Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец

"Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по "Кокаинови крале"
10 апр 2014 10:22,
133
Лазаров обвини в предателство полицаите, снимали в Лясковец
Светлозар Лазаров Снимка: архив, БТА

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обвини в предателство към системата двамата служители, които бяха уволнени след провалената полицейска акция в Лясковец, при която психично болният Петко Петков застреля командос и рани други трима. 

Двамата полицаи бяха посочени за виновни за провала на операцията, тъй като ден преди това заснели къщата на Петков и били забелязани. Вчера се появи информация, че те възнамеряват да съдят МВР заради освобождаването си. Заради случая беше сменен и шефът на полицията във Велико Търново, а бившият началник на областната дирекция получи наказание "недопускане до израстване в конкурс".

„Много мръсотия изплува покрай този случай, много помия. Знаете ли кое ми направи най-лошо впечатление – най-добре се държи майката на Петко и много по-достойно дори от някои политици и професионалисти, които напълниха обществото с помия“, коментира пред БНР Лазаров. „Самата жена обясняваше как са ги снимали, как са ги гледали, как са се видели, те оттам нататък какви мерки са предприели и т.н. Какво повече трябва да обясняват, да не съм ги пратил аз там да снимат или да се държат по този безобразен начин“, запита главният секретар на вътрешното ведомство.

Още по темата
„В крайна сметка това е предателство към системата и към колегите – загина човек“, изтъкна Лазаров. Той допълни, че директорът на местната полиция не е пращал служителите там, а още по-фрапиращото било, че служителите не са докладвали, че са били видяни. 

„Какво – ще отрекат, че са знаели, че са видяни ли? Майката на Петко го каза вчера. Да не говорим, че всъщност са се записали на камерата, когато са я давали на униформения служител. Що за безобразие и безумие е това“, отсече Лазаров. По думите му след като Петко и майка му са видели полицаите, са започнали да правят барикади и са чакали служители на реда „с пушката“.  „Провалена е операцията, обяснихме защо. Няма начин войскова единица и специална част, която като попадне на засада, да реагира по най-добрия начин“, категоричен беше главният секретар на МВР. 

Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по операцията "Кокаинови крале", посочи още главен комисар Светлозар Лазаров. „За мен е необяснимо, че по операция „Кокаинови крале“, която всъщност е операция на други служби, е работено явно избирателно, тъй като има лица, които са свързани с т.нар. „Кокаинови крале“, тази връзка е потвърдена и юридически, и с друга информация", заяви Лазаров.

Според главния секретар на вътрешното министерство причината за разстрела на бизнесмена Борислав Манджуков са финансово-икономически интереси. „Когато се извършва убийство, имаме две възможности – или лични мотиви, или финансово-икономически интереси. В случая от това, което ми е докладвано, от това, което виждам като материали, най-вероятно става дума за финансово-икономически интереси и то за големи размери“, коментира Лазаров. 

Битовата престъпност в страната е намаляла с 13 процента от началото на годината, а в „чувствителните зони“, където имаше най-много проблеми, с до 70 на сто, отчете още главният секретар на МВР.  По думите му се увеличават престъпленията, извършени от непълнолетни в София, както и тези, извършени от жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
23
 
! Отговори
герберстче преди 10 години
Искаме си Цвъкииииии
16
1
 
31
 
! Отговори
Бай Гецо преди 10 години
Не ми се мисли ако се случи някакъв терористичен акт и някой издаде на терористите, че ще дойде спец отряда...
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъвто главния секретар такава и полицията. Корупция и безпомощност мори системата.
14
0
 
36
 
! Отговори
бря ! преди 10 години
Абе,ама може ли да си се осрал до уши и да говориш ,че не ти, а някой друг миришел ? Този селски *** и неговия шеф с овчата глава ще се запомнят с НЕКАДЪРНОСТТА СИ !Некадърност,която оставя след себе си СМЪРТ.
13
1
 
