Расмусен: Никой не иска да изолира Русия, тя сама го прави

Генералният секретар на НАТО се срещна и с Кристиан Вигенин
Обновена: 11 апр 2014 18:16 | 11 апр 2014 18:15, Красимир Ангелов
104
Расмусен: Никой не иска да изолира Русия, тя сама го прави
Расмусен и Вигенин засадиха борово дърво в градината на МВнР по повод 10-та годишнина от членството на България в НАТО. Снимка: БТА

Никой не иска да изолира Русия, но тя сама се изолира все повече в международен план, обяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, които се срещна с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.

“Ние продължаваме да държим отворени дипломатическите канали за комуникация”, отбеляза шефът на НАТО и посочи, че Русия трябва да спре дестабилизирането на Украйна, да изтегли войските си и да възстанови доверието към себе си.

От своя страна българският външен министър Кристиан Вигенин заяви, че единственият начин за слагането на край на политическата криза е чрез политически диалог и пътищата на дипломатическите инициативи. “В същото време ЕС, в случая НАТО, е готов да окаже необходимата подкрепа на Украйна”, отбеляза Вигенин.

Още по темата

Той посочи, че кризата не е преодоляна и по-нататъшна ескалация не е изключена, “но се надяваме, че положителните сигнали, които дойдоха в последните дни, ще намерят съответното развитие”.

Вигенин определи 10-годишнината от членството на България в НАТО като важна дата в нашия политически календар и припомни, че за нас членството ни в Алианса е било основополагащ външнополитически приоритет.

По време на срещата Вигенин и Расмусен са обсъдили и предстоящата среща на върха във Великобритания през септември. Една от темите тогава ще бъдат насоките на действие на организацията след приключването на мисията в Афганистан.

“Алиансът трябва да отправи три важни послания по отношение на бъдещото развитие на организацията - нейната ефективност, готовност и солидарност между партньорите. В рамките на дискусията ще трябва да вземем решение и по "политиката на отворените врати" - възможността нови страни да се присъединят към НАТО, отбеляза в заключение Вигенин.

Той посочи, че България подкрепя покана към Черна гора да се присъедини към организацията. “За нас присъединяването на още една страна с важно стратегическо значение като Черна гора е гаранция за засилването на сигурността в нашия регион и ще има  положителни ефекти не само за самата Черна гора, а и за целия район, посочи министърът на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"След 1000 години пак Русия ще я има .а от плюнки като вас и помен няма да е останал."To che shte ia ima, shte ia ima ama po-bedna shte e
52
4
 
19
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Вавилоне,Вавилоне,къде ти са хората (за София става дума) та остави само хоратта на Сидеров да посрещат по най-приличния начин намусения Размусен- нашия,,чорбаджия изедник,, Ами СЛАВА, СЛАВА,СЛАВА НА МОМЧЕТАТА ОТ ,,АТАКА,, И ТАКА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ. НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИМ И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМ ДАДАМ ВЪЗМОЖНОСТДА ОСЪЩЕСТВЯТ ПРОГРАМАТА СИ ,,СИДЕРОВ,, ОТ КОЯТО ВСИЧКО СЕ ТРЕСЕ.
51
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 1000 години пак Русия ще я има . а от плюнки като вас и помен няма да е останал.
50
5
 
19
 
! Отговори
дядо преди 10 години
тея двамцата са с ръкавици за да си запазят маникюра ли?
49
4
 
26
 
! Отговори
Маню преди 10 години
Абе тоя Расмусен бил голям веселяк! Много хубави вицове ни разсказва! Питам като какви Е.С. и НАТО се месят в работите на Украйна и Русия? Дали не са част от новия световен ред на САЩ? Докога ще съществува това НАТО? Вече няма СИВ, мали затова беше съставено? Или еднакамара търтеи на изхранване от обикновените хора в Европа?
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Членството на България в ЕС и Нато е нелигитимно"Nelegitimna ti e glavata smok :)Kogato padna bai Tosho skachashe po mitingite i ne iskashe komunizym, nali I da te svetna malko po politicheski vyprosi, referendum se pravi samo kogato rezultata e predvaritelno iasen, kato pro tvoia chovek na sever pod dulata na avtomatite.Nikoi niama da dade pravo na maloumnici kato teb da vzemat reshenia za dyrzavata...
47
4
 
12
 
! Отговори
монархист преди 10 години
Това да си червен комунист и да се налага да се прегръщаш и даваш награди на западен политик, за който са те учили 45 години че е най-големия ти враг, направо не им завиждам на Найденов, Вигенин и Орешарски. Но ако не могат, да освободят местата си на тези които могат ...
46
4
 
8
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До aнтирусияКато раздадат патроните ще се разбере колко процента сте...
45
19
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
До човека с бича #52Хахаха, тия прийоми съществуват единствено в североазиатската клоака, наречена Русия. Не и тук, смешно рубладжийче. :D
44
3
 
17
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
До aнтирусия 47Да си върнат дълговете, пък после ще мислим за смърт.Като каза смърт, че се сетих какви камари от трупове остават след прехваленото ти нато.Ти *** ли си? Хората си взеха ТЯХНАТА земя без нито един изстрел!Аре, бегай в банята и си потопи дупенцето в един леген със студена вода!
43
1
 
12
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Никой не кара Путин да ви раздава памари, вие го правите.
42
32
 
9
 
! Отговори
aнтирусия преди 10 години
90% от БЪЛГAРИТЕ мрaзиме руския поробител, още помним милионите БЪЛГAРИ по улиците след 89 г.!
41
2
 
20
 
! Отговори
damata преди 10 години
Жалки палячовци!
40
25
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Смърт за Русия! Да гние в ада дано тази поробителка на народите!
39
27
 
7
 
! Отговори
aнтирусия преди 10 години
НAТО и Бългaрия сa едно цяло, смерт нa врaговете нa Пaктa! Дa ЗAЩИТИМ Свободнa Укрaйнa от руския поробител, пил кръвтa и от векове! Смерт зa потисниците, " освободители" от москвa!
38
4
 
17
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Твойтамамица ***!Когато разни катилчета квичаха от сцената на майдана, когато палеха гуми и бандеровците завземаха министерства се радваше и доволно потриваше ръчички, нали бе, Аспусен?Сига ши ривеш!Намина да навестиш васалите, нали? НА ГРОБА ТИ ЩЕ ГО ЗАСАБИМ ТОВА ДЪРВО, ДВУЛИЧНО НИЩОЖЕСТВО!
37
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската мечка като види някое друго животно с по-хубава от нейната рубашка я хваща яд и иска да го бие ама животните се събрали и сега ще я накълцат
36
1
 
4
 
! Отговори
Grobar преди 10 години
До Анонимен 38За США ли пишеш, що ли?! Защото ако е за тях си много прав, но покрай сухото гори и мокрото, т.е., може и Юропата да позакъсна малко.
35
14
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
До Анонимен #38Да, редно е гнусната империя на злото, наречена Русия, да бъде фалирана отново, а Путин да бъде съден за престъпления против човечеството. Бойкот на всичко руско и никакви визи за руските пияници! Да си ходят на Крим и да им приседне дано на *аните руснаци, които са докарали толкова беди на България.
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От това дърво сега като бликнат едни блага в полза на България,че цялото българско домучадие ще се къпе в благини. И всичко що се пръснало по света ще се върне в родната си страна.