Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец

"Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по "Кокаинови крале"
10 апр 2014 10:22,
133
Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обвини в предателство към системата двамата служители, които бяха уволнени след провалената полицейска акция в Лясковец, при която психично болният Петко Петков застреля командос и рани други трима. 

Двамата полицаи бяха посочени за виновни за провала на операцията, тъй като ден преди това заснели къщата на Петков и били забелязани. Вчера се появи информация, че те възнамеряват да съдят МВР заради освобождаването си. Заради случая беше сменен и шефът на полицията във Велико Търново, а бившият началник на областната дирекция получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

„Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия“, коментира пред БНР Лазаров. „Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те оттам нататък какви мерки са предприели и т.н. Какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин“, запита главният секретар на вътрешното ведомство.

Още по темата
„В крайна сметка това е предателство към системата и към колегите – загина човек“, изтъкна Лазаров. Той допълни, че директорът на местната полиция не е пращал служителите там, а още по-фрапиращото било, че служителите не са докладвали, че са били видяни. 

„Какво – ще отрекат, че са знаели, че са видяни ли? Майката на Петко го каза вчера. Да не говорим, че всъщност са се записали на камерата, когато са я давали на униформения служител. Що за безобразие и безумие е това“, отсече Лазаров. По думите му след като Петко и майка му са видели полицаите, са започнали да правят барикади и са чакали служители на реда „с пушката“.  „Провалена е операцията, обяснихме защо. Няма начин войскова единица и специална част, която като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин“, категоричен беше главният секретар на МВР. 

Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале", посочи още главен комисар Светлозар Лазаров. „За мен е необяснимо, че по операция „Кокаинови крале“, която всъщност е операция на други служби, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. „Кокаинови крале“, тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация", заяви Лазаров.

Според главния секретар на вътрешното министерство причината за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков са финансово-икономически интереси. „Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери“, коментира Лазаров. 

Битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на годината, а в „чувствителните зони“, където имаше най-много проблеми, с до 70 на сто, отчете още главният секретар на МВР.  По думите му се увеличават престъпленията, извършени от непълнолетни в София, както и тези, извършени от жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този вярва на една луда жена ,а на собствените си служители не вярва и това само и само за да намерят или по скоро за да изфабрикуват виновни които да операт пешкира !!! Да ама от далеко личи че зетя на бившия зам министър на МВР и комунист Пенков е -тотално некадърен и не става дори за портиер в министерството ,камо ли за главен секретар!
56
0
 
20
 
! Отговори
Е преди 10 години
"Последните обири показват колко много не са наясно другарите какви процеси вървят в Държавата. Да обереш генерал от разузнаването е повече от позор за това управление." Мда да се изкажат за това :)))
55
0
 
26
 
! Отговори
псевдо-експерт преди 10 години
което загина! Жалко за простреляните и осакатени трима командоси! Жалко и за вас, защото от цялата история стана ясно едно нямате нито морал, нито мъжка чест! Жалко за полиция, която се ръководи от такива като вас!
54
0
 
30
 
! Отговори
псевдо-експерт преди 10 години
при която да инсценирате спиране на ток, посещение от енерго-разпределителното дружество, или пък от телевизионния доставчикИмало е десетки възможности, за които не двамата търновски полицаи, а някоя куха глава там горе при вас, не е помислила! На всички стана ясно, че единственото, което сте търсили и по което сте работили, е евтин пи-ар, който да си направите на гърба на психично-болния Петко! Всъщност твърдението ви, че авджията Петко бил луд, е спорно, тъй като до този момент никой не го е освидетелствал официално, че е психично-болен! С две думи осирането ви е пълно! Жалко за момчето,
53
0
 
22
 
! Отговори
псевдо-експерт преди 10 години
твърдите, що не пратихте истинските специалисти от службата за външно наблюдение например, да проучат детайлно района, сградата, порядките на Петко и майка му, както и да направят необходимите записи? Защо предварително не установихте, че входната врата на въпросния авджия, се отваря на вън и няма как да се разбие с таран-а? Защо например не използвахте за атака на жилището, момент в който майката излиза или влиза, за да отиде до магазина например и така наистина щяхте да приключите с операцията за не повече от 15-30 секунди и най-вече без жертви? Можело е да направите оперативна комбинация,
52
0
 
13
 
! Отговори
псевдо-експерт преди 10 години
% от случаите в които СОБТ действа, действително се разчита на пълната изненада! Именно за това, появата на баретите се пази до последно в пълна тайна, дори и за служителите от съответната полицейска дирекция, на територията на която ще действат! Излиза, че едва ли не цялата търновска полиция е знаела предварително, че ще идват барети, които ще задържат ловеца Петко, щото пишел жалби до разни институции, без да си е издал пушките!? В тази връзка работа ли е въобще на двамата криминалисти, именно те да ходят и да снимат? Че щом ще е такава мащабна операцията и щом риска е огромен, както твърд
51
0
 