44
 
! Отговори
кумчо вълчо преди 10 години
Моля ви, стига сте покзвали този мезмозъчен борсук. Има акъл на току-що размножиля се чрез делене амеба, но пък са го турили за глав.сек.! *аси държавата!
12
2
 
33
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Това е политик без морал,чест и достойнство,за него всички други са виновни ,но не и той.Такива като него с политически назначения не вършат работа,а само обвиняват,така са го учили в партията.Взели решението за акцията късно вечерта,а тези в Лясковец дали са знаели ,че ще има акция или да хвърлят боб и да гадаят.Срам за пагона и полицаите е този ***,при Герб си беше спокойно ,нямаше тези грабежи и кражби на коли.
11
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък те обвинявам в безхаберие и некомпетентност, в наглост и дебелоочие, много ограничен човек. ОСТАВКА!!!
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** Лазаров, спри да си намираш виновни за своята некадърност, знаеме ги тия като теб...мухльовци."Да има виновни, но да не съм АЗ"...хайде...чантата, шапката, гащите ...и кажи на майка си, че съм те ***!!Вземайте си парцалките некадърници застреляни и си отивайте по селата!Нямаме нужда от такива управници като вас!До къде ни докарахте?Знаете ли?..Скоро *** ще са болшинство..е тогава питам:"К`во праим?"..Експертно правителство били...експерт до експерта, майно льо!ОСТАВКА НЕЗАБАВНООО!!!
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един луд чакал летяща чиния от засада. Летящата чиния дошла!
8
1
 
35
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Пипона Лазаров,а защо некажеш що за безобразие е да си скъсаш ръкава на униформата,случая 1-во РУП. За това защо мълчиш!! *** и ще ми говориш за избирателност!!! ***!!! Марж при *** Бареков!!! Той колекционира такива *** като теб!!!
7
1
 
36
 
! Отговори
bobo преди 10 години
Голям пипон!!! Пипон,пипон ама с гел!!!
6
1
 
41
 
! Отговори
Бо преди 10 години
Дано не ми се налага да разчитам на родната милиция!
5
4
 
27
 
! Отговори
Strict преди 10 години
В нормалните държави, онези които поради известни или неизвестни причини оказватвъоръжена съпротива при арестуването си (придружено с прокурорска заповед, разбира се),се считат за опасни престъпници ( код 1) и се ликвидират по възможно най-бързият начин,като оперативната група е освободена от всякаква юридическа отговорност,тъй като е действала в рамките на закона.Точка!!! Всичко останало е безотговорност и анархия!
4
1
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
"Предишното ръководство на МВР е работило избирателно по "Кокаинови крале" - и сегашното по нищо не му отстъпва. Нещо повече, достигна невиждани"висини"по липса на достойнство и морал. Жалко че в "Гинес" нямат такава категория,това ръководство на МВР би било недостижимо!
3
1
 
48
 
! Отговори
абE еййййййй преди 10 години
ИМА 1 УБИТ И 6 РАНЕНИ ПОЛИЦАЙ !! мамичката ти престъпна и долна!!! *** СИ ЛАЗАРОВ НЕЗНАМ НА КОЙ ЗЕТ СИ АМА СИ ГОЛЕМО ......
2
0
 
53
 
! Отговори
Stealth преди 10 години
Аз да питам другаря Лазаров: след като набедихте двамата полицаи, дето са снимали - те на своя глава ли отидоха да снимат, все едно са на екскурзия, или някой ги прати, за да свършат НЕСВЪРШЕНАТА работа на някое специално звено? А ако някой действително ги е пратил - съобразил ли е, че те може да нямат необходимата квалификация за да го направят достатъчно добре? Също така - това че Петков ги е видял, означава ли че и те са го видели, докато той ги гледа, за да докладват после в управлението?
1
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ИЛИ ДА ПЛАЧЕШ. ТОЗИ ЛИ ЩЕ ГОВОРИ ЗА ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. ЧЕ НА НЕГО МУ ЛИПСВА ЕЛЕМЕНТАРНА МЪЖА ЧЕСТ !