Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни

"ПЕС ще работи за засилена и продуктивна икономика"
28
Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни
Сергей Станишев. Снимка: БСП

Всички кандидати от ПЕС из цяла Европа ще докажат, че макар членовете на ЕНП да се опитват да покажат смекчени позиции преди изборите, пораженията от техните политики на икономии са неоспорими. Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на провелото се днес в Брюксел заседание на Президиума на ПЕС, на което бе обсъдена и съгласувана кампанията за европейските избори, съобщиха от пресцентъра на левицата.

Представителите на партиите-членки заявиха, че през идните 6 месеца ще акцентират върху основните разлики между ПЕС и ЕНП, че тази кампания ще е именно за различните ценности.

На днешното заседание бе направен и анализ на двата Манифеста.

„Той показва, че ЕНП предлагат повече от същото. Няма нито една дума за права, социални ангажименти, здравеопазване и пенсии. Нещо повече, те твърдят, че с водената от тях политика са създали здрава икономика, икономически ръст и предпоставка за нови работни места. В действителност обаче наследството на ЕНП са 10 млн. повече безработни, а дори не го споменават като проблем”, каза Станишев.

Той подчерта, че за разлика от тях ПЕС заявява като свой приоритет създаването на работни места, засилена и продуктивна икономика.

Друг акцент, зад който ПЕС застава, по думите на Станишев е свободата на движението на гражданите, което е основен фундаментален принцип на ЕС.

„Противопоставяме се на опитите в редица страни да бъдат провеждани кампании от десни сили, насочени срещу българи, румънци и хора от други страни-членки и това да се използва като заплаха, защото фактите не потвърждават тези твърдения за социален туризъм“, категоричен бе той. 

По неговите думи пример е Великобритания, където само 1000 българи получават социални помощи. „В класацията на хората от други страни, които получават социални помощи, българите са след 30 място“, допълни той.

Според него хората, които заминават да живеят извън страната, допринасят за развитието на местната икономиката.

„Много по-важно е да се борим срещу социалния дъмпинг, отколкото да се измислят такива изкуствени теми“, категоричен бе Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: избориСтанишевпес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
направете го Шеф такъв какъв той винаги е искал да бъде и нкога не е бил ...тогава не 10милиона безработни а целия ЕС ще е безработен заради този мегаломански некадърник!!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Бардем преди 10 години
ТОЗИ МУТАНТ ДОКОГА ЩЕ НИ ТРОВИ НЕРВИТЕ ???
20
0
 
7
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
ПЕС щял да работи?! А Станишко е шефа на ПЕС! Ха ха, ти знаеш ли какво означава тази дума работа бе? Нямаш два дена трудов стаж, пък за работа ще ми говори! Комунистически популисти! Не ни трябва Белене, само по една перка на устите ви да сложим и ще си решим енергийните проблеми!НЕКАДЪРНИЦИ!ОСТАВКА!!!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А твоето наследство какво е? Заеми, заеми, заеми...Кражби, кражби, кражби...С манипулации, популизъм и преврат обсебване на властта. Нямате умора да вършите задкулисно гадости. Фасадната демокрация ви служи вече 25 години, за да се обогатявате от труда на другите. Шуробажанащината е лицето ви.Не можахте да се въздържите да не лапате безсрамно. ДС ви осигурява така нужното беззаконие. Алчност без граници. Разруха и корупция. Моника Хохегер търси жилище в Брюксел. Кадърна жена, бе. Смогва с всичко
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е от нагъл по-нагъл !! Станишев, безочливец такъв, я си припомни кои управляваха в Испания например, в годините, когато се развихри кризата ! Два мандата управляваха социалистите и доведоха тази процъфтяваща страна до банкрут, морален упадък, и до безработица над 25%. Това правителство би всички негативни рекорди в новата им история -дори и по непопулярност, а едва откакто дойде на власт тяхната Народна Партия, нещата започнаха да се стабилизират и да се тръгне макар и бавно към подобрение
17
0
 
22
 
! Отговори
бСПолука за Европа преди 10 години
СерГейчо моме, а ти като си на власт почти година, колко работни места създаде???
16
0
 
16
 
! Отговори
God преди 10 години
До CanyonНа кого е лидер Станишев? На бандата крадливи социалисти? Защо не каже защо сега сме в режим на икономии - за да можем да върне дълговете, които социалистите натрупаха с тяхното щедро разхищаване на финансови ресурси, живот на кредит и с надеждата, че някой друг ще им го плати. Парите, които комунистите откраднаха ги връщат поне две поколения хора след тях. Само да пита Моника колко пари е източила от държавата и ЕС? Интересно, че ЕК пита за Моника, но явно БСП са ОК с нейните кражби.
15
1
 
17
 
! Отговори
Бързи,смели,сръчни преди 10 години
В Европа да вземат пример от българските социалисти. Вече една година управляват България и безработицата е унищожена, работните места също. Щели да открият 450 000 работни места, ама за гробокопачи, но към края на мандата си.
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тези избори "Станишка"ще бъдеш тотално натирен! И бъди сигурен, че какъвто и изборен закон да си скалъпвате, това е последното ви правигелство в историята на България!
13
26
 
2
 
! Отговори
м преди 10 години
САМО БСП никога повече пожарникаря
12
27
 
3
 
! Отговори
Петкан преди 10 години
Успех на БСП и ПЕС на изборите за европарламент.
11
0
 
18
 
! Отговори
XXL преди 10 години
Кипи в БСП-то, че Гоце с чифтето отстрелва партийни архари. Сергеят се гърчи, а Мая подсмърча - приятелски огън ги пари. В шеги и закачки - и тук-таме с храчки редят се предизборни листи. При Гоце ловците, при Серго овците. . . Меле на червената писта! Подготвят конгреси. . . червени метреси колосват сукмани и фусти. Ще бранят Сергея - каква епопея! Дали пак властта ще изпуснат? Лютвито кадрува, Доган му диктува - с *** ще сме скоро в страната. Сергеят пак пъшка в прегръдката мъжка, одупен във поза позната.
10
21
 
2
 
! Отговори
Canyon преди 10 години
Много хора негодуват срещу Станишев, но той за пореден път с това изказване показа, че е европейски лидер.
9
24
 
2
 
! Отговори
Todorov преди 10 години
Станишев е най-добрия български политик.
8
24
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 10 години
Лидера на БСП очерта една ясна позиция за бъдещето на Европа.
7
21
 
2
 
! Отговори
Ways преди 10 години
С това изказване Станишев показва едно европейско мислене.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лицемерен плъх!
5
0
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Съсела да каже защо Социалистите във Франция бяха тотално разгромени на последните избори, а Меркел отново спечели в Германия!Явно там хората оценяват колко провалена е социалистическата идея, особено в условията на икономическа криза!Като се има предвид, че БСП са социалисти на думи, но всъщност са долни,нагли болшевишки терористи и крадци, които освен да демагогстват друго не могат поради интелектуална немощ и некадърност, положението е още по-трагично!
4
4
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
До Францвъобще не е така - виж в кои даржави от ЕС сои са управлявали до сега в послез.дния век и какво е станало!Време е бт народ, хората, които могат да четат и пишат, да започнат и да мислят сами!зах да не ги манипулират
3
14
 
4
 
! Отговори
стига! преди 10 години
в ЕС доста време управляваха "десните"Сега е време да ги сменим!