Расмусен: Никой не иска да изолира Русия, тя сама го прави

Генералният секретар на НАТО се срещна и с Кристиан Вигенин
Обновена: 11 апр 2014 18:16 | 11 апр 2014 18:15, Красимир Ангелов
104
Расмусен: Никой не иска да изолира Русия, тя сама го прави
Расмусен и Вигенин засадиха борово дърво в градината на МВнР по повод 10-та годишнина от членството на България в НАТО. Снимка: БТА

Никой не иска да изолира Русия, но тя сама се изолира все повече в международен план, обяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, които се срещна с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.

“Ние продължаваме да държим отворени дипломатическите канали за комуникация”, отбеляза шефът на НАТО и посочи, че Русия трябва да спре дестабилизирането на Украйна, да изтегли войските си и да възстанови доверието към себе си.

От своя страна българският външен министър Кристиан Вигенин заяви, че единственият начин за слагането на край на политическата криза е чрез политически диалог и пътищата на дипломатическите инициативи. “В същото време ЕС, в случая НАТО, е готов да окаже необходимата подкрепа на Украйна”, отбеляза Вигенин.

Още по темата

Той посочи, че кризата не е преодоляна и по-нататъшна ескалация не е изключена, “но се надяваме, че положителните сигнали, които дойдоха в последните дни, ще намерят съответното развитие”.

Вигенин определи 10-годишнината от членството на България в НАТО като важна дата в нашия политически календар и припомни, че за нас членството ни в Алианса е било основополагащ външнополитически приоритет.

По време на срещата Вигенин и Расмусен са обсъдили и предстоящата среща на върха във Великобритания през септември. Една от темите тогава ще бъдат насоките на действие на организацията след приключването на мисията в Афганистан.

“Алиансът трябва да отправи три важни послания по отношение на бъдещото развитие на организацията - нейната ефективност, готовност и солидарност между партньорите. В рамките на дискусията ще трябва да вземем решение и по "политиката на отворените врати" - възможността нови страни да се присъединят към НАТО, отбеляза в заключение Вигенин.

Той посочи, че България подкрепя покана към Черна гора да се присъедини към организацията. “За нас присъединяването на още една страна с важно стратегическо значение като Черна гора е гаранция за засилването на сигурността в нашия регион и ще има  положителни ефекти не само за самата Черна гора, а и за целия район, посочи министърът на външните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Gledam putiovcite pak sa nalazili, rusia e veche izolirana. Ot tuk natatyk nishto hubavo ne gi chaka.Do edna godina shte ima ***...
32
16
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 10 години
Добре, че сме в НАТО, че иначе руските агресори като нищо щяха да отхапят и от нашата територия, както вече направиха в Грузия и Украйна. Вън руските окупатори!!!
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешковци, щели да изолират Русия. Най-хубавото нещо е, че Путин не им се връзва на болните мозъци.
30
10
 
7
 
! Отговори
Син преди 10 години
Продажници, ще бъдете изметени на изборите и изпратени на бунището на историята завинаги. За комуниста няма род и Родина.
29
4
 
15
 
! Отговори
даааммм преди 10 години
Орден Стара Планина, за съжаление стана доста еФтин!
28
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли още наивници, които да не са разрали, че Майдана в Киев беше организиран от САЩ, които свалиха законноизбраното правителство и сложиха на негово място мариоенетно такова, пък след това обвиниха Путин, че той нахлувал в чужда държава да защити сънародниците си. Да не забравяме, че в Източна Украйна, близо 85% от населението са руснаци. Но не като тукашните, купили къщи по Черноморието ни, а такива които поне от 10 века живеят там. Четете за Киевска Рус и ще ви стане ясно.
27
1
 
11
 
! Отговори
Клисар преди 10 години
Те продадоха България
26
7
 
18
 
! Отговори
До Гневен българин25 преди 10 години
Бате, днеска си много гневен. По-спокойно. И НАТО-то и ЕС ще бъдат съдени от Бог и от България. Иначе всичкото това, което си го казал на НАТО и ЕС е донякъде вярно.Но не се впрягай толкова. Всичките тези *** ще си плащат някой ден.Наздраве.
25
8
 
19
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Жалък натовски двуличник, с тая злоба и фобия спрямо православна Русия дали ще си донесеш много привърженици по света, а пък за православния свят въобще да не споменавам, а другарю Расму-не знам си кой си???
24
2
 
4
 
! Отговори
.. преди 10 години
При работа със строителни инструменти и по строежите се ползват (по законова наредба!) каски,маска,очила,жилетка,ръкавици,обувки с пластина в подметката.Това са неща които се ползват в страните които ги е грижа за човешкия живот и здраве,и са приети и в България.Може би единствено не са приети от тези които продължават да живеят в миналото, в едномерния свят.Тези маргинали (с повърхностни познания по руските ракетни технологии), реализират единствената си активност по форумите. Не ни пречите.
23
26
 
9
 
! Отговори
@ преди 10 години
Поне не се пишете българи бе миризливи руски ****иАй сиктир от България *** ***!
22
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другарите гледат само първи канал на Съветската Телевизия ... :)жалки, жалки многострадални Геновеви ...
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз мисля ,че ЕС трябва да престане с това разширение стига толкова с тия тумби от гладни за паспорти *** , нека Русия си ги прибира и Украйна , и Беларус и т.н. т.н. чух , че в Крим имало криза за провизии типично спомням си как преди 89-та чакахме по 3-4 дни да си купим една торба цимент.
20
5
 
25
 
! Отговори
Андерс Фог Расмусен преди 10 години
О, мамка му, мисля че си обелих лака за нокти! По-дяволите струва ми се и че се изпотих от копаенето, Вигенин, миличък, размазал ли се е фон дьо тена ми? Прическата ми добре ли?
19
22
 
10
 
! Отговори
.. преди 10 години
Колеги, незнам дали само ОРТ гледате, но агресорът е Русия - тя реализира анексия, чрез реално заграбване на чужда територия.Това го казва целия свят, само не ОРТ, нали?Мисля че за да не ви пречи истината която все още се казва в световните медии, и отношението на нормалните хора към агресорите,можете да се преместите в Русия-това е страната за вас, в която се слави името и делото Путиново,и където сърцето ви ще се отпусне.България Ер лети до там, а там обичат българите, така че - действайте!
18
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
другарки и другари ...разберете, че края на Путин е близо ... скоро и Русия ще стане свободна държава.Тогава по кого ще плюете, другари ?
17
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Расмусен: Никой не иска да изолира Русия, тя сама го прави"Като на някой нормален и отговорен се постави ултиматум: "Или си с нас *****растите или против нас" той заради своите принципи, за които мисля, че е прав - би казал "Против вас съм".Като гейовете го чуят - след това е нормално от тяхна страна да реагират и да му кажат : "Ти се изолираш.".Това е истината за целият запад - ЕС, САЩ, МВФ и всички следващи ги организации.Дръжте надеждата за доброто в себе си. Доброто побеждава.
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това обикаляне на НАТО около периферията на Русия, ми прилича на лисицата, дето тичала след бика и чакала да му паднат тестисите, че се били клатели.
15
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците подготвяха "арабска пролет" в Киев , но тя се получи "руска пролет" . Вместо Украйна да стане "васал" на САЩ , тя ще стане част на Русия .
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nikoi ne iska da zagrabi Rusia , tq prodava , zashtoto drugo ne moje.