8
 
! Отговори
любопитен преди 10 години
...а снимките за лично ползване ли са били... с лични фотоапарати...къде са и кой ги ползвал...интересно...ракетата и космите, май...
50
0
 
17
 
! Отговори
псевдо-експерт преди 10 години
Абе, Лазаровабе, рибоДвамата търновски полицаи ти били виновни, защото допуснали Петко да ги види!? Мен лично ми е интересно друго по принцип в МВР е редовна практика да се отдават заповеди, които служителите следва да изпълняват без много въпроси и умуване. Та в тая връзка, интересно ми е, дали на въпросните двама полицаи някой им е обяснил и ги е инструктирал, че заснемането трябва да се направи незабелязано, без да се разкриват и въобще двамата полицаи дали са знаели за какво точно става дума!? Самият Лазаров напоително обяснява как е нарушен принципа на изненадата, а същевременно в 100
49
0
 
16
 
! Отговори
образованието преди 10 години
Образованието на хората които ни управляват. В случая на Лазаров , на другите не е по -цветущо : Професионална гимназия по хранителни технологии "Проф.д-р Асен Златаров" Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения, Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения
48
0
 
20
 
! Отговори
sante_dog преди 10 години
нека не се заблуждаваме - защо двама служители на МВР от Търново ще отидат до Лясковец ако не са пратени от началниците си? Всички знаем колко са активни полицаите и как работят по собствена инициатива...
47
0
 
7
 
! Отговори
кой лъже ? преди 10 години
dnes.bg/crime/2014/04/10/chetirima-ot-firma-za-byrzi-krediti-biiat-myj-za-pari.221946#comment-newestКой лъже Лазаров или Действителността ?
46
0
 
22
 
! Отговори
ТооN преди 10 години
Още нещо ФРАПИРАЩО!!! Главен секретар на МВР вярва в думите на ДОКАЗАНО ПСИХИЧНО-БОЛНА ЖЕНА!!! Докъде я докара бре, зетко де-***-сарски?! Утре, ако тази жена каже, че има обща снимка с хан Аспарух и Майкъл Джордан, и на това ли ще повярваш, натегач такъв?!
45
0
 
13
 
! Отговори
Иван преди 10 години
наглия комунистически оръфлек.
44
0
 
14
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Заради твоята некадърност и липса на войнска чест БСП ще загуби изборите. Ти падна под дъното.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TooNTOVA NE E MAJ, TOVA E EDNA NAPALNO DEGRADIRALA KOMUNISTITCHESKA, POMIARSKA OTREPKA. PREDISHNITE MU BILI VINOVNI. IZVAN ZEMNUTI MU BILI VINOVNI. MAIKA TI E VINOVNA GAD MRASNA ,TCHE E RODILA TAKAVA JALKA OTREPKA KATO TEB.
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КомисарUBIEZ #1 NA BALGARIA TOVA E LAZAROV. NAPALNO DEGRADIRALA LITCHNOST. SAMO KADETO NE UVOLNI I BABA MARA TCHISTATCHKATA NA MVR. JALAK NESHTASNIK. HORATA SA OTVRATENI OT POSTAPKATAMU.
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея полицай нямат началници, никой не ги е пратил там.Сами са си решили да си снимат
40
1
 
23
 
! Отговори
TooN преди 10 години
Ей, Лазаров, "професионалист" такъв!!! Такива операции нали минават с разрешението на министъра и министерството бре, капацитет такъв?! Народът може да е гладен, ама не е ***!!! Спри да обвиняваш другите си колеги и поеми малко отговорност, ако си мъжкар и имаш някакво самоуважение и достойнство!!! Иначе ще си останеш "подвий опашка", каквато не е и съмнявам, че ще си останеш!!!
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Германия при такава ситуация оставките почват отгоре надолу,тоя какъв мъж е няма капчица достойнство!
38
2
 
26
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Нищо добро не ни очаква докато в управлението са БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ. Това са хора , които ги интересува само как да крадат пари. Досега правителството на Олигарски е взело над 4 МИЛИАРДА лв. заеми и нищо насреща. А да не забравя по 20 лв. на пенсионерите за великден , а другите ги откраднаха. Само не ми е ясно как има все още хора, които им се връзват на празните обещания за светло бъдеще. Това го обещават вече 70 години и нищо не става. *** народ слаба Държава.