може да се удави, щото главата му ще го държи на повърхността. Жалко човече
62
0
 
18
 
! Отговори
За военен съд преди 10 години
Видя се колко струват службитеДобре съдят шефа на националната разузнавателна служба кирчо киров откраднал 5 милиона лв има и други "контраразузнавачи" за военният съд!!! Предатели!
61
0
 
23
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Помия има, помия излиза.Където и да бръкнеш - пак помия.
60
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рибата се вмирисва от към главата...
59
0
 
19
 
! Отговори
До псевдо-експерт преди 10 години
Щото най-вероятно пи ар акцията са я решили предната седмица на футбното дерби локо ГО -Етър, хахо хихо на някоя маса или докато люпят семки на трибуните.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** дриопитека този глам