Плевнелиев награди Расмусен с орден "Стара планина"

Генералният секретар на НАТО се срещна и с премиера Орешарски
Обновена: 11 апр 2014 12:05 | 11 апр 2014 11:32, Веселина Йорданова
110
Плевнелиев награди Расмусен с орден "Стара планина"
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен беше награден от президента Росен Плевнелиев с орден "Стара планина"- I степен на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

След края на церемонията Росен Плевнелиев и Андерс Фог Расмусен имат среща „на четири очи“, след което ще се проведат пленарни разговори.

В рамките на визитата си у нас Андерс Фог Расмусен се срещна по-рано днес с министър-председателя Пламен Орешарски. Генералният секретар на НАТО ще разговаря още с министъра на отбраната Ангел Найденов и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.

Министър Ангел Найденов ще награди Андeрс Фог Расмусен с почетния знак на Министерството на отбраната „Свети Георги“ – I степен.

Визитата на генералния секретар на НАТО е в контекста на подготовката на Срещата на върха на Алианса през есента и отбелязването на годишнините от разширяването на организацията на Северноатлантическия договор.

Очаква се основният акцент в срещите му с официалните лица у нас да е темата за ситуацията в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде не прочетох за какви заслуги го награждават.
83
0
 
0
 
! Отговори
ТУРИСТ преди 10 години
До орденДраги ми Ордене, май че имаш раздвоение на личността. Кога е било забранено да се качваш на връх Ком и да вървиш по билото, нещо бъркаш или имаш развинтена фантазия. Или и ти си от репресираните! Сигурно! Много станахте, я почнете да се записвате под ред, защото НАТО, САЩ и ЕС скоро ще раздават на всички репресирани, е няма да уточнявам какво! Сега е забранено да се върви по този маршрут, какви глупости говоря, не е забранено, а е смъртоносно опасно от ненормалници и бандюги!
82
0
 
2
 
! Отговори
..... преди 10 години
Много искам да разбера и колко пари се получава за всеки орден,Стара планина и СВ. Георги.Ако някой знае да напише откъде може да се разбере или да напише сумите и привилегиите,които се полечават освен пари,здравиопазване,пътувия и др.безплатни привилегии.Иначе нищо не може да се промени докато столица е София.Софиянци с с повреден мозъчен чип.
81
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 10 години
Това за пореден път принизи значението на тази джуфка - ордена.
80
3
 
1
 
! Отговори
орден преди 10 години
Аз пък съм преминал по цялото било на Стара планина - от Петрохан (защото така наречените комунисти не разрешаваха да се приближиш до граничния връх Ком!) до Емине.
79
0
 
9
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
Много ми е абсрудно това с тия ордени!? как може да се дава нещо толкова ценно на подобни хора?!! Та това е орден за отличили се БЪЛГАРИ и съвременни герои и спортисти!?! Абсурдно е как Росен се мазни на подобни висшочаещи личности без нищо!
78
0
 
9
 
! Отговори
Angel83 преди 10 години
Чисто подмазване си е това от страна на Росен Плевнелиев. Тези ордени не може да бъдат раздавани така, все едно са някакви бюлетини. Много успели българи не са били удостоявани с тази чест, така че според мен лично президентът на Република България трябва да разбере колко всъщност е истинската тежест на орден Стара планина I степен.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен гей преди 10 години
И аз искам орден стара планина.Роско имам вазелин ела,дай ми орден Стара Планина.Доволна ша останеш ***.Ще се разберем по европейски двамата.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевнелиев пита ли суверена,чиито "президент"се води или на него му е все едно,какво мисли народа за него.Този господин ще се подиграе с найвисокото отличие на България,както продалжава да се подиграва с народа ни .За какви "заслуги"гонаграждават?Има ли в тази държава власт,която е оторизирана от народа да следи такива типове,които се разпореждат с държавата сякаш тя е тяхна еднолична собственост?
75
0
 
8
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Роската обещаваше, че няма да раздава ордени на поразия, но явно се изкушава да се прави на интересен пред камерите и да награждава куцо и сакато.
74
1
 
12
 
! Отговори
турчин преди 10 години
За какво за какъв принос може би за разходите по контигента в окупационните сили и безплатното използване на базите.
73
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Мене ще ме е срам да получа този орден !!!! Това е пълна излагация !
72
0
 
14
 
! Отговори
majorski преди 10 години
За какво .......????????
71
0
 
11
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Пак се раздават ордени на килограм, само дето приоритетите са различни този път. Плевнелиев с такова благоговение говори за НАТО и САЩ, че не ордени ще раздава, ами целите ще ни подари, с панделка. Няма да коментирам желанието да блесне пред западните ни партньори до какви нелепи и вредящи на националния интерес изказвания доведе Плевнелиев.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този орден отдавна няма никаква стойност!
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да си спомня за Народен съд?И колко е лош той?
68
1
 
12
 
! Отговори
Biser преди 10 години
Плевнелиев е голяма карикатура,има право да раздава ордени и не остана никой без такъв...
67
1
 
11
 
! Отговори
mimi преди 10 години
Ами нали президента прави всичко наопаки и ордени незаслужени раздава.
66
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че какво е направил за България, че ще го награждава? С какво е заслужил?
65
1
 
11
 
! Отговори
r преди 10 години
Скоро ще дойде време тези национални предатели да ги съдим за предаването на България на ЕС и НАТО.Но преди тожа трябжа да се гласува СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.За 25г.без война загубихме 3 милиона братя и сестри ...ПРЕДАТЕЛИ..УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